Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως τα θες!
Χρειάζεσαι και άλλα, extra συσκευές! Ουσιαστικά θες το laptop σου να λειτουργεί ως media pc και να γράφεις κατευθείαν έτσι όπως το λές, PVR δηλαδή.
Δεν αναφέρεις, σε τι δέκτη βλέπεις το nova? Έαν έχεις τον Panasat τότε ο μόνος τρόπος είναι αυτός παρακάτω!
Θα πρέπει να περάσεις το σήμα video (εικόνα&ήχο) πρώτα στο laptop και μετά να το γράψεις σε DVD. Σε real time δεν ξέρω έαν μπορείς.
Υποθέτω πως δεν έχει "video in" το laptop. Θα χρειαστείς μια κάρτα PCMCIA που θα πέρνει το σήμα από τον δέκτη, αναλογικά πάντα, εφόσον δεν έχει κάποια ψηφιακή πηγή εξόδου στο δέκτη. Θα το μετατρέπει σε ψηφιακό, θα αποθηκεύεται σε μια μορφή αρχείου "το επιλέγεις εσύ, πχ mpeg-2", και μετά θα το γράφεις σε DVD. Δεν είναι τόσο απλό και πάλι.
Μια κάρτα PCMCIA είναι όπως αυτή
http://www.inter-shop.gr/commerce/catalog/popup_image.php?pID=14526&osCsid=5da3f23bc48da26e04a3d3f5de46d613
και άλλες πολλές φυσικά. Υπάρχει και σε σύνδεση usb όπως πχ αυτή:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702146
Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις το laptop σου ως δορυφορικό δεκτη. Τα πράγματα γίνονται πιο αυτοματοποιημένα πλέον. Κάρτα σαν και αυτή θα χρειαστείς
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702274 όμως γίνεται περίπλοκο στο ότι αναφορά την ανάγνωση της κάρτας Nova μετά. Θα χρειαστείς ένα card reader για το laptop και μετά τα plug-in για την κωδικοποίηση! Θέλει εμπειρία.
Στην τελική, ξεχασέ τα όλα και πάρε ένα DVD Recorder επιτραπέζιο και τέλος, χαχα!
Ότι μπορούσα σε είπα, ελπίζω να βοήθησα λίγο! :ernaehrung004: