Σύνδεση Home Cinema

dimgar97

Established Member
7 November 2012
195
Καλησπερα ειμαι εντελως ασχετος και θελω να συνδεσω τα εξης: εναν ενισχυτη yamaha rx - v565 με 2 ηχεια indiana line nota 250 και αλλα 2 nota 550. Δεν εχω ιδεα ουτε σε ποιες υποδοχες μπαινουν τα καλωδια. Σας παρακαλώ βοηθήστε με

Re: σύνδεση hime cinema

Χρειαζεσαι ενα καλωδιο δικλωνο.

Πχ σαν και αυτο:

SPEAKER-CABLE-2-CORE-2x25mm-enlarge.jpg

Θα συνδεσεις το κοκκινο κλωναρι στην κοκκινη υποδοχη (μπόρνα ειναι η δοκιμη ορολογια), και το μαυρο κλωναρι στη μαυρη μπορνα του ηχειου σου. Μιλαω κατ αρχας για τα μεγαλα σου ηχεια.

lautsprecher_stereo_indiana_line_nota_550_bild_1344254748.jpg

Το καθε κλωναρι θα το συνδεσεις στο χρωμα του, (το μαυρο στην μαυρη υποδοχη, το κοκκινο στην κοκκινη) με τον ενισχυτη σου.
Το αριστερο ηχειο θα το βαλεις στο L, και το δεξι στο R, στις στρογγυλες (βιδωτες) μπορνες που ειναι πισω απο τον ενισχυτη σου, κατω απο εκει που γραφει HDMI 4.

yamaha_rx_v565_1.jpg

Tα δυο μικρα, θα τα συνδεσεις αντιστοιχως με τον ενισχυτη σου (στις μικροτερες "μπορνες", λιγο δεξιοτερα απο τις προηγουμενες) εκει που γραφει SURROUND.
Tα δυο μικρα αυτα ηχεια θα τα το τοποθετησεις δεξια/αριστερα και λιγο πισω απο εκει που θα καθεσαι οποτε υπολογισε το σωστο μηκος καλωδιων.
Σου χρειαζονται ΜΟΝΟ αν βλεπεις ταινιες. Σε αυτη την περιπτωση σου χρειαζεται ακομη ενα κεντρικο ηχειο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ

Last edited:

Φιλαρακο με έσωσες και κάτι αλλο εαν βαλω τον αποκωδικοποιητη στο hdmi1 το blue ray στο 2 και ενα σκληρο σονυ στο 3 και παρω απο την εξοδο hdmi του yamaha και το βαλλω στην τβ θα εχω ηχο μεσω home cinema?

Φιλαρακο με έσωσες και κάτι αλλο εαν βαλω τον αποκωδικοποιητη στο hdmi1 το blue ray στο 2 και ενα σκληρο σονυ στο 3 και παρω απο την εξοδο hdmi του yamaha και το βαλλω στην τβ θα εχω ηχο μεσω home cinema?

Δεν ειμαι σιγουρος πως καταλαβα το ερωτημα σου, αλλα απαντω "ναι"

(τι ειναι το σκληρο το σονυ?)

Εννοείς ένα σκληρό στο media player του blu-ray player και από κει με HDMI στον ενισχυτή προφανώς.
Θα παίξει εφ' όσον το blu-ray μπορεί να αντλήσει τα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου.

Οκ μια χαρα τοτε δε νομιζω να εχω προβλημα με την ισχυ κςι να τα καψω?