Συνδεση εξ. σκ. δισκων σε laptop

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
Αν δεν ειμαι στη σωστή κατηγορία ας μεταφερθεί...

Ποιος λέτε οτι ειναι ο καλύτερος τρόπος να συνδέσουμε τους εξ. σκληρους μας σε ενα laptop με δεδομενο οτι απο τη μια οι usb θυρες των laptops είναι περιορισμένες (3 στο δικό μου) και απο την άλλη θελουμε την όσο το δυνατόν πιο σωστή-απροβληματιστη επικοινωνια των σκληρων για να έχουμε την κατα το δυνατόν καλύτερη ποιοτητα αναπαραγωγής!
Εγω πήρα ενα ενεργό usb hub της Belkin και συνδέω μέσω αυτου!
Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήταν καλό να γίνει;;

Παρατηρηση: Οταν συνεδεα και τους δυο δισκους ταυτόχρονα το laptop δεν έβλεπε αυτόν που συνδεόταν δευτερος ανεξαρτήτως hub. Το πρόβλημα λύθηκε θέτοντας τον 2ρο δισκο "Σε συνδεση" μεσω της "διαχείρησης δισκων" του υπολογιστή! Για κάποιο λόγο ο δευτερος δισκος φαινοταν "Εκτος συνδεσης".... το αναφέρω σε περίπτωση που κανεις αντιμετωπίζει το ίδιο προβλημα!

H πραγματικότητα είναι ότι ανάλογα με το Laptop θα είναι και διαφορετική η συμπεριφορά.
Κάποια laptop έχουν τελείως ανεξάρτητα usb ενώ άλλα χρησιμοποιούν εσωτερικά κάποιο hub για να δώσουν παραπάνω θύρες.
Όσο για την ποιότητα ρεύματος που μπορούν να δώσουν και αυτή εξαρτάται από το ακριβές μοντέλο Laptop. Άρα ερευνήστε το και πειραματιστείτε σε κάθε διαφορετική περίπτωση. Εξωτερικό Hub χρησιμοποιούμε μόνο εφόσον απαιτείτε – σύμφωνα με τους πειραματισμούς μας.

Όσο περνά ο καιρός όλα και καλύτερα γίνονται τα πράγματα πάντως :-)

Το δικό μου είναι σχετικά παλιό αλλά ακριβό σχετικά για την εποχή του... αγορασμενο το 2007!
Εχει 3 θυρες οι δυο μαζί και η μια χωριστά... λογικά αυτες που ειναι μαζί είναι μια στην ουσια με hub οπως λες.
Eλπίζω η χωριστή να είναι και ανεξάρτητη... υπάρχει τρόπος να το διαπιστώσουμε αυτό;;

Ουτως ή άλλως σε λίγο καιρό θα αντικατασταθεί με mac mini!!

Re: Απάντηση: Συνδεση εξ. σκ. δισκων σε laptop

Kαλλιτερη ειναι η υπαρξη NAS,νομιζω
Στο pixmania το netgear readynas duo ,πουλιεται σε εξαιρετικη τιμη

Δυστυχως αυτη τη στιγμή δεν μπορώ να πάρω κάτι τέτοιο .... είχα μια μαζική προσφορα μουσικής απο φιλους και επρεπε να πάρω εξ. σκληρους για να την αποθηκευσω... στη συνέχεια σαν δωράκι Πρωτοχρονιάτικο μου κράσαρε και ο εσωτερικός σκληρος του laptop (ευτυχως χωρις απώλειες)... ασε που δεν ήξερα και τι εστί NAS ... στο μέλλον!!!-bye-

Re: Απάντηση: Συνδεση εξ. σκ. δισκων σε laptop

Αν βλέπει το σκληρό μέσω USB, τότε είσαι εντάξει από ποιότητα αναπαραγωγής. Η ταχύτητα του USB2.0 είναι υπεραρκετή.

Ναι τους βλέπει... και τους τρεις εξ. σκληρούς που έχω συνδέσει στο hub (μετά την ενεργοποίηση τους απο το disk manager. Αρχικά εβλεπε μόνο αυτόν που συνέδεα πρώτο) και η αναπαραγωγή γίνεται κανονικά δεν παρουσιάζεται κανένα κόλλημα!