Σύνδεση Ενισχυτών

Λοιπόν πάμε ξανά για να ξεκαθαρίσουμε και βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους

Ο Yamaha στην πράξη σου είναι άχρηστος παράτα τον και παίξε την μουσική σου με τον Kenwood.

Όπως σου είπα δεν κάνει για μουσική παρά μονό για το αναλογικό Dolby Pro Logic του 1987 4 καναλιών. Ναι δεν [FONT=&quot]πρόκειται [/FONT] να ακούσεις ούτε μπάσα ούτε πρίμα από αυτό το μηχάνημα υπάρχουν φίλτρα που τα κόβουν όλα. Τέλος.

Πιο άπλα δεν μπορώ να το αναλύσω. Το σχεδιάγραμμα το manual το έχεις σου εξήγησα και εγώ όσο πιο άπλα γίνεται αν θες να παίξει στης δυνατότητες του καλός, από την οθόνη δε μπορώ να κάνω τίποτε άλλο.

Αν κόλλησες στα μπάσα και για πρίμα ξέχνα το, στο ξαναλέω, και καλά θα κάνεις να τον στείλεις για ανακύκλωση.

Εντάξει λύθηκε το πρόβλημα...εβαλα τα 2 ηχεια που ειχα βαλει στον yamaha...τελικα ο kenwood τα σηκωνει και ειναι φοβερα...ειναι τα Namco NSK-505... αλλα οταν στον Kenwood δυναμωνω τη φωνη απο το 10 και πανω τοτε τα πριμα κανουν ενα θορυβο...τι να κανω;

Καταρχας γιάυτα τα ηχεια ειναι λιγο το 10...με τα αλλα που ειχα που ηταν λιγο χειροτερα τα πηγαινα 22...και αυτα 22 τα πηγα αλλα ακουγεται αυτος ο θορυβος και δεν ειναι ωραιο :(
μηπως φταινε τα τουίτερ; η συνδεση τους ειναι σωστη...τι να φταιει;

Πιθανώς να υπερφορτώνεται ο Kenwood. Γενικά 4 ηχεία σε έναν στέρεο ενισχυτή είναι λίγο ρίσκο. Εύκολα ξεπερνάς τα όριά του και καις κάτι (συνήθως τα τουίτερ στα ηχεία). Σε χαμηλές εντάσεις δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά και πάλι δεν κερδίζεις σε ισχύ. Απλά κατανέμεται σε 4 ηχεία.

Σχετικά με τα μπάσα - πρίμα, η rec out από τους ενισχυτές τα παρακάμπτει. Απλά περνάει το σήμα εισόδου στο rec out. Αν θες οπωσδήποτε μπάσα - πρίμα μπορείς να πάρεις σήμα από την έξοδο ακουστικών. Θα έχεις τον Yamaha σε μια σχετικά μεγάλη ένταση και θα τα ρυθμίζεις όλα από τον Kenwood. Προσοχή, όμως, κάθε σύνδεση και άνοιγμα-κλείσιμο να έχεις τις εντάσεις στο μηδέν. Ειδικά του Yamaha.

Υπ' όψιν η έξοδος ακουστικών υποβαθμίζει λόγο το σήμα.

2 ηχεια εχω πανω στον Kenwood...200watt ειναι και 130 rms

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτον το θορυβο αρχιζω και το κανει στην ενταση 5...αλλα στο 10 ακουγεται πολυ...τι μπορει να ειναι; :(

Μηπως φταιει που ο ενισχυτης μου ο Kenwood 20 χρονια που τον εχω δεν τον εχω κανει καθολου service Και εχει και 2 καμμενες εξοδους οποτε με λιγα λογια τωρα μπαινουν μονο 2 ηχεια πανω
Λετε να τον παω για ενα service?ισως μετα το service Να μη κανει αυτο το θορυβο το tweeter?τα ηχεια τωρα τα εχω...το ενα στο Α Right...και το αλλο στο B Right
οποτε απότι καταλαβατα το Α και Β του Left ειναι καμμενα...να παω να τον φτιαξω να τα συνδεσω και πιο σωστα?και αμα τον φτιαξω...μετα θα μπορω να βαλω και τα αλλα 2 ηχεια που ειχα ή δε θα τα σηκωσει και τα 4 μαζι?

Πολλά μπορεί να φταίνε.
Το να τσιριζει ενα ηχείο είναι δείγμα υποοδηγησης. Τώρα το ηχείο είναι δύσκολο, ο ενισχυτής είναι ψοφιος και λόγω παλαιότητας...
Εγω θα έλεγα συμβιβασου για ενα διαστημα μέχρι να δεις για κάτι καινούργιο.

Edit. Άκυρα τα προηγούμενα.
Δηλαδή ακούς δυο right; Ο ενισχυτής παει περίπατο δυστυχώς.
Δε νομιζω να αξίζει να ασχοληθεί μαζί του.
Ετοιμάσουν για αναβάθμιση.

Επίσης το τετρακαναλο στερεό που μάλλον επιδιώκεις δεν αξιζει. Καλυτερα απλό στερεο. Τζάμπα ταλαιπωρεις το εκάστοτε μηχάνημα. Κερδίζει μονο σε διασπορά και αυτό μονο αν ο χώρος είναι μεγαλος.

Μηπως φταει η υποδοχη του λαπτοπ για τα ηχεια; επειδη κατι αλλα ηχεια pc που ειχα εκαναν ακριβως τον ιδιο θορυβο στα τουιτερ...
αμα ειναι να παρω μια φτηνη καρτα ηχου...και θα φτιαξω και τον ενισχυτη
μπορειται να μου προτεινεται ενα τετρακαναλο ενισχυτη αποκλειστικα και μονο για μουσικη?μεχρι 200 με 250 αντε το πολυ 300...μονο για μουσικη τον θελω...ηχεια εχω 4 πολυ καλα....

και τα 4 ηχεια μου ειναι 8 ohm
τα 2 που εχω τωρα ειναι 130 rms...200 watt
τα αλλα...λενε απο πισω max 240...αλλα αυτα που εχω τωρα ειαι λιγο καλυτερα
λογικα θα χρειαστω ολοκληρομενο ενισχυτη

2 ηχεια εχω πανω στον Kenwood...200watt ειναι και 130 rms

Αυτον το θορυβο αρχιζω και το κανει στην ενταση 5...αλλα στο 10 ακουγεται πολυ...τι μπορει να ειναι; :(

Μηπως φταιει που ο ενισχυτης μου ο Kenwood 20 χρονια που τον εχω δεν τον εχω κανει καθολου service Και εχει και 2 καμμενες εξοδους οποτε με λιγα λογια τωρα μπαινουν μονο 2 ηχεια πανω
Λετε να τον παω για ενα service?ισως μετα το service Να μη κανει αυτο το θορυβο το tweeter?τα ηχεια τωρα τα εχω...το ενα στο Α Right...και το αλλο στο B Right
οποτε απότι καταλαβατα το Α και Β του Left ειναι καμμενα...να παω να τον φτιαξω να τα συνδεσω και πιο σωστα?και αμα τον φτιαξω...μετα θα μπορω να βαλω και τα αλλα 2 ηχεια που ειχα ή δε θα τα σηκωσει και τα 4 μαζι?

Ο ενισχυτής σου δεν έχει δύο καμένες εξόδους αλλά μία. Και εξηγούμαι γιατί:

Οι έξοδοι Α και Β στους στέρεο ενισχυτές είναι το ίδιο και το αυτό. Οδηγούνται από την ίδια ενισχυτική βαθμίδα και διαχωρίζονται σε Α και Β μόνο για ευκολία. Είναι σα να έχεις βάλει σε έναν ενισχυτή με ένα μόνο ζεύγος ηχείων παράλληλα δύο ζευγάρια ηχεία.

Επομένως το Left είναι καμένο και έχεις ένα μόνο κανάλι. Τα δύο ηχεία που έβαλες εκεί παίζουν μονοφωνικά.

Αν θέλεις να το φτιάξεις και έχεις κάποιον μάστορα που να έχει λογικές τιμές, ψάξ' το μήπως είναι μικρή ζημιά (κανένα τρανζίστορ εξόδου).

Αν τελικά το φτιάξεις και βάλεις 4 ηχεία θα έχεις απλά δύο στερεοφωνικά ζεύγη που παίζουν παράλληλα. Από κει και πέρα είναι θέμα γούστου.

Όσο για τον Kenwood έχει λίγο παλαιωμένο ήχο (όχι τόσο αναλυτικό όσο οι καινούριοι ενισχυτές πολύ χαμηλής τιμής) αλλά είναι μάλλον λίγο πιο δυνατός. Όλα αυτά είναι, βέβαια, πολύ γενικές εκτιμήσεις.

Α! και κάτι ακόμα. Σίγουρα δεν παίζει το αριστερό κανάλι; Δοκίμασε να αλλάξεις δεξί-αριστερό στα rca καλώδια που φτάνουν στην είσοδο του ενισχυτή. Αν πάλι δεν παίζει το το αριστερό τότε φταίει ο ενισχυτής. Αν, όμως, με την αλλαγή σταματήσει το άλλο κανάλι τότε το πρόβλημα είναι στο καλώδιο ή στο λαπτοπ.

Last edited:
Καλημέρα παιδιά...Σήμερα θα πάω να πάρω τον Kenwood KA-1030 επειδή τον έδωσα για ένα service και φτιάξιμο...θέλω να σας ρωτήσω...Έχω τα 2 ηχεία Namco NSK-505 200watt(130rms) 8ohms που παίζουν μία χαρά...να βάλω πάνω και αυτά που είχα; Μοντέλο είτε σας πω είτε δε σας πω δεν υπάρχουν στο ίντερνετ...Είναι max 240watt και 8 ohms και κάτω από το max 240 watt λέει από κάτω άλλο 150watt...αλλά δεν λέει rms...τέλος πάντων να τα δοκιμάσω και τα 4 μαζί;φοβάμαι μην κάψω κανέναν ενισχυτή...τι να κάνω;

Re: Kenwood KA-1030

Πρώτα θα πρέπει να ακούσεις για κανένα δεκαπενθήμερο με το ένα ζεύγος μόνο. Αφενός για να στρώσουν οι καινούργιοι πυκνωτές κ.ο.κ. και αφετέρου για να ακούσεις τι μπορεί να κάνει το μηχάνημα.
Γενικά στη φάση τεσσάρων ηχείων υπάρχει κίνδυνος πάντως. Και αυτός στο 99.9 των περιπτώσεων προκύπτει από το τροφοδοτικό. Όχι από τα κυκλώματα και τα transistors. Και αυτό λογικά δεν έχει αλλαχτεί (και δεν έχει και νόημα να αλλαχτεί καθώς θα κάνει περισσότερο απότι όλο το μηχάνημα μαζί).
Αφού σε τρώει τόσο πολύ ο καημός των τεσσάρων ηχείων άστον να παίξει λίγο δικάναλος και μετά βάλτα πάνω χειριζόμενος με σύνεση και ευλάβεια το ποτενσιόμετρο και ξεκινώντας από πολύ χαμηλές εντάσεις.

Σε κανα 2 βδομαδες θα τα δοκιμασω πανω με 0 μπασα και πριμα και φωνη στο 1
παντως εχει μεγαλη διαφορα απο πριν
τωρα το ζευγαρι το εχω στο A και το B το εχω κλειστο
το Β θα βαλω τα αλλα