Σύνδεση λάπτοπ με ενισχυτή

GeorgeC

New member
9 September 2014
13
Χαίρετε,

ερχόμενος από τα νήματα των τηλεοράσεων, φαντάζομαι πως έχω ποστάρει στο σωστό πεδίο.
Το ζήτημα: Συνδέω το λαπτοπ στον ενισχυτή με καρφί αλλά παίζει τα πάντα με χαμηλή ένταση. Υποψιάζομαι ότι πρέπει να βάλω στο pc εξωτερική κάρτα ήχου. Iσχύει ?

Ευχαριστώ!

Εξωτερικη καρτα ηχου ή καποιο DAC. Μηπως εχεις ενισχυτη με ενσωματωμένο DAC και δεν το γνωριζεις? Πολλοι AV εχουν.

Τι πρόγραμμα ηχου/ ταινιών χρησιμοποιείς? Υπαρχει περίπτωση να ειναι θεμα ρυθμίσεων?

Για τι ειδους χρηση θες την συνδεση. Ταινιες, μουσικη, λιγο και απο τα δυο? Αν θες δωσε και ενα budget στο περιπου για να μπορουν οι φιλοι εδω να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις.

Χαίρετε,

ερχόμενος από τα νήματα των τηλεοράσεων, φαντάζομαι πως έχω ποστάρει στο σωστό πεδίο.
Το ζήτημα: Συνδέω το λαπτοπ στον ενισχυτή με καρφί αλλά παίζει τα πάντα με χαμηλή ένταση. Υποψιάζομαι ότι πρέπει να βάλω στο pc εξωτερική κάρτα ήχου. Iσχύει ?

Ευχαριστώ!

Το volume του laptop είναι στο maximum;
Είναι θέμα ρυθμίσεων μάλλον,το καρφί καταλήγει σε 2 rca...τα rca που τα συνέδεσες;

Re: Απάντηση: Σύνδεση λάπτοπ με ενισχυτή

Ναι και τα βάζω στο IN (PLAY). Η ένταση απ το λαπτοπ στο φουλ και παίζω με WMP ή VLC (το ίδιο αποτέλεσμα). Παίζει ρόλο δηλαδή και το πρόγραμμα ; τι ακριβώς είναι το DAC ;

Συγκεκριμένα έχω τον Yamaha RX-V657 (http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v657_black__u/). Τόσα χρόνια μόνο για μουσική τον χρησιμοποιώ με ένα ζεύγος Υamaha πάλι.

Για να πω την αλήθεια, σκεφτόμουν αν υπάρχει κάποια συσκευή (τύπου δέκτης) να την συνδέσω στον ενισχυτή και να στέλνω ασύρματα τον ήχο από το λαπτοπ ή και την τηλεόραση που είναι αρκετά μακριά του.

Αν το Laptop σου έχει έξοδο οπτικής ίνας (Toslink) χρησιμοποίησε την με τον AV Ενισχυτή σου. Θα είναι πολύ-μα πάρα πολύ καλύτερη από την έξοδο με το καρφί.

Αν το Laptop σου έχει Bluetooth, μπορείς ν' αγοράσεις κάποιο Bluetooth δέκτη-DAC, με το οποίο θα συνδεθείς ασύρματα.
Το Bluetooth δέκτη-DAC, θα συνδέσεις στη συνέχεια με τον ενισχυτή σου είτε αναλογικά είτε ψηφιακά.

Εγώ αν και άσχετος να πω πως το πιθανότερο είναι θέμα προσαρμογής αντιστάσεων εισόδου και εξόδου. Αλλά ας το αναπτύξει κάποιος σχετικότερος...:ears:

Το bluetooth δεν θα έχει δυνατότητα για υψηλή ανάλυση. Η σύνδεση toslink είναι η καλύτερη λύση για σύνδεση με AV.