Σύνδεση ipad με ενισχυτή

Η λύση είναι απλή. Την ανεκάλυψα κι' εγώ πρόσφατα: Συνδέεις το iPad ασύρματα μέσω Bluetooth με ένα Bluetooth DAC, το οποίο στη συνέχεια συνδέεις αναλογικά μέσω RCA με τον ενισχυτή σου, ή ψηφιακά με τον DAC, αν έχεις ή τον AV Ενισχυτή.

Οι Bluetooth DAC's είναι σχετικά καινούργια μόδα, συνήθως είναι οικονομικοί, αλλά και πολύ πρακτικοί.

Αν ο ενισχυτής ή το dac σου έχουν USB υπάρχει κι αυτό:
http://www.oehlbach.com/en/i-connect-ip/u-s

ή αν έχει μόνο rca , τότε αυτό:

http://www.oehlbach.com/en/home-hifi/mp3-apple/mp3
http://www.oehlbach.com/en/home-hifi/mp3-/-apple/i-connect-j-35/r

τα βρίσκεις και σε Ελληνικά καταστήματα μέσω της Ελασυν και το φπα μένει στην πατρίδα σου....
Δεν αποτελεί λύση Γιώργο γι' αυτό που θέλει να κάνει, δεν πρόκειται για μεταφορά data. Και θέλει ν' αποφύγει την αναλογική σύνδεση. Οι λύσεις είναι δύο ειδών και έχουν προταθεί: Είτε κάποιο μικρό DAC/AMP τύπου Fiio, είτε κάποιο Bluetooth DAC, που πρότεινα πιο πάνω. (Το τελευταίο μπορεί να βρεθεί στα 70 ευρώ περίπου).

Last edited:
Ωραίο καλώδιο και από επώνυμη εταιρεία. Η δουλειά όμως είναι ουσιαστικά να παρακάμψω το dac του ipad που από ότι καταλαβαίνω αυτό κάνει όλη τη ζημιά.

αν θελεις αυτο τοτε αναγκαστικα πας σε docking station με δικο του dac ή με εξοδο σε αλλο dac,αλλα το κοστος ξεφευγει.To bluetooth ειναι πρακτικο αλλα δεν θα δωσει καλυτερο ηχο.

Last edited:
βεβαια μπορεις να κανεις το εξης....αγοραζεις ενα pure i20 με ενα κατοσταρικο και βρισκεις και ενα ipod 32gb (3g μαλλον) με αλλα 80-100 και καθαρισες.Το ipad το κρατας για αλλες δουλειες.Eχει αναλογικη εξοδο αλλα και ψηφιακη γα μελλοντικη αναβαθμιση.
http://www.pure.com/product/i-20-vl-61429/
DSC_0111.JPG

βεβαια μπορεις να κανεις το εξης....αγοραζεις ενα pure i20 με ενα κατοσταρικο και βρισκεις και ενα ipod 32gb (3g μαλλον) με αλλα 80-100 και καθαρισες.Το ipad το κρατας για αλλες δουλειες.Eχει αναλογικη εξοδο αλλα και ψηφιακη γα μελλοντικη αναβαθμιση.
http://www.pure.com/product/i-20-vl-61429/
DSC_0111.JPG

Αυτό ακριβώς νομίζω ότι χρειάζομαι. Μου κάνει εντύπωση όμως γιατί να παίρνει iPod iPhone και όχι iPad. Παλαιότερα είχα βρει ένα αντίστοιχο dock της denon αν δεν κάνω λάθος αλλά ξεφευγε στην τιμή, πάνω από 300 αν θυμάμαι καλά.

Αν ο ενισχυτής ή το dac σου έχουν USB υπάρχει κι αυτό:
http://www.oehlbach.com/en/i-connect-ip/u-s

ή αν έχει μόνο rca , τότε αυτό:

http://www.oehlbach.com/en/home-hifi/mp3-apple/mp3

ή
http://www.oehlbach.com/en/home-hifi/mp3-/-apple/i-connect-j-35/r

τα βρίσκεις και σε Ελληνικά καταστήματα μέσω της Ελασυν και το φπα μένει στην πατρίδα σου....

Με αυτά δυστυχώς δεν παρακάμπτει το dac του iPad οπότε δε νομίζω ότι θα κάνει μεγάλη διάφορα στον ήχο. Thanks πάντως για τις προτάσεις.

Με αυτά δυστυχώς δεν παρακάμπτει το dac του iPad οπότε δε νομίζω ότι θα κάνει μεγάλη διάφορα στον ήχο. Thanks πάντως για τις προτάσεις.

Τότε χρειάζεσαι ένα Dock-transport σαν το Cambridge ID100.....και ή εξωτερικό dac.
Αλλά το θέμα ειναι η λύση που θα βρεις να εινα πραγματικά καλύτερη του ενσωματωμένου dac.

Μια άλλη δοκιμασμένη λύση ειναι iPad->camera kit->hiface dac= Εκπληκτικό αποτελέσμα.
(Δεν εχει τσεκαριστει μονο στο νεο iPad Air ακόμη ).

Last edited:
Τότε χρειάζεσαι ένα Dock-transport σαν το Cambridge ID100.....και ή εξωτερικό dac.
Αλλά το θέμα ειναι η λύση που θα βρεις να εινα πραγματικά καλύτερη του ενσωματωμένου dac.

Μια άλλη δοκιμασμένη λύση ειναι iPad->camera kit->hiface dac= Εκπληκτικό αποτελέσμα.
(Δεν εχει τσεκαριστει μονο στο νεο iPad Air ακόμη ).
Το hiface ξερεις οτι δουλεύει με το ipad 1 ; το κόστος βέβαια διπλασιαζεται απο αυτα που σκοπευα να διαθεσω. Αν θυμάμαι καλά το hiface εχει 220

Το hiface ξερεις οτι δουλεύει με το ipad 1 ; το κόστος βέβαια διπλασιαζεται απο αυτα που σκοπευα να διαθεσω. Αν θυμάμαι καλά το hiface εχει 220

Δουλεύει μέσω camera kit. ( μια δοκιμή μπορεί να προηγηθεί .....)

Το κόστος θα σε ανταμείψει , δεν νομίζω ότι με 100 ευρώ υπάρχει εξωτερικό dac με καλό ήχο, ενώ το hi face dac παίζει σε πολύ πάνω κατηγορία σε ήχο και απόδοση......

Δουλεύει μέσω camera kit. ( μια δοκιμή μπορεί να προηγηθεί .....)

Το κόστος θα σε ανταμείψει , δεν νομίζω ότι με 100 ευρώ υπάρχει εξωτερικό dac με καλό ήχο, ενώ το hi face dac παίζει σε πολύ πάνω κατηγορία σε ήχο και απόδοση......
Ειχα το hiface2 και οντως τη δουλειά του την έκανε πολυ καλα. Φαντάζομαι οτι και το hiface dac θα είναι αντίστοιχα καλό. Αρκεί να ξέρω ότι μπορεί να δουλέψει με το ipad. Δυστυχώς επειδή είμαι Άρτα δε μπορω να κανω δοκιμή μιας και η Αθήνα μου πέφτει κομματάκι μακρυά.

Αυτό εννοούσα πιο πάνω.

Το χρησιμοποιώ τούτο τον καιρό και λειτουργεί άψογα. Συνδέεται, είτε ψηφιακά με το DAC σου, είτε αναλογικά με τον ενισχυτή σου. Η ποιότητα ήχου του πάρα πολύ καλή. Και βολεύει, διότι το iPad κουβαλάς όπου θες χωρίς να δεσμεύεσαι.

για κοιτα και εδω,σιγουρα το κανει με το camera kit

http://www.hifiwigwam.com/showthread.php?88174-M2Tech-32-384-HiFace-DAC

8975522783_ca329d8d56_c.jpg

Πρέπει όντως να είναι καλή λύση αυτή μιας και μιλάμε για κανονικό dac το οποίο το χρήσιμοποιουν και σε καλύτερα συστήματα από το δικό μου. Το κακό όμως είναι το κόστος μιας και μαζί με το camera kit παει στα 270 , ακριβότερα από όσο έχουν αξία τόσο τα ηχεία όσο και ο ενισχυτης. Αυτή βέβαια είναι άλλη παράμετρος μιας και αν θέλω να έχω πηγή της προκοπής ίσως πρέπει να δώσω πιο πολλά από ότι υπολογιζα.

Το άλλο που μου κάνει εντύπωση και που το είχα ψάξει στο παρελθόν όταν είχα στην κατοχή μου το αντίστοιχο dac της trends, είναι ότι τέτοια είδους dac που δεν έχουν ξεχωριστή τροφοδοσία αλλά παίρνουν ρεύμα από την εκάστοτε πηγή που τα συνδεεις, δεν δουλεύουν με το iPad γιατί το iPad δε επιτρέπει την σύνδεση προφανώς για να μην εξαντλεί τη μπαταρία. Θυμάμαι σε κάποιο video στο YouTube όπου για να συνδέσει κάποιος dac σε iPad έπρεπε πρώτα να παρεμβάλει ένα είδος splitter με δική του τροφοδοσία πάνω ανάμεσα στο iPad και το dac. Αν καταφέρω και βρω ξανα το συγκεκριμένο video θα το ανεβασω.

απλα αν αγορασεις αυτο το stick usb dac θα μπορεις να το χρησιμοποιεις και στο βασικο σου συστημα,ειτε με το ipad ειτε με καποιον υπολογιστη.Απο την αλλη ναι εχεις δικιο ,το κοστος ανεβαινει αρκετα οποτε η λυση που εγραψα πιο πανω (pure i20+ipod δευτερο χερι) ειναι μαλλον πιο καλη και προσιτη. Αλλη επιλογη ειναι η αγορα ενος network media player (με 300 και κατι ψιλα) οποτε ξεχνας και το ipad και εχεις μια κανονικη συσκευη για αναπαραγωγη ψηφιακων αρχειων,δικτυακου ραδιοφωνου κλπ.Τελευταια επιλογη να πουλησεις τον ενισχυτη και να αγορασεις εναν πολυκαναλο ραδιοενισχυτη με εισοδο ethernet και usb (300-400 ευρω),οποτε δεν θα χρειαζεσαι καθολου παλι το ipad σαν πηγη αλλα σαν χειριστηριο των διαφορων applications χειρισμου του ενισχυτη. Το περιεργο ειναι οτι για να αξιοποιησεις το ipad σαν πηγη,πας να δωσεις αρκετα χρηματα,ενω μπορεις να κανεις ενα σωρο αλλα πραγματα.

Last edited:
απλα αν αγορασεις αυτο το stick usb dac θα μπορεις να το χρησιμοποιεις και στο βασικο σου συστημα,ειτε με το ipad ειτε με καποιον υπολογιστη.Απο την αλλη ναι εχεις δικιο ,το κοστος ανεβαινει αρκετα οποτε η λυση που εγραψα πιο πανω (pure i20+ipod δευτερο χερι) ειναι μαλλον πιο καλη και προσιτη. Αλλη επιλογη ειναι η αγορα ενος network media player (με 300 και κατι ψιλα) οποτε ξεχνας και το ipad και εχεις μια κανονικη συσκευη για αναπαραγωγη ψηφιακων αρχειων,δικτυακου ραδιοφωνου κλπ.Τελευταια επιλογη να πουλησεις τον ενισχυτη και να αγορασεις εναν πολυκαναλο ραδιοενισχυτη με εισοδο ethernet και usb (300-400 ευρω),οποτε δεν θα χρειαζεσαι καθολου παλι το ipad σαν πηγη αλλα σαν χειριστηριο των διαφορων applications χειρισμου του ενισχυτη. Το περιεργο ειναι οτι για να αξιοποιησεις το ipad σαν πηγη,πας να δωσεις αρκετα χρηματα,ενω μπορεις να κανεις ενα σωρο αλλα πραγματα.

Έχεις απόλυτο δίκιο ότι για να χρησιμοποιήσω το ipad σαν καλή! πηγη θέλει χρήμα. Το θέμα είναι ότι στο βασικό μου σύστημα έχω ως dac το Antelope Zodiac (που παρεμπιπτόντως παίζει απευθείας με το ipad) οπότε δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσω το hiface εκεί. Το pure i20 είδα στο internet ότι κάποιος το χρησιμοποιεί με ipad και μιας και έχει ενσωματωμένο dac ισως είναι καλή επιλογή μιας και δεν κοστίζει ακριβά.

Τώρα σε σχέση με το network media player, επειδή χθες ξαφνικά μου χάλασε το media player που έχω για ταινίες (και κυρίως σειρές), ίσως μοιάζει η πλέον σωστή επιλογή. Αλλά απλά το ipad είναι τόσο εύχρηστο και με το tunein έχω όποιο internetικο σταθμό θέλω (ιδίως jazzfm και di παίζουν φανταστική μουσική και με πολύ καλή ποιότητα ήχου). Θα το ψάξω για metwork media player το κατά πόσο μπορείς να παίξεις internet radio με την ίδια ευκολία.

Πάντως ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.

Θα το ψάξω για metwork media player το κατά πόσο μπορείς να παίξεις internet radio με την ίδια ευκολία.

πιο ευκολα απλα εκει θα εχεις σαν επιλογη το vtuner και φυσικα το ipad σαν χειριστηριο για την αντιστοιχη application χειρισμου της συσκευης. Αν ομως το i20 συνεργαζεται με το ipad τοτε ειναι η ιδανικη επιλογη (κανει οτι θελεις και ειναι και προσιτο).

πιο ευκολα απλα εκει θα εχεις σαν επιλογη το vtuner και φυσικα το ipad σαν χειριστηριο για την αντιστοιχη application χειρισμου της συσκευης. Αν ομως το i20 συνεργαζεται με το ipad τοτε ειναι η ιδανικη επιλογη (κανει οτι θελεις και ειναι και προσιτο).

Έχεις κάποια πρόταση για media player;

αυτη τη στιγμη το πιο προσιτο ειναι το pioneer N30,ειναι αρκετα καλο απο δυνατοτητες και ηχο,αν και ακομα και με ενα dac των 500 ευρω το αναβαθμιζεις αισθητα. Η τιμη του εχει πεσει αρκετα (λιγο πανω απο 300 ευρω) αλλα δεν ξερω αν υπαρχει σε στοκ. Το εχω απο τον Ιουνιο και με εχει βολεψει μια χαρα. Φυσικα ειναι σχεδιαση δυο ετων πλεον και δεν εχει πχ. δυνατοτητα spotify,αλλα αυτο το κανεις απο το ipad (το οποιο μπορει να συνδεθει και να στειλει σημα στην usb εισοδο του pioneer αλλα και με airplay). Απλα ειναι πολυ πρακτικο γιατι εκτος απο το δικτυο (nas,αλλο pc) μπορει και διαβαζει πολυ γρηγορα απο την usb του σκληρους δισκους και στικακια,ενω με την τελευταια αναβαθμιση διαβαζει και 24/192 απο αυτη την εισοδο (πριν την αναβαθμιση εφτανε ως 24/96 απο εκει και 24/192 μονο μεσα απο το δικτυο). Το επομενο προσιτο ειναι το denon dnp720, αλλα αυτο μαλλον αξιζει σαν αγορα απο το ιντερνετ, που το βρισκεις σε τιμη πολυ χαμηλη. Απο εκει και περα ξεφευγει η κατασταση με συσκευες κοντα στο χιλιαρικο και πανω.

Last edited: