Συνδεση HDMI που δεν φτανει στα 1080p.

tolisdagas

New member
7 September 2008
41
Προσπαθω να συνδεσω το ps3 με μια philips9704 μεσω HDMI και φτανω μονο στα 1080i .Εχω δοκιμασει με τρια διαφορετικα καλωδια,με ενα απ'αυτα εφτασε 1080p με διακοπες ομως και πολυ ψηφιακο χιονι(αν το λεω σωστα),με ενα αλλο και στα 1080i ειχε ψηφιακα χιονια.
Εχει καποιος καμια ιδεα?

Ποσα μετρα ειναι το καλωδιο?

Εχεις δοκιμασει το PS3 σε αλλη τηλεοραση να δεις να δινει 1080p?

Παρε και ενα τηλ. την Philips μηπως εχει βγει κανα καινουργιο firmware update...

Last edited:
Ευχαριστω για το αμμεσο ενδιαφερον,
το καλωδιο ειναι 1 μ.
εχω δοκιμασει το PS3 και δινει 1080ρ,
εχουν και οι δυο συσκευες το τελευταιο firmware.
Μπορει να φταινε τα καλωδια(να ψαξω για αλλα;) 'η μπορει να ειναι ασυμβατοτητα 'η μπορει και προβλημα της τηλεορασης(το ψηφιακο χιονι λεει κατι;).

Για μικρο καλωδιο (1 μετρο) αποκλειεται αν φταιει το καλωδιο , ειδικα αφου δοκιμασες 3 , δοκιμασε με κανα DVD player με HDMI αν δεχεται 1080p η τηλεοραση (η κανα ΒR η ΧΒοx , κατι αλλο που να δινει 1080p δηλαδη) αλλιως πρεπει να παει στο σερβις να την κοιταξουν γιατι προφανως εχει προβλημα...

Ρύθμισες το PS3?
Στο αρχικό menu
Settings
Display settings
Video Output Settings
HDMI
επέλεξε Custom
και τσέκαρε όλα
720p
1080i
1080p

Αν πάλι δεν παίρνεις 1080p και αφού δοκίμασες με διαφορετικά καλώδια και να υποθέσω ότι δοκίμασες και σε διαφορετική είσοδο HDMI, τότε υπάρχει τεχνικό πρόβλημα.
Δοκίμασε πρώτα το PS3 σε μια άλλη HD TV και αν είναι ΟΚ το PS3 τότε έχει πρόβλημα η τηλεόραση.

Re: Απάντηση: Συνδεση HDMI που δεν φτανει στα 1080p.

Ρύθμισες το PS3?
Στο αρχικό menu
Settings
Display settings
Video Output Settings
HDMI
επέλεξε Custom
και τσέκαρε όλα
720p
1080i
1080p

Αν πάλι δεν παίρνεις 1080p και αφού δοκίμασες με διαφορετικά καλώδια και να υποθέσω ότι δοκίμασες και σε διαφορετική είσοδο HDMI, τότε υπάρχει τεχνικό πρόβλημα.
Δοκίμασε πρώτα το PS3 σε μια άλλη HD TV και αν είναι ΟΚ το PS3 τότε έχει πρόβλημα η τηλεόραση.

Εκανα ολ'αυτα ,ακριβως ετσι,θα επικοινωνησω και με το service για ναδουμε τι θα γινει.

Επανερχομαι για βοηθεια απο οποιν γνωριζει.
Δοκιμασα και την τηλεοραση με εναν υπολογιστη (σαν οθονη) και δουλευει στα 1080p.
Δοκιμασα και ενα ακομη καλωδιο με το οποιο ναι μεν φτανει στα 1080p αλλα με λιγα χιονια.
Ειναι δυνατον να χρειαζεται καλωδιο αυθεντικο sony για αυτη τη συνδεση,οπως μου ειπε καποιος,ο οποιος μαλλον ειναι τεχνικος της sony;

επικοινωνησες?

Πριν δυο χρονια και καποια μοντελα της Samsung ειχαν προβλημα και δεν κλειδωναν στα 1080p...

Επικοινωνησα με την Philips(τεχνικο τμημα),δεν γνωριζαν κατι,αλλα αφου κλειδωνε στα 1080p με τον υπολογιστη...

Απάντηση: Re: Συνδεση HDMI που δεν φτανει στα 1080p.

Επανερχομαι για βοηθεια απο οποιν γνωριζει.
Δοκιμασα και την τηλεοραση με εναν υπολογιστη (σαν οθονη) και δουλευει στα 1080p.
Δοκιμασα και ενα ακομη καλωδιο με το οποιο ναι μεν φτανει στα 1080p αλλα με λιγα χιονια.
Ειναι δυνατον να χρειαζεται καλωδιο αυθεντικο sony για αυτη τη συνδεση,οπως μου ειπε καποιος,ο οποιος μαλλον ειναι τεχνικος της sony;

Όχι δεν χρειάζεται αυθεντικό καλώδιο SONY για το PS3
Εγώ το έχω συνδέσει με καλώδιο PHILIPS και δουλεύει μια χαρά.

Αφού με υπολογιστή δουλεύει στα 1080p, τότε πιθανόν να έχει πρόβλημα το PS3. To δοκίμασες σε άλλη τηλεόραση?

Τσέκαρε και τον conectora του HDMI στο ps3 μήπως έχει σπάσει κανένα δοντάκι (το ψηφιακό χιόνι που λες είναι ύποπτο)...

Re: Απάντηση: Re: Συνδεση HDMI που δεν φτανει στα 1080p.

Όχι δεν χρειάζεται αυθεντικό καλώδιο για το PS3
Εγώ το έχω συνδέσει με καλώδιο και δουλεύει μια χαρά.

Αφού με υπολογιστή δουλεύει στα 1080p, τότε πιθανόν να έχει πρόβλημα το PS3. To δοκίμασες σε άλλη τηλεόραση?

Το PS3 το δοκιμασα, λειτουργει.
Ισως χρειαζετε καλωδιο SONY 'η PHILIPS .μαλλον αυτο θα κανω.

Τσέκαρε και τον conectora του HDMI στο ps3 μήπως έχει σπάσει κανένα δοντάκι (το ψηφιακό χιόνι που λες είναι ύποπτο)...
Δεν ξερω πως να το κανω αυτο.Παντως και οι δυο συσκευες λειτουργου ξεχωριστα,σε συνδεση μεταξυ τους εχουν προβλημα...

Αν διαθέτεις μεγεθυντικό φακό θα δεις κάποια δοντάκια σε παράλληλη σειρά στον conectora, δες μήπως έχει σπάσει κανένα δοντάκι...

Εγώ την είχα πατήσει με τον δορυφ. δέκτη και μου έβγαζε ένα ψηφιακό χιόνι (πράσινο) το πήγα στο σέρβις μου αλλάξανε conectora και είναι μια χαρά...

Re: Απάντηση: Re: Συνδεση HDMI που δεν φτανει στα 1080p.

Ισως χρειαζετε καλωδιο SONY 'η PHILIPS .μαλλον αυτο θα κανω.

Δεν υπαρχει καλωδιο Sony η Philips , μην ακους χαζομαρες..ολα τα καλωδια HDMI ακριβως την ιδια δουλεια κανουν , ειδικα οταν μιλαμε για καλωδια 1-2 μετρα...

Απο εκει και περα ισως φταιει η τηλεοραση που δεν "μεταφραζει" σωστα το σημα του PS3 γι'αυτο σου ειπα να παρεις τηλ. στο σερβις μηπως και εχει βγει καποια αναβαθμιση να την περασεις...

Βλεπω σε ξενα φορουμ και αλλους με το ιδιο προβλημα...

Can anyone else comment on the previously mentioned difficulty in having the PS3 be detected when outputting 1080P

http://www.avforums.com/forums/lcd-...lips-lcd-2009-series-9604-9664-9704-a-67.html

When I have come to set-up my PS3 from 720p to 1080p the TV doesn't recognize the PS3 anymore all I get is a black screen this persists when I try to do it automatically or use the custom setting, Does anyone know what might be wrong and how I can fix it because whats the point in having 1080p if I cant use it.

http://www.avforums.com/forums/lcd-...philips-9604-32-doesnt-support-ps3-1080p.html

Last edited:
Όπως έγραψε και ο Yperion, όντως υπάρχει πρόβλημα με τις Philips 9603/9703 και το PS3.
Το πρόβλημα έχει αναφερθεί από πολλούς σε πολλά ξένα forums.
Διάβασα αρκετά και από ότι είδα δεν υπάρχει κάποια εξήγηση ούτε είναι θέμα firmware.
Λύση βρέθηκε μόνο με δοκιμές διαφορετικών καλωδίων HDMI
Χαρακτηριστικά κάποιος γράφει σε ένα forum:

"I have found solution.
HDMI CABLE was the problem.
Changed the HDMI cable and now is working as a charm.
I have lost hours and hours on internet searhing for solution and solution was simple as that.
Be carefull and don't buy cheap HDMI cables. They don't work as they should.
I hope that this will help anyone else with the same problem"

Re: Απάντηση: Συνδεση HDMI που δεν φτανει στα 1080p.

Δεν ειναι το καλωδιο , ειναι ενα ειδος ασυμβατοτητας που εχουν οι Philips με το PS3 , τα καλωδια δουλεουν σε αλλες συσκευες κανονικα...

Γιατί δεν ρωτάτε την philips;

Πέρα από τα μενού του ps3, δισκάκι bluray από ταινία παίζει στην 9704 στα 24p μέσω του καλωδίου; Αν ναι, μετά θα δοκίμαζα desktop στα 1080/50p. Αν ναι, μετά θα δοκίμαζα desktop στα 1080/60p. Αν παίξουν, τότε το καλώδιο δεν έχει πρόβλημα. Αν κάπου στην μέση σταματήσει, υπάρχουν 2 ενδεχόμενα:

1) Το καλώδιο δεν έχει την απαιτούμενη διαμεταγωγή.
2) Η το ps3 έχει ασθενικό πομπό ή η 9704 δέκτη με χαμηλή ευαισθησία. Εδώ μόνο η philips μπορεί να σχολιάσει...

Πάντως το PS3 είναι μια διαδεδομένη και μοναδική συσκευή (δηλ. αδύνατο να αντικατασταθεί), οπότε πρέπει να φροντίσουν να δουλεύει η 9704 με αυτό...

Εγώ σε αυτή την κατάσταση θα πίεζα να έρθει τεχνικός στο σπίτι, με δικό τους καλώδιο και να δουν αν παίζει ή υπάρχει πρόβλημα...