Συνδεση HDMI και προβλημα στον ηχο.

ggeorgecv

Established Member
29 December 2007
264
Πεύκη- Αthens
Οι αποριες μου. Συνδεω την ΤV με το dvd μεσω HDMI. Αλλα τι γινεται που ο ενισχυτης δεν διαθετει τετοια υποδοχη; Τον ενισχυτη τον εχω συνδεδεμενο με το DVD με το ψηφιακο coaxial καλωδιο αλλα οταν η τν ειναι με το hdmi δεν μου δινει παρα μονο στερεο σημα. Γινεται καποιο ειδος κλειδωματος και ειναι απαραιτητη μονο η εισοδος HDMI στον ενισχυτη για να λειτουργησει;
Με τη συνδεση component στην τν δεν εχω προβλημα με τον ηχο και κατευθειαν ο ενισχυτης μπαινει σε dolby digital.
Ποσο μεγαλη ειναι η διαφορα ποιοτητας μεταξυ των 2 συνδεσεων;
Υπαρχει καποια λυση με την 1η συνδεση ή πρεπει να μεινω στην 2η;

Χωρίς να ξέρω για ποιό player μιλάς, είμαι σίγουρος πως, αν ψάξεις λίγο μέσα στο μενού του, θα βρεις κάποια ρύθμιση που να επιλέγεις αν θες ο ήχος να περνάει μέσα από το HDMI ή από το coaxial. Λογικά πρέπει να ρυθμίσεις το HDMI να στέλνει μόνο εικόνα, ώστε ο πολυκάναλος να βγαίνει μέσα από την coaxial. Το ότι δεν μπορεί να στέλνει ταυτόχρονα πολυκάναλο τόσο από την HDMI όσο και από την coaxial μου ακούγεται πολύ λόγικό.

Οι αποριες μου. Συνδεω την ΤV με το dvd μεσω HDMI. Αλλα τι γινεται που ο ενισχυτης δεν διαθετει τετοια υποδοχη; Τον ενισχυτη τον εχω συνδεδεμενο με το DVD με το ψηφιακο coaxial καλωδιο αλλα οταν η τν ειναι με το hdmi δεν μου δινει παρα μονο στερεο σημα. Γινεται καποιο ειδος κλειδωματος και ειναι απαραιτητη μονο η εισοδος HDMI στον ενισχυτη για να λειτουργησει;
Με τη συνδεση component στην τν δεν εχω προβλημα με τον ηχο και κατευθειαν ο ενισχυτης μπαινει σε dolby digital.
Ποσο μεγαλη ειναι η διαφορα ποιοτητας μεταξυ των 2 συνδεσεων;
Υπαρχει καποια λυση με την 1η συνδεση ή πρεπει να μεινω στην 2η;

στο playstasion3 ειχα συνδεσει τον παλιο yamaha 550 με την Toslink θυρα του ps3 για ηχο και με Hdmi του στην αντιστοιχη της τηλεορασης
Ειχα κανονικοτατα dts και dd φανταζομαι το ιδιο συμβαινει και με ολα τα Player που εχουν hmdi ports κατι σου ξεφυγε στο menu του player
εχει μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα εικονας στα απλα dvd το σημα να περναει μεσω hdmi απο compoment.

εχω δοκιμασει ολες τις πιθανες ρυθμισεις. Οι ρυθμισεις audio ειναι οι εξης.
-digital output. a.All b.PCM
-LPCM Output a. 96K b.48K

Οι ρυθμισεις Video ειναι η εξης
-TV Display a.16:9 b.4:3 PANSCAN c. 4:3 LETTERBOX
-TV Type a.PAL b.NTSC c.MULTI
-Video Output a.YPbPr b.RGB
-Progressive a. On b.Off
-HD JPEG Mode a. HD JPEG b.SD JPEG
-HDMI Output a.576p b.720p c.1080i d.Auto

Aυτο ειναι ολο το μενου. Αν βαλω στο Αυdio PCM δεν βγαζει DD ή DTS. Moνο στο All. Οταν ειναι στο HDMI, to audio βγαζει μονο stereo. Μηπως βγαζετε καμια ακρη;;;