Σύνδεση Home Cinema με PS3 και TV

gogitos

New member
28 February 2011
4
Καλησπέρα παιδιά, δε ξέρω αν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος για αυτό το θέμα αλλά δε βρήκα κάτι αντίστοιχο.

Έχω ένα ps3 και ένα home cinema τα οποία θα ήθελα να συνδέσω για να έχω ήχο 5.1. Το ps3 είναι συνδεδεμένο με τηλεόραση Samsung LCD με καλώδιο HDMI. Αυτό που σκέφτηκα εξ'αρχής ήταν να πάρω ένα δεύτερο καλώδιο HDMI και να συνδέσω το ps3 με το home cinema και στη συνέχεια το home cinema με την τηλεόραση για να έχω ψηφιακή εικόνα και ήχο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το home cinema έχει μόνο μία θύρα HDMI, άρα άκυρο αυτό.

Το δεύτερο που σκέφτηκα ήταν να πάρω ένα καλώδιο οπτική ίνα και να συνδέσω το ps3 με το home cinema μ'αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει θύρα για οπτική ίνα το home cinema (και έκανα και τη γκάφα να το πάρω το καλώδιο).

Γνωρίζει κανείς κάποιο τρόπο να παίξει με το συγκεκριμένο home cinema το ps3 ήχο 5.1 ή τζάμπα το παλεύω;

Α το μοντέλο του home cinema είναι Phillips HTS3115 (αν βοηθάει αυτό...)

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δοκιμασε απο την εξοδο ακουστικων της TV σε καποια εισοδο του home cinema (RCA λογικα)

Δοκιμασε απο την εξοδο ακουστικων της TV σε καποια εισοδο του home cinema (RCA λογικα)

Αυτό μπορώ να το δοκιμάσω που λες αλλά το dvd έτσι κι αλλιώς είναι ήδη συνδεδεμένο με την TV. Το θέμα είναι αν το κάνω λες να παίζει 5.1 το ps3; Γιατί υποθέτω ότι για να παίξει 5.1 πρέπει να συνδέσω άμεσα το Ps3 με το home cinema...ή όχι;

5.1 οχι δε νομιζω οτι θα παιξει.Εχω την εντυπωση οτι μπορεις να βαλεις HDMI splitter (δηλαδη να σου βγαζει 2 θυρες HDMI).Eπειδη ομως δεν το εχω ψαξει καθολου το συγκεκριμενο θεμα, για να μη σου λεω ανακριβειες ψαξε στο φορουμ ή στο Google..

Με μια ματιά που έριξα και εδώ και στο google είδα ότι υπάρχει hdmi splitter με τιμή περίπου 10 από το e-shop. Επομένως είναι το μόνο που νομίζω ότι ίσως μπορέσει να βοηθήσει...

Με μια ματιά που έριξα και εδώ και στο google είδα ότι υπάρχει hdmi splitter με τιμή περίπου 10 από το e-shop. Επομένως είναι το μόνο που νομίζω ότι ίσως μπορέσει να βοηθήσει...

Το HDMI του συστηματος σου ειναι out, αρα το spliter δεν...Εσυ χρειαζοσουν τουλαχιστον 1 HDMI in, πραγμα που δυστυχώς δεν εχεις. Το καλυτερο που σκεπτομαι-αν βεβαια θες να εκμεταλευτεις τις δυνατοτητες του PS3 και της TV σου-ειναι να βαλεις μια αγγελία το philips, και να αναζητήσεις ενα νεο με τουλαχιστον 1, για να μην πω 2 HDMI in. Ελπιζω να μην σε κουρασα, η απογοητευσα.
Φιλικα Δημητρης:ernaehrung004: