Σύνδεση laptop με τηλεόραση

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Θέλω να συνδέσω το laptop της αδερφής μου (ένα περσινό lg με centrino duo και κάρτα γραφικών ati mobility x1600) για να δώσω HD υλικό στην καινούρια μας τηλεόραση (Sharp Aquos 42XD1E).

Οι έξοδοι εικόνας που έχει το laptop είναι μια VGA και μια S-Video (δεν έχει DVI το !@#$@$&%@).

Ξέρετε αν υποστηρίζει HD ανάλυση κάποια από αυτές τις 2;

Οπότε το ξεχνάμε το HD μέσω του laptop.

Μάλλον πρέπει να βρω κάτι άλλο...

Η ανάλυση 1024Χ768 απο τη VGA, είναι ανάλυση που υποστηρίζουν σχεδόν όλες οι πλάσμα.
Νομίζω ότι θα μπορείς να δεις 720p, εκτός εάν κάνω λάθος, ας μας πεί ο Κυράκος:grinning-smiley-043 με τον Στράτο :grinning-smiley-043καλύτερα.

Το θεμα ειναι τι native αναλυσεις υποστηριζει η τηλεοραση και τι πανελ εχει. Αν εχει 720 πανελ, και 1080 να του βαλεις, 720 θα δειξει.

Μπορεις να του στειλεις αναλυση 720, αλλα μην ξεχναμε τι θα δειχνει και στο μονιτορ του λαπτοπ

Το μονιτορ αυτο τι αναλυση εχει αυτη τη στιγμη?

Όπως τα λέει ο Δημήτρης.

Βρε ένα καλώδιο vga (τσαμπα ειναι) και απλώς δοκίμασε.

Το θέμα βασικά είναι αν η TV του (η οποία απ' ότι βλέπω είναι 1080p natively) υποστηρίζει αυτή την ανάλυση από την VGA. Πολλές την υποστηρίζουν μόνο από την HDMI. Μια ματιά στο manual θα βοηθήσει.

Symfono apolita

ΟΚ, θα πάρω ένα καλωδιάκι VGA και θα κάνω τα πειράματά μου.

Έχω την εντύπωση ότι επειδή η VGA είσοδος της τηλεόρασης χρησιμοποιείται και ως component θα δώσει 1080p.
Είδομεν...

Ευχαριστώ!

Αναβιώνω το thread μιας και πριν λίγες ώρες σύνδεσα το λάπτοπ με την TV.

Τελικά δε μπόρεσα να πάρω 1080p, μια και όποτε έδινα αυτή την ανάλυση μου έβγαζε ένα μήνυμα "υπέρβαση ορίων".
Έδωσα όμως 720p και παρακολούθησα το Transformers στην αντίστοιχη εκδοχή του. Δούλευε απρόσκοπτα, δε χρειάστηκε καν να περάσω τον Coreavc.

Τώρα, για τα 1080p θα περιμένω μέχρι να πάρω συσκευή με HDMI...

Επαναφέρω το θέμα.

1. Ξεκινάμε από την αρχή. Δεν υπάρχει ούτε laptop ούτε τηλεόραση. Θα προκύψουν σε λίγο.
2. Πρέπει αυτές οι μονάδες να συνδεθούν μεταξύ τους.
3. Τί πρέπει να προσέξουμε για εισόδους - εξόδους των δύο συσκευών.
4. Ένα καλώδιο hdmi θα μας δώσει καί ήχο στην τηλεόραση?
5. Οι δύο συσκευές θα απέχουν 10 μέτρα μεταξύ τους.
6. Υπάρχει τέτοιο hdmi? κι αν ναι, μάλλον θα είναι ακριβό.
7. Μπορεί με μία ιδιοκατασκευή να επεκταθεί ένα τέτοιο καλώδιο?
8. Το hdmi είναι η σωστή λύση ή μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο?

Σας ευχαριστώ.

Last edited:
1. Ωραία.
2. Λογικό..
3. Το laptop να έχει έξοδο HDMI και κάρτα γραφικών η οποία να μπορεί να δώσει και έξοδο ήχου από αυτή. Η tv να έχει είσοδο HDMI χωρίς overscanning.
4. Ναι, αν πληρείτε το 3.
5. No problem.
6. Φυσικά υπάρχει και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό. Από 25 μέχρι όσο θέλεις.. Ένα καλούτσικο θα κοστίσει περίπου 100 .
7. Όχι
8. Είναι η σωστή.

1. Ωραία.
2. Λογικό..
3. Το laptop να έχει έξοδο HDMI και κάρτα γραφικών η οποία να μπορεί να δώσει και έξοδο ήχου από αυτή. Η tv να έχει είσοδο HDMI χωρίς overscanning.
4. Ναι, αν πληρείτε το 3.
5. No problem.
6. Φυσικά υπάρχει και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό. Από 25 μέχρι όσο θέλεις.. Ένα καλούτσικο θα κοστίσει περίπου 100 .
7. Όχι
8. Είναι η σωστή.

Δηλαδή δεν είναι δεδομένο ότι μια κάρτα γραφικών με έξοδο HDMI μπορεί να δώσει και ήχο;

Καλησπερα!
Απο υπολογιστες ειμαι ασχετος και ειπα να συνεχισω το thread για να μου δωσετε τα φωτα σας
Εχω pc αγορασμενο πριν 6 μηνες και η μητρικη εχει spdif out
Η εικονα συνδεεται με καλωδιο dvi-d με τον προβολεα (optoma hd ready 1200 κατι επι 768) και ο ηχος με rca σε δικαναλο προ (προς το παρον)
Το dvi-d φανταζομαι δεν θα εχει προβλημα να μεταφερει την μεγιστη αναλυση εικονας που υποστηριζει ο προβολεας μου
Το ερωτημα ειναι οταν αναπαραγω dvd δισκακια η απο τον σκληρο δισκο θα κανει το pc μου upscalling οπως κανουν οι dvd συσκευες?
Θα βλεπω 720p στον προβολεα?
Και η spdif θα στελνει ψηφιακα το σημα στον av και αυτος θα το αποκωδικοποιει σε 5.1 χωρις καμμια εκπτωση στο ηχητικο αποτελεσμα?
Αν εχω απωλεια σε ηχο η εικονα καλυτερα να παρω ενα dvd player (αλλο απο το pioneer 717 που εχω)
Ευχαριστω και ελπιζω να μην κουρασα

το καλωδιο dvi-d ειναι το supra RF100 και απο οτι ειδα στο site μεταφερει εως 1080p σημα
Η εικονα που δινεται στον προβολεα εγινε με ρυθμιση "κλωνος" δηλαδη οτι δειχνει η οθονη του υπολογιστη να δειχνει και ο προβολεας. Η αναλυση της οθονης του υπολογιστη ειναι ρυθμισμενη 1024*768. Ελπιζω να μην χανω κατι σε ποιοτητα εχοντας ρυθμισει κατι λαθος! Να εχω τα 720 p στον προβολεα