Σύνδεση Η/Υ με τηλεόραση

gosta100

New member
24 July 2007
67
Καλησπέρα και πάλι,

Έχω την Samsung 37R86 και έναν υπολογιστή στο σαλόνι που δίνει έξοδο DVI αλλά όχι HDMI. Προς το παρόν συνδέω τον υπολογιστή με αντάπτορα DVI->VGA και μετά καλώδιο VGA στην τηλεόραση που έχει είσοδο VGA. Η απεικόνιση είναι στα 1366x768 αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν είναι η βέλτιστη.

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης; Ίσως με adaptor DVI to HDMI; Και τι σήμα πρέπει να δίνει ο υπολογιστής στην τηλεόραση;

Επίσης, ποια από τα σήματα αυτά (dvi, hdmi, vga) είναι ψηφιακά;

Ευχαριστώ.

1366x768 είναι η μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει το πάνελ της τηλεόρασής σου. Αυτό που βλέπεις είναι η βέλτιστη εικόνα. Γιατί δεν σου αρέσει; Βλέπεις κάποιο πρόβλημα;

Η αλήθεια είναι ότι σε HD περιεχόμενο που έπαιξα από τον υπολογιστή δεν εντυπωσιάστηκα κιόλας όπως περίμενα.

Γιατί; Πρέπει να ήταν πολύ καλύτερο από το τηλεοπτικό σήμα. Η τηλεόρασή σου υποστηρίζει 720p, το οποίο σε συνδυασμό με την διαγώνιο πρέπει να δείχνει καλά. Καλύτερα από dvd & tv. Αλλιώς, κάτι δεν έκανες καλά...

Απάντηση: Re: Σύνδεση Η/Υ με τηλεόραση

Η αλήθεια είναι ότι σε HD περιεχόμενο που έπαιξα από τον υπολογιστή δεν εντυπωσιάστηκα κιόλας όπως περίμενα.

Το HD ειναι φτιαγμενο για μεγαλες οθονες κατι που δεν το λεει σχεδον κανενας.

Απο την εμπειρια μου θα ελεγα τουλαχιστον 40" Full HD για να φανει η διαφορα Blu Ray και DVD αλλα ακομη καλυτερα απο 46" και πανω.

Εννοείται ότι είδα διαφορά, απλώς δεν ήταν αυτό που περίμενα. Το ερώτημα είναι όμως αν θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα με κάποια άλλη συνδεσμολογία;

Απάντηση: Re: Σύνδεση Η/Υ με τηλεόραση

Εννοείται ότι είδα διαφορά, απλώς δεν ήταν αυτό που περίμενα. Το ερώτημα είναι όμως αν θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα με κάποια άλλη συνδεσμολογία;

καλυτερα να διαβασεις η να ρωτησεις εδω http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=33 σχετικα πως μπορεις να παρεις το βελτιστο αποτελεσμα απο pc για την τηλεοραση σου.

οσο για hd ταινιες, παρε ιντσες να εχεις γιατι στα κατω των 50",που ειναι και οι δυνατοτητες μας στις τηλεορασεις οσο αναφορα την αγορα τους, δεν θα δεις και μεγαλες διαφορες.
πολυ απλα hd σημαινει προβολεας.

Ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις. Υπέβαλα την ερώτησή μου στην ανάλογη ενότητα.

Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση Η/Υ με τηλεόραση

Το HD ειναι φτιαγμενο για μεγαλες οθονες κατι που δεν το λεει σχεδον κανενας.

Απο την εμπειρια μου θα ελεγα τουλαχιστον 40" Full HD για να φανει η διαφορα Blu Ray και DVD αλλα ακομη καλυτερα απο 46" και πανω.

Εγώ φυσικά διαφωνώ... Δηλαδή στις 37 δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν βλέπεις DVD ή bluray;

αν εχει HDMI η τιβι σου παρε καλωδιο DVI to HDMI και θα δεις διαφορα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σύνδεση Η/Υ με τηλεόραση

Εγώ φυσικά διαφωνώ... Δηλαδή στις 37 δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν βλέπεις DVD ή bluray;

αλλο να το ξεχωρισεις και αλλο να το ευχαριστιεσαι απο μια αποσταση τριων μετρων για παραδειγμα.;)