Συνδεση KDL-40X3500 με DAV-DZ830W

nikolas7610

New member
1 December 2007
19
Ρε παιδια ας με βοηθησει καποιος. Γιατι οταν συνδεω την τηλεοραση μονο με το HDMI δεν βγαινει ο ηχος της τηλεορασης στο ηχοσυστημα και βγαινει μονο οταν βαζω και καποιο scart της πλακας? Μηπως πρεπει να αγορασω ενα καλωδιο οπτικη ινα και να τα συνδεσω? Ας απαντησει καποιος αν ξερει.

Τι εννοείς όταν λες ότι συνδέεις την τηλεόραση με HDMI με τον ενισχυτή; Το HDMI μεταφέρει ήχο μόνο σε μια κατεύθυνση. Υποθέτοντας ότι όλα τα HDMI που έχει η τηλεόρασή σου είναι είσοδοι, τότε η τηλεόραση δέχεται ήχο μέσα από αυτά και δεν στέλνει. Αν θες να στείλεις ήχο από την τηλεόραση σε κάποιον ενισχυτή, πρέπει να συνδέσεις την έξοδο ήχου της τηλεόρασης (συνήθως 2 αναλογικά RCA και ίσως 1 ψηφιακή έξοδο) με μια είσοδο του ενισχυτή.
Το scart σε αντίθεση, μεταφέρει ήχο σε 2 κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Όμως το scart που ακριβώς το συνδέεις στο ηχοσύστημα, έχει σχετική είσοδο;

Τι εννοείς όταν λες ότι συνδέεις την τηλεόραση με HDMI με τον ενισχυτή; Το HDMI μεταφέρει ήχο μόνο σε μια κατεύθυνση. Υποθέτοντας ότι όλα τα HDMI που έχει η τηλεόρασή σου είναι είσοδοι, τότε η τηλεόραση δέχεται ήχο μέσα από αυτά και δεν στέλνει. Αν θες να στείλεις ήχο από την τηλεόραση σε κάποιον ενισχυτή, πρέπει να συνδέσεις την έξοδο ήχου της τηλεόρασης (συνήθως 2 αναλογικά RCA και ίσως 1 ψηφιακή έξοδο) με μια είσοδο του ενισχυτή.
Το scart σε αντίθεση, μεταφέρει ήχο σε 2 κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Όμως το scart που ακριβώς το συνδέεις στο ηχοσύστημα, έχει σχετική είσοδο;
:HTEHETH63:Μολις πριν απο λιγο συνεδεσα την τηλεοραση με το ηχοσυστημα με καλωδιο οπτικης ινας. Ετσι τωρα εχω τις εξης συνδεσεις : Με ενα καλωδιο HDMI και με καλωδιο οπτικης ινας . Και παλι ομως δεν εχω ηχο στο ηχοσυστημα απο την τηλεοραση, ο μονος τροπος για να εχω ηχο ετσι ειναι με το scart. Δεν ειναι ομως και ο καλλυτερος τροπος, μηπως χρειαζεται τιποτα ιδιαιτερες ρυθμισεις? Εχω σαλταρει ρε φιλε.:twoguns:

Να υποθέσω ότι το HDMI λειτουργεί σωστά; Μπορείς δηλαδή να δεις εικόνα απο dvd και να ακούσεις ήχο από το dvd στην τηλεόραση; Αν ναι, το HDMI λειτουργεί μια χαρά και το ξεχνάμε. Τώρα, υποθέτω ότι θες όταν βλέπεις κάποιο κανάλι να ακούς τον ήχο από το ηχοσύστημα, και για αυτό συνδέεις με οπτική ίνα την τηλεόραση με το ηχοσύστημα. Αυτά που πρέπει να προσέξεις είναι:
  1. Η έξοδος (οπτική) της τηλεόρασης που έβαλες το καλώδιο της οπτικής ίνας είναι σίγουρα έξοδος; Μήπως είναι είσοδος; Μήπως έχει και έξοδο σε coaxial να δοκιμάσεις;
  2. Έχεις επιλέξει από το ηχοσύστημα την κατάλληλη είσοδο (πηγή) που αντιστοιχεί στην οπτική είσοδο;

Last edited:
Επίσης, δες στα μενού της τηλεόρασης αν είναι ενεργοποιημένη η οπτική έξοδος ήχου (αν υπάρχει τέτοια επιλογή).

Επίσης, δες στα μενού της τηλεόρασης αν είναι ενεργοποιημένη η οπτική έξοδος ήχου (αν υπάρχει τέτοια επιλογή).
Ολα ειναι οπως τα λες φιλε μου, και στο DVD ο ηχoς ακουγεται κανονικα απο το ηχοσυστημα και στην τηλεοραση υπαρχει εξοδος οπτικης ινας και στο ηχοσυστημα υπαρχει εισοδος. Δυο πραγματα πιστευω οτι μπορει να συμβαινουν, η θα πρεπει να αγορασω καλωδιο component η επειδη τα καναλια της τηλεορασης ειναι ολα αναλογικα και ο ηχος βγαινει αναλογικος απο το scart.

Μάλλον πρέπει να μας απαντήσει κάποιος που έχει την τηλεόραση. Λες η ψηφιακή έξοδος ήχου να είναι μόνο για τον ψηφιακό HD δέκτη που (νομίζω) ότι έχει η Χ3500; Πέρα από το scart, μήπως έχει και αναλογική έξοδο ήχου με στέρεο RCA; Με το καλώδιο component τι εννοείς; Αν εννοείς καλώδια με 3 RCA χρωμάτων άλλων από κόκκινο και άσπρο (π.χ. μπλε, πράσινο και κόκκινο), τότε πάλι μόνο για μεταφορά εικόνας μιλάμε...

Μάλλον πρέπει να μας απαντήσει κάποιος που έχει την τηλεόραση. Λες η ψηφιακή έξοδος ήχου να είναι μόνο για τον ψηφιακό HD δέκτη που (νομίζω) ότι έχει η Χ3500; Πέρα από το scart, μήπως έχει και αναλογική έξοδο ήχου με στέρεο RCA; Με το καλώδιο component τι εννοείς; Αν εννοείς καλώδια με 3 RCA χρωμάτων άλλων από κόκκινο και άσπρο (π.χ. μπλε, πράσινο και κόκκινο), τότε πάλι μόνο για μεταφορά εικόνας μιλάμε...
Επικοινωνησα χτες με το service της sony και μου ειπε για καλωδιο RCA. Αλλα απο το τηλεφωνο και ψιλοβαριοτανε κιολας δε μου δωσε να καταλαβω και πολλα

Τελικα τα καταφερα κι εβγαλα ηχο απο την τηλεοραση στο ηχοσυστημα με τον εξης τροπο. Με το καλωδιο της οπτικης ινας και με το κουμπι funktion του ηχοσυστηματος πηγα στην επιλογη sat cable. Αλλα μου παιζει και το ηχειο της τηλεορασης μαζι και πρεπει να το χαμηλωνω με το τηλεκοντρολ της τηλεορασης. Επισης τωρα δεν μπορω να προβω στην ενεργεια theatre sync γιατι με πεταει στην επιλογη TV με ηχο ηχοσυστηματος χωρις ηχο γιατι ειναι ρυθμισμενο απο την εξοδο του scart. Αν μπορει καποιος ας βοηθησει με τις ρυθμισεις.:damnyou:

Last edited:
Για να ακουσεις τον ηχο της τηλεορασης απο το home cinema στν επιλογη tv πρεπει να το σθνδεσεις με scart
Στο συγκεκριμενο home cinema (το εχω και εγω) στην επιλογη tv δεχεται μονο απο την εισοδο του scart
Εγω εχω συνδεσει την τηλεοραση με το home cinema με scart και hdmi
Μονο ετσι θα μπορεις να χρησιμοποιεις το theter sync αλλα παλι θα εχεις ηχο απο την τηλεοραση και οταν πατας να δεις dvd σε παει κατευθειαν στο καναλι του scart και ετσι πρεπει να βαλεις εσυ το καναλι του hdmi
Καποια αλλη ρυθμιση δεν γνωριζω

Για να ακουσεις τον ηχο της τηλεορασης απο το home cinema στν επιλογη tv πρεπει να το σθνδεσεις με scart
Στο συγκεκριμενο home cinema (το εχω και εγω) στην επιλογη tv δεχεται μονο απο την εισοδο του scart
Εγω εχω συνδεσει την τηλεοραση με το home cinema με scart και hdmi
Μονο ετσι θα μπορεις να χρησιμοποιεις το theter sync αλλα παλι θα εχεις ηχο απο την τηλεοραση και οταν πατας να δεις dvd σε παει κατευθειαν στο καναλι του scart και ετσι πρεπει να βαλεις εσυ το καναλι του hdmi
Καποια αλλη ρυθμιση δεν γνωριζω
Ετσι το εχω κι εγω και δουλευουν αρμονικα μαζι με την τηλεοραση [οταν ανοιγω την τηλεοραση αυτοματως ενεργοποιειται και το home cinema στην επιλογη tv,χαμηλωνει αυτοματα ο ηχος της τηλεορασης και εχω τον ηχο του ηχοσυστηματος. Και οταν απενεργοποιω την τηλεοραση απενεργοποιειται και το home cinema. Οταν ομως βγαζω το scart και βαζω το καλωδιο της οπτικης ινας για να μου κανει την ιδια δουλεια με το scart τοτε η δεν μπορω να πετυχω τις καταλληλες ρυθμισεις για να εχω ολα τα παραπανω η δεν γινεται. Εχω μεν τον ηχο της τηλεορασης στο ηχοσυστημα, αλλα στην επιλογη sat cable και ακουγεται και το ηχειο της τηλεορασης και ειμαι αναγκασμενος να εχω και τα δυο χειριστηρια μαζι. Επισης μολις πατησω το πληκτρο theatre sync με πηγαινει στην επιλογη tv με ηχο ηχοσυστηματος αλλα δεν ακουγεται κανενας ηχος γιατι ειναι ρυθμισμενο προφανως να βγαινει απο το scart. Πηγαινω τοτε στις ρυθμισεις τις τηλεορασης και επιλεγω ηχο ηχοσυστηματος.

[οταν ανοιγω την τηλεοραση αυτοματως ενεργοποιειται και το home cinema στην επιλογη tv,χαμηλωνει αυτοματα ο ηχος της τηλεορασης και εχω τον ηχο του ηχοσυστηματος. Και οταν απενεργοποιω την τηλεοραση απενεργοποιειται και το home cinema.

Αυτο πως το εκανες? (εγω εχω το dav-dz810w και την 32V200)

Αυτο πως το εκανες? (εγω εχω το dav-dz810w και την 32V200)
Στις ρυθμισεις του home cinema εκει που λεει AV-SYNC πρεπει να ειναι στο ON. Και εκει που λεει ελεγχος HDMI παλι στο ON. Στην τηλεοραση δεν θυμαμαι να πειραξα τιποτα.Παντως αν θυμηθω κατι θα στο γραψω.

Εγω εχω μια 46W3000 και το DAV630. Και στην δικιά μου περιπτωση για να ακούσω τα κανάλια της τηλεόρασης μεσω του home cinema έχω χρησιμοποιήσει scart καλώδιο και ολα λειτουργούν κανονικα με το πατημα ενος πληκτρου. Αλλωστε θυμαμαι οτι αναφέρεται και μεσα στο manual οτι για τετοιου είδους χρήση πρέπει να συνδεθεί και η οπτική εισοδος του home με την TV, επειδη όμως το δικό μου home δεν διαθετει οπτική το εχω συνδέσει με το scart.