Συνδεση laptop με Plasma (VGA vs S-video)

dimogrec

New member
2 May 2008
69
Γεια χαρα,
κανω σχεδον την κλασικη ερωτηση που εχουν κανει αρκετα μελη αλλα λιγο πιο συγκεκριμενη.
Περιμενω αυτες τις μερες να ερθει η νεα μου Panasonic TH-42PX80E. Εχω σκοπο να τη συνδεω προσορινα (πριν φτιαξω ενα htpc) με το Laptop μου (το οποιο εχει εξοδο vga & S-video) για να βλεπω divx κ DVD (τα παλια κλασικα :2thumb22sup:) αντε κ καποιο x264. Οι ερωτηση μου ειναι:
1) Συνδεω την ΤV με το laptopo με καλωδιο S-VIDEO/scart 'η VGA? Υπαρχουν αισθητες διαφορες στην ποιοτητα?

Γεια χαρα,
κανω σχεδον την κλασικη ερωτηση που εχουν κανει αρκετα μελη αλλα λιγο πιο συγκεκριμενη.
Περιμενω αυτες τις μερες να ερθει η νεα μου Panasonic TH-42PX80E. Εχω σκοπο να τη συνδεω προσορινα (πριν φτιαξω ενα htpc) με το Laptop μου (το οποιο εχει εξοδο vga & S-video) για να βλεπω divx κ DVD (τα παλια κλασικα :2thumb22sup:) αντε κ καποιο x264. Οι ερωτηση μου ειναι:
1) Συνδεω την ΤV με το laptopo με καλωδιο S-VIDEO/scart 'η VGA? Υπαρχουν αισθητες διαφορες στην ποιοτητα?

VGA οπωσδηποτε. Τον ηχο φροντισε.

Ναι VGA σίγουρα! Στο s-video γίνεται αρκετή υποβάθμιση των συνιστώσεων του χρώματος, αφού ουσιαστικά γίνεται μια μίξη αυτών ώστε να προκύψει το βασικό σήμα video. Επίσης είναι πιο ευαίσθητο σε παρεμβολές σε σχέση με το VGA.
Για ήχο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παραπάνω από απλή σύνδεση, mini-jack από κάρτα ήχου σε 2 RCA (Left/Right) για την TV σου.

Ευχαριστω για τη διευκρινιση παιδια.
Οσο αναφορα τον ηχο, δε θα εχω ηχο απο το laptop η' απο τα εξωτερικα ηχεια που θα ειναι συνδεδεμενα με το laptop?

Και γιατί να μην έχεις τον ήχο από τα ηχεία της TV σου; Του Laptop είναι σαν ραδιοφωνάκι ο ήχος. Καλά όπως την βρίσκει κανείς.

Oντως ραδιοφωνακι τα ηχεια του laptop, αλλα εχω ηχεια 2,1 συνδεδεμενα σε αυτο κ πιστευω θα παιζουν καλυτερα απο αυτα της οθονης. Ευχαριστω κ παλι