Συνδεση ηχειων με ενισχυτη αυτοκινητου

DJman

Senior Member
25 June 2011
420
Μαρουσι
Καλησπερα. Θελω να κανω μια προσωρινη λυση μεχρι να μαζεψω καποια χρηματα για αγορα κανονικου ενισχυτη

1)Εχω 2 ηχεια sony ss-ts8 στα 100w-4ωμ και ενα ενισχυτη αυτοκινητου στα 100w-4ωμ και ηθελα να ρωτησω αν μπορω να βαλω τα ηχεια σε αυτο τον ενισχυτη.

Οι επαφες του ειναι αυτες στις φωτο.Επισης δεν ξερω τι τροφοδοτικο θα χρειαστω.

[img=http://s25.postimg.org/p6kr5mo57/20140511_183147.jpg]

[img=http://s25.postimg.org/z55ps3xkr/20140511_183207.jpg]

[img=http://s25.postimg.org/z6fnlizej/20140511_183220.jpg]

Ευχαριστω

Πολλοί χρησιμοποιούν τροφοδοτικά από υπολογιστή (το rail των 12V).
Φυσικά μην περιμένεις να παίξεις ούτε δυνατά,ούτε και καμία ποιότητα.

Απλώς για να ακουστεί,έτσι;
Είναι άλλος ο χώρος και ο σκοπός που παίζουν αυτοί οι ενισχυτές.

Ναι το καταλαβαινω.Απλα για να μην καθονται. Μπορεις να με βοηθησεις με την συνδεσμολογια? Η πηγη μου ειναι το καρφι του υπολογιστη σε rca.

1)Στον ενισχυτη που μπαινει? Στο low input? Tα ηχεια στο speaker output να φανταστω.

2) η τροφοδοσια πως μπαινει? Δεν βλεπω + -

3)τροφοδοτικο 12V αλλα ποσα mA?

Απάντηση: Re: Συνδεση ηχειων με ενισχυτη αυτοκινητου

Ναι το καταλαβαινω.Απλα για να μην καθονται. Μπορεις να με βοηθησεις με την συνδεσμολογια? Η πηγη μου ειναι το καρφι του υπολογιστη σε rca.

1)Στον ενισχυτη που μπαινει? Στο low input? Tα ηχεια στο speaker output να φανταστω.

2) η τροφοδοσια πως μπαινει? Δεν βλεπω + -

3)τροφοδοτικο 12V αλλα ποσα mA?

1.Στο Low
2.Εκεί που λέει Ground-remote-B+.To (+) στο Β+ και το (-) στο Ground.
3.Τροφοδοτικό κανονικό ATX,σταθερού υπολογιστή.Γύρω στα 22Α δίνει το rail των 12V σε ένα PSU των 300w..

Last edited:

Σε ευχαριστω πολυ. Μια διευκρινιση μονο αν ξερεις για το τροφοδοτικο. συμφωνα με την φωτο αυτη http://www.technibble.com/forums/attachment.php?attachmentid=887&d=1278547459

παιρνω + απο το κιτρινο κατω αριστερα και ground απο οποιοδηποτε μαυρο??

Σε ευαχριστω για ολα!

Ναι,Ground από τα COM,συνήθως παίρνουμε ένα από τα τρία δεξιά μεσαία.
Παρακαλώ,να 'σαι καλά.

Λες επειδη θα ειναι πολλα τα Amper να ενωσω ολα τα ground μαζι?

Οχι,δεν υπάρχει λόγος.
Αλλά δεν θα το παρακάνεις,έτσι;

Είπαμε,δεν είναι για εντάσεις και απαιτήσεις.
Και μην ξεχάσεις να βάλεις την ασφάλεια του στο (+).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνδεση ηχειων με ενισχυτη αυτοκινητου

Μαζί με τον ενισχυτή σου,πρέπει να υπήρχε μια ασφάλεια,επάνω στο καλώδιο που ήταν για την τροφοδοσία,μέσα σε ασφαλειοθήκη.

Δεν μου εδωσε κατι ο φιλος μου... Μπορω να παρω ομως εγω μια ασφαλεια με ασφαλειοθηκη και να την συμπεριλαβω στο κυκλωμα ( ή οχι ??)

Δεν μου εδωσε κατι ο φιλος μου... Μπορω να παρω ομως εγω μια ασφαλεια με ασφαλειοθηκη και να την συμπεριλαβω στο κυκλωμα ( ή οχι ??)

Βεβαίως και μπορείς και πρέπει.
Πρέπει όμως να το ψάξεις για να δεις τι είδους και πόσα αμπερ.

θα βάλεις μια ασφάλεια αυτοκινήτου 20Α, αφού το τροφοδοτικό μετά τα 22Α θα γονατίσει (ή θα κόψει)

ok. σε ποιο σημειο μπαινει ακριβως??/ τροφοδοτικο + ---> ασφαλεια--->ενισχυτης---> - τροφοδοτικο??

ok. σε ποιο σημειο μπαινει ακριβως??/ τροφοδοτικο + ---> ασφαλεια--->ενισχυτης---> - τροφοδοτικο??

Στο κίτρινο του τροφοδοτικού.
Το κόβεις και την βάζεις ενδιάμεσα.

Να διευκρινίσουμε,πως τροφοδοτικό από τροφοδοτικό αλλάζει.
Ενα των 300 watt πχ,μπορεί να δίνει από 15-25 Α,κάποιο μεγαλύτερο 750άρι μπορεί να δίνει πάνω από 60 Α.
Σε κάθε περίπτωση το αναφέρει.

Η συνηθισμένη ασφάλεια που κουβαλάνε επάνω τους αυτά,είναι 30Α.

Εγω εχω ενα 400watt. Στο κιτρινο του συν (+) ε?

Επισης τι εννοεις "Η συνηθισμένη ασφάλεια που κουβαλάνε επάνω τους αυτά,είναι 30Α. " Εχουν ήδη ασφάλεια μεσα τα τροφοδοτικα? Πρεπει να βαλω και την 20αρα ομως ε?

Εννοώ την ασφάλεια που συνήθως έχουν μαζί για να τοποθετεί στο αυτοκίνητο,όχι μέσα.
Το κίτρινο είναι το συν,ναι.

Τελεια.Θα παω να παρω ασφαλεια να αρχισω τις δοκιμες και επιστρεφω για αποριες. Σε ευχαριστω ΓΙΑ ΟΛΑ

Οι ενισχυτές αυτοκινήτου έχουν δική τους ασφάλεια, συνήθως είναι δίπλα στους ακροδέκτες B+,GND,Remote. H εξωτερική ασφάλεια που μπαίνει επί πλέον είναι για να προστατέψει την γραμμή τροφοδοσίας (που ξεκινά από τον θετικό πόλο της μπαταρίας και καταλήγει στον ενισχυτή) από βραχυκύκλωμα, η ασφαλεια τοποθετείται αμέσως μετά τον πόλο. Εσύ δεν θα έχεις 5 μέτρα καλώδιο, θα έχεις λίγα εκατοστα, συνεπώς εφόσον βεβαιώσεις ότι υπάρχει ασφάλεια στον ενισχυτή σου, μπορείς και να την παραλείψεις αν δεν βγάλεις άκρη για το πώς να την συνδέσεις. Υπάρχουν έτοιμες ασφαλειοθήκες στα καταστήματα ηλεκτρονικών με καρφωτή ασφάλεια πχ

http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=11_391&products_id=2087

Θα πρέπει επίσης να φροντίσεις να συνδέσεις ένα button (momentary switch) στο pin 14 της φίσας του τροφοδοτικού (συνήθως είναι πράσινο) με κάποιο ground (μαύρο) για να μπορείς να εκκινήσεις το τροφοδοτικό. Τα τροφοδοτικά υπολογιστών δεν ανοίγουν με το που τα συνδέεις στο ρεύμα, θέλουν ..δάχτυλο.