Σύνδεση Ενισχυτών

kontellisparis

Senior Member
16 January 2016
303
Αθήνα
Γεια σας...Θέλω να συνδέσω τον Kenwood KA-1030 με το Yamaha DSP 390...πως γίνεται;Έχω ήδη 2 ηχεία στον Kenwood ... έχω άλλα 2 ηχεία που δε τα σηκώνει ο Kenwood και τα σηκώνει ο Yamaha αλλά δεν έχει ο Yamaha να ρυθμίσω Bass ... Treble και θέλω να τον συνδέσω με τον Kenwood

Πες μας ξανά πρώτα σωστά τα μοντέλα, να σιγουρευτούμε ότι δεν έκανες λάθος, και τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και βλέπουμε.

Θέλω να συνδέσω τους ενισχυτές
έχω ήδη ένα Kenwood KA-1030 που παίζει 2 ηχεία και έχει Bass...Treble....Balance και τα λοιπά...
Έχω και έναν Yamaha DSP E390
Ο Yahama παίρνει 2 πίσω ηχεία και ένα κεντρικό
Επειδή ο Kenwood δε σηκώνει κάτι άλλα ηχεία που έχω τα σηκώνει ο Yamaha αλλά δεν έχει να ρυθμίσεις Bass....Treble και τα λοιπά...και θέλω να συνδέσω τον yamaha (επειδή ξέρω ότι συνδέεται με άλλον έναν ολοκληρομένο ενισχυτή αλλά δεν ξέρω πως) με τον Kenwood
Kenwood:http://www.hifiengine.com/manual_library/kenwood/ka-1030.shtml
Yamaha:http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/hifi-components/amps/dsp-e390/
Και όταν τους συνδέσω να ρυθμίζω από τον Kenwood μπάσα και πρίμα εφόσον δεν έχει ο yamaha...αλλά ο yamaha έχει dolby
Επίσης ο Yamaha πίσω του έχει Ac Output...να βάλω εκεί πέρα το Kenwood?

Last edited:
Έκανες κάποια σύνδεση και δεν δουλεύει, η να το πάρουμε από την αρχή?

http://download.yamaha.com/api/asset/file/?language=en&site=usa.yamaha.com&asset_id=35317

Ακολουθισες τις οδηγίες του manual?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάτσε, δηλαδή τι θέλεις να κάνεις το σύστημα dolby prologic, η θέλεις αλλά 2 μεγάφωνα?

θέλω να συνδέσω τον yamaha με τον kenwood
επειδή έχω 2 ηχεία καλά που δεν τα σηκώνει ο Kenwood αλλά παίζουν στον yamaha ... αλλα στον yamaha δεν εχει bass και treble Και δεν παιζει καλα...και θελω να τα συνδεσω στον kenwood...δεν εκανα καποια συνδεση...το Manual τα ελεγε καπως μπερδεμενα...προτιμω να μου πειτε εσεις οι εμπειροι

Ο Yamaha δεν είναι ενισχυτής είναι processor ο οποίος συμπληρώνει το κεντρικό και τα περιφερικά ηχεία σε ένα σύστημα Dolby Prologic και δεν πρόκειται να σου παίξει απλό στέρεο όπως ο Kenwood.

Το manual μια χαρά τα λέει αν θες να στήσεις ένα σύστημα με περιφερειακά ηχεία Dolby prologic. Αν αυτό θέλεις συνεχίζουμε..

Oκ...πως μπορώ να τους συνδέσω;

Αν τους συνδέσω ... και ρυθμίσω μπάσα και πρίμα από τον Kenwood θα φαίνεται η διαφορά και στα ηχεία του Yamaha σωστά;

Θα χρειαστείς 2 καλώδια audio rca και μια ματιά στις φωτογραφίες του manual. Και τέλος να πατήσεις το tape monitor στον Kenwood

[/COLOR]Αν τους συνδέσω ... και ρυθμίσω μπάσα και πρίμα από τον Kenwood θα φαίνεται η διαφορά και στα ηχεία του Yamaha σωστά;

Η ερώτηση έχει νόημα μόνο αν επιμένεις ότι θα τον χρησιμοποιήσεις για στέρεο. Την απάντηση στην έδωσα πιο πάνω.

Που θα τα συνδέσω τα καλώδια; και γιατί 2 rca;

Επίσης να συνδέσω τον Kenwood πίσω από τον Yamaha που έχει AC Output?

Από το tape monitor rec out του Kenwood θα βάλεις το ένα καλώδιο και θα το πάρεις στο in put του Yamaha. Από το front out του Yamaha θα πας στο tape PB και θα πατήσεις το tape monitor στον Kenwood. Αυτά χοντρικά γιατί δεν έχω το σχεδιάγραμμα του Kenwood.
Θα συνδέσεις τα περιφερειακά ηχεία στον Yamaha και στο menu του Yamaha θα βάλεις center mode phantom αφού δεν έχεις.
Τα υπόλοιπα είναι θέμα ρυθμίσεων και παραμέτρων στον Yamaha.

Επίσης να συνδέσω τον Kenwood πίσω από τον Yamaha που έχει AC Output?

Όχι

Ωραιά σε ευχαριστώ πολύ...μπορείς να μου προτείνεις και ένα καλό κεντρικό ηχείο που να σηκώνει ο yamaha για να το βάλω και αυτό πάνω?

subwoofer μπαίνει πάνω στον yamaha με πατεντα;

Ένα πολύ οικονομικό κεντρικό θα είναι μια χαρά υπό τις περιστάσεις. Έκτος και αν έχεις σκοπό για νέα ηχεία και ενισχυτή.
Και sub μπαίνει και μάλιστα δίχως πατέντα εκεί που λέει low bass 200hz.

Μέχρι πόσα watt sub θα σηκωνει για να βαλω?

Και οποιοδήποτε sub ή συγκεκριμενο;

Το 1ο καλωδιο θα μπει στο Tape Monitor του kenwood στο rec out και θα παει στο input του yamaha...το 2ο που θα παει (επειδη δε πολυκαταλαβα);

Μέχρι πόσα watt sub θα σηκωνει για να βαλω?

Και οποιοδήποτε sub ή συγκεκριμενο;

Καλημέρα. Τα Watt του sub δεν σε απασχολούν επειδή έχει δικό του ενισχυτή. Οπότε αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι η τσέπη σου και να ταιριάζει κατά κάποιον τρόπο με τα υπόλοιπα ηχεία. Μην είναι κάποιο τεράστιο sub και μικρά τα ηχεία για παράδειγμα.

Το 1ο καλωδιο θα μπει στο Tape Monitor του kenwood στο rec out και θα παει στο input του yamaha...το 2ο που θα παει (επειδη δε πολυκαταλαβα);

Θα κοιτάξεις στη πρόσοψη του Kenwood ένα κουμπί θα πρέπει να γράφει tape2 monitor

Αν πράγματι γράφει tape2 monitor τότε τα καλώδια θα μπουν πίσω εκεί που λέει tape2 rec και play.

Και … Από το tape monitor rec out του Kenwood θα βάλεις το ένα καλώδιο και θα το πάρεις στο in put του Yamaha. Από το front out του Yamaha θα πας στο play Kenwood και θα πατήσεις το tape monitor στον Kenwood

ωραια...τωρα καταλαβα...εγω ομως εχω πηγη το λαπτοπ...και το εχω βαλει στο cd/aux πισω απο τον kenwood...ΑΛΛΑ...οταν τα συνδεσω στον kenwood οπως μου ειπες...μπορω να το εχω στο cd/aux...και ταυτοχρονα να εχω πατημενο και το tape2monitor...τωρα εχω απτημενο μονο το cd επειδη δε χρειαζεται το tape2monitor...αυριο απογευμα που θα τα συνδεσω θα σας πω
(είναι οπως το λες ... γραφει tape2 monitor)
Τωρα για το σαμπ...εφοσον μπαινει sub χωρις πατεντα μπορω να βαλω ενα ενεργο? αλλα απότι νομιζω το ενεργο πρεπει να το συνδεσω με παλι rca και το καλωδιο του sub...ο yamaha απο πισω εχει μονο ενα input...που θα το εχω παρει και θα εχω συνδεσει πανω τον kenwood...τι γινεται τοτε?

Και στον yamaha ... τα 2 ηχεια που θα βαλω ειναι 200watt 8ohm που τα σηκωνει...και εχουνι 10 με 12 ιντσων γουφερ...midrange 5 ιντσων...και tweeter τιτανιου μεγαλο...οποτε μαλλον δε θα χρειαστω σαμπ...τωρα κατι για το κεντρικο ηχειο...εγω τα ηχεια τα θελω αποκλειστικα και μονο για δυνατη και ποιοτικη μουσικη απλα δεν θελω να σπαταλησω λεφτα για ενισχυτες και προσπαθω να κανω οτι μπορω με πατεντες για να παιξουν τα παλια ηχεια που ειχαν συγγενεις μου...εφοσον τα θελω για μουσικη τα ηχεια ... θα χρειαστω κεντρικο ηχειο?εγω να σας πω θα ηθελα...μονο και μονο για να εχω ενα παραπανω ηχειο... να ακουω απο πολλες μεριες τον ηχο...δε θα το εχω σαν κεντρικο...θα το βαλω ορθιο...σαν ενα κανονικο ηχειο...τι λετε;

Τα συνδεσα ετσι οπως μου ειπες αλλα οταν παταω tape monitor 2 στον kenwood δεν παιζουν τα ηχεια του kenwood ενω του yamaha Παιζουν...και του yamaha τα ηχεια δεν παιρνουν μπασο και πριμα που τα εχω στο φουλ...