συνδεση για 5090H

johnkyp111

Established Member
5 June 2008
170
μιας και θα μου ερθει το σαββατο η 5090 μου θελω να ξερω απο τωρα τη ακριβως να κανω ωστε να ασχοληθω με τς ρυθμησεις της τβ και οχι με το πως θα την συνδεσω

εχω τα εξεις

yamaxa 661

http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=547398

vantage8000ts

dvd pioneer600

http://www.pioneer.co.uk/uk/products/archive/DV-600AV-K/index.html

( ps3 8a paei stin tv )

η τβ δεν θα εχει ηχειο

τη να προτιμησω

συνδεση με hdmi κατευθειαν στην τβ η μεσω ενισχυτη

το upscaling που κανουν η συσκευες να το απενεργοποιησω και να το κανει η τβ η απλα να τα αφησω οπως εχει

για το ps3 θα εχω διαφορα στον ηχω αφου ο ενισχυτης δεν υποστηριζει το 1.3

και ρε παιδια εχει ακουστικη διαφορα το 1.2 με 1.3 που θα πρεπει να αλλαξουμε και ενισχυτη (ελεος ουτε χρονο δεν τον εχω)

1. Αφού δεν έχεις πάρει ηχεία για την 5090, θα συνδέσεις με καλώδιο optical, την έξοδο digital out (optical) της tv σε μία είσοδο optical in του ενισχυτή, ώστε να ακούς ήχο απ' τα ηχεία σου.

2. ps3, vantage 8000 και dv-600av συνδέονται με καλώδιο HDMI στις αντίστοιχες εισόδους HDMI της tv (έχει 3 HDMI inputs).

3. ps3 με καλώδιο optical στην δεύτερη optical in του ενισχυτή, για να ακούς 5.1. ήχο.

4. Vantage 8000ts και Pioneer DV-600AV: Διαθέτουν ψηφιακή έξοδο ήχου optical και coaxial. Οπότε μπορείς να συνδέσεις και τις δύο αυτές συσκευές με coaxial καλώδιο στις αντίστοιχες εισόδους (digital in coaxial) του ενισχυτή για να έχεις 5.1. ήχο.

1. Αφού δεν έχεις πάρει ηχεία για την 5090, θα συνδέσεις με καλώδιο optical, την έξοδο digital out (optical) της tv σε μία είσοδο optical in του ενισχυτή, ώστε να ακούς ήχο απ' τα ηχεία σου.

2. ps3, vantage 8000 και dv-600av συνδέονται με καλώδιο HDMI στις αντίστοιχες εισόδους HDMI της tv (έχει 3 HDMI inputs).

3. ps3 με καλώδιο optical στην δεύτερη optical in του ενισχυτή, για να ακούς 5.1. ήχο.

4. Vantage 8000ts και Pioneer DV-600AV: Διαθέτουν ψηφιακή έξοδο ήχου optical και coaxial. Οπότε μπορείς να συνδέσεις και τις δύο αυτές συσκευές με coaxial καλώδιο στις αντίστοιχες εισόδους (digital in coaxial) του ενισχυτή για να έχεις 5.1. ήχο.
φιλε μου σ ευχαριστω
αλλα να σου πω για το 4 που λες ειναι απαραιτητο να γινει αυτο
δεν με καλυπτη η digital out της tv που θα παει στον ενισχυτη
οχι τιποτα αλλο αλλα να γλυτοσουμε κανενα καλωδιο γιατι μαζευοντε μπολικα
εκτος αν εννοεις για παρω 5.1 απο Vantage και Pioneer
η τβ δεν βγαζει 5.1 απο την optical

φιλε μου σ ευχαριστω
αλλα να σου πω για το 4 που λες ειναι απαραιτητο να γινει αυτο
δεν με καλυπτη η digital out της tv που θα παει στον ενισχυτη
οχι τιποτα αλλο αλλα να γλυτοσουμε κανενα καλωδιο γιατι μαζευοντε μπολικα
εκτος αν εννοεις για παρω 5.1 απο Vantage και Pioneer
η τβ δεν βγαζει 5.1 απο την optical

Το digital out της tv, είναι για να δώσεις ήχο στον ενισχυτή σου από την τηλεόραση. Και βέβαια η tv δίνει 5.1 ήχο μέσω της optical στον ενισχυτή. Δεν έχεις παρά να βάλεις ένα δορυφορικό κανάλι απ' αυτά που εκπέμπουν ήχο AC3. Τότε θα δεις να ανάβει η ένδειξη Dolby Digital στον ενισχυτή.
Τον Vantage και το Pioneer, τα συνδέεις με coaxial στον ενισχυτή, για να πάρεις ήχο 5.1 όταν βλέπεις ταινία στο DVD Player ή όταν βλέπεις δορυφορικό κανάλι με ήχο AC3. Αυτό δεν γίνεται με το καλώδιο optical της tv, παρά μόνο αφού συνδέσεις την κάθε μία απ' αυτές τις πηγές κατ' ευθείαν με τον ενισχυτή.´
Δυστυχώς καλώδια μαζεύονται, αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

Αυτό δεν γίνεται με το καλώδιο optical της tv, παρά μόνο αφού συνδέσεις την κάθε μία απ' αυτές τις πηγές κατ' ευθείαν με τον ενισχυτή

Επειδή το διατύπωσα λάθος πριν:

Γίνεται και με το καλώδιο optical της tv, όμως καλύτερο αποτέλεσμα θα πάρεις αν συνδέσεις την κάθε μία απ' τις πηγές αυτές κατ' ευθείαν με τον ενισχυτή.

´ναι φιλε μου εχεις δικιοτα δοκιμαςα και τα 2 και απο την τβ ςτον ενιςχυτη αλλα και ξεχοριςτακαι με ςταθερο το vol του ενυςχυτη η ενταςη ηταν ςχεδον η διπλαιςα οταν η πηγες πηγεναν κατευθειαν ´ςτον ενιςχυτη