Σύνδεση laptop me 5.1

theodosis5

New member
29 March 2008
11
Γεια χαρά σε όλους,

θέλω να συνδέσω το laptop μου με σύστημα ηχείων 5.1 ([FONT=&quot]Logitech Z-680)[/FONT]
Από ότι κατάλαβα αυτό πρέπει να γίνει με τη χρήση εξωτερικής κάρτας ήχου, (ή υπάρχει και άλλος τρόπος π,χ, με τη χρήση κάποιας από τις υποδοχές των ηχείων;

[FONT=&quot]Connector Type[/FONT][FONT=&quot] 1 x SPDIF input ( TOSLINK ) , 1 x SPDIF input ( RCA phono ) , 1 x 5.1 channel audio line-in ( Mini-phone stereo 3.5 mm x 3 ) , 1 x Audio line-in ( Mini-phone stereo 3.5 mm ) , 1 x Headphones ( Mini-phone stereo 3.5 mm [/FONT])

Οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες αν κάτι ίσως είναι αυτονόητο και δεν το γνωρίζω.

Αν μπορείτε να μου προτείνετε και καναδυό κάρτες ήχου ως περίπου 100ευρώ

Ευχαριστώ πολύ

Έχω κοιτάξει και τα σχετικά με το δικό μου ερωτήματα και έχω μια άποψη, αλλά ακόμα και αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι θα ήμουν ευγνώμων..

Τα Ζ680 δεν ειναι ο προκατοχος των Ζ5500?
Λοιπον, πρεπει 1ον να κοιταξεις αν το λαπτοπ σου εχει ψηφιακη εξοδο ηχου που ΑΝ εχει τοτε θα ειναι (κατα 99.9%) η ιδια υποδοχη που μπαινουν τα ακουστικα!
Για να το ελεγξεις πας στο εικονιδιο με το ηχειο τερμα κατω δεξια γωνια (διπλα στην ημερομηνια&ωρα) πατας δεξι κλικ στο ηχειο και επιλεγεις "Συσκευες αναπαραγωγης ηχου"! Εκει διαπιστωνεις αν υπαρχει "Ψηφιακη Εξοδος SPDIF" ή καπως ετσι.
Αν ναι, παιρνεις να καλωδιο οπτικης ινας spdif με τον καταλληλο ανταπτορα 3.5" (ειτε ενσωματωμενο στο καλωδιο ειτε ξεχωριστο που κουμπωνει πανω στο καλωδιο) και το συνδεεις με την sdpif input των ηχειων σου (και κατοπιν φυσικα επιλεγεις απο το παραπανω μενου την ψηφιακη εξοδο SPDIF ως "προεπιλεγμενη").

ΑΝ ΔΕΝ εχει το λαπτοπ σου αυτη την εξοδο, τοτε παλι μπορεις πολυ απλα να παρεις ενα οποιοδηποτε καλωδιο 3.5mm jack και να συνδεσεις την εξοδο ακουστικων με τα ηχεια σου, απλα αντι για αυθεντικο 5.1 ηχο, θα παιρνεις το εφε που επιλεγεις απο τα ηχεια σου (proLogic κλπ).

Αν δεν εχει spdif και θες οπωσδηποτε 5.1 καναλια "αυθεντικα" τοτε πας σε εξωτερικη καρτα και δε χρειαζεται να ριξεις 100ευρω, υπαρχουν και με 40-50 ευρω (εγω ειχα παρει αυτη https://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806375 με <45 ευρω και εχει και αναλογικες 5.1 και ψηφιακη οπτικη!) και απο οτι θυμαμαι υπηρχαν κι εδω στις αγγελιες κανα-δυο!
Καλη τυχη.

Last edited:
Καταρχήν ευχαριστώ για τη βοήθεια. Λοιπόν έχει "Realtek Digital Output" και λέει στην επιλογή "υποστηριζόμενες μορφές" ότι αποκωδικοποιεί Dolby Digital ( και όχι DTS Audio) .
Όσο για την κάρτα, την είχα δει και άλλο post , την αναζήτησα αλλά δεν την έχω βρει. Δε θα δινα 100 και γω , καθώς είδα ότι δε χρειάζονται τόσα. Θα δω και τις αγγελίες εδώ.
Σε ευχαριστώ και πάλι φίλε!