Συνδεση laptop με ΤV sony μεσω HDMI

Elina

Senior Member
13 January 2009
556
Γέρακας
Παρακαλώ λίγη βοήθεια σε κάτι πολυ στοιχειώδες που όμως δεν καταφέρνω!
Εχω μια τηλεόραση SONY KDL-32E5520 και προσπαθώ να συνδέσω σ'αυτήν ένα laptop Dell Inspiron (με λειτουργικό Vista) μέσω HDMI ώστε να ακούω μουσική και να βλέπω DVD που έχω στο pc.
Τι άλλο πρέπει να κάνω εκτός να συνδέσω τις συσκευές με το καλώδιο HDMI. Η τηλεόραση αναγνωρίζει σε ποια θύρα HDMI έχει συνδεθεί το καλώδιο αλλά το pc δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχει τηλεόραση συνδεδεμένο σ'αυτό. Τι πρέπει να κάνω;

Είναι θέμα ρυθμίσεων της κάρτας γραφικών, (δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας > Ιδιότητες > Ρυθμίσεις Οθόνης). Αν η HDMI υποστηρίζει και ήχο θα πρέπει να δηλωθεί και αυτή από τις αντίστοιχες ρυθμίσεις ως έξοδο, αν η HDMI δεν υποστηρίζει ήχο θα χρειαστείς ένα καλώδιο που από τη μία θα έχει minijack (καρφί) και από την άλλη RCA (κόκκινο-άσπρο), ώστε να μπορέσεις να συνδέσεις την έξοδο ήχου του DELL (πράσινο χρώμα) με τις εισόδους ήχου AUDIO IN της SONY (κόκκινο-άσπρο).

Παρόμοιο πρόβλημα και σεμένα και θα ήθελα τα φώτα σας. Θέλω να συνδέσω μια sony lcd 40 με ένα laptop toshiba με λειτουργικό vista. Ομως ενω η τηλεόραση έχει θύρες HDMI το laptop δεν έχει. Εχει όμως (to laptop) θύρα RGB και DV( όχι DVI), αλλοιώς λεγόμενο και Firewire. Ξέρετε αν υπάρχει καλώδιο που να ενώνει μία θύρα DV με μία HDMI; Η αν υπάρχει κάποιος αντάπτορας; H τηλεόραση έχει ένδειξη ότι μπορεί να συνδεθεί με pc( άρα και με laptop πιστεύω)

Last edited:
Απάντηση: Re: Συνδεση laptop με ΤV sony μεσω HDMI

Παρόμοιο πρόβλημα και σεμένα και θα ήθελα τα φώτα σας. Θέλω να συνδέσω μια sony lcd 40 με ένα laptop toshiba με λειτουργικό vista. Ομως ενω η τηλεόραση έχει θύρες HDMI το laptop δεν έχει. Εχει όμως (to laptop) θύρα RGB και DV( όχι DVI), αλλοιώς λεγόμενο και Firewire. Ξέρετε αν υπάρχει καλώδιο που να ενώνει μία θύρα DV με μία HDMI; Η αν υπάρχει κάποιος αντάπτορας; H τηλεόραση έχει ένδειξη ότι μπορεί να συνδεθεί με pc( άρα και με laptop πιστεύω)

Για εικόνα....

vgacable.jpg

Για ήχο..

image.jpg

Eυχαριστώ. Απ' όσα κατάλαβα, δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου με´ένα μόνο καλώδιο(έτσι για να γλύτωνα τα πολλά καλώδια). Πάντως ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και λύση

Σας παρακαλώ, λίγη ακόμη βοήθεια. Σύνδεσα τα καλώδια, έχω εικόνα, έχω ήχο, αλλά δεν μπορώ να τα έχω και τα δύο ταυτόχρονα: Τελικά το καλώδιο δεν ήταν RGB όπως είπα στην αρχή, αλλά VGA , όπως σωστά μου δείχνετε. Η τηλεόραση όμως δεν μπορεί να δεχθεί δύο διαφορετικές εισόδους ταυτόχρονα. Ετσι τον μεν ήχο τον πιάνει στην είσοδο component την δε εικόνα στην είσοδο pc. Πως καταφέρνετε και έχετε και ήχο και εικόνα ταυτόχρονα; πχ να βλέπετε και να ακούτε μια ταινία; Κατάφερα μόνο να τα έχω ή το ένα ή το άλλο. Οσο και να κοίταξα τις ρυθμίσεις της συσκευής, δεν έβγαλα άκρη. Ξέρετε αν χρειάζεται κάποια ρύθμιση είτε στο pc είτε στην τηλεόραση;

Απάντηση: Re: Συνδεση laptop με ΤV sony μεσω HDMI

Σας παρακαλώ, λίγη ακόμη βοήθεια. Σύνδεσα τα καλώδια, έχω εικόνα, έχω ήχο, αλλά δεν μπορώ να τα έχω και τα δύο ταυτόχρονα: Τελικά το καλώδιο δεν ήταν RGB όπως είπα στην αρχή, αλλά VGA , όπως σωστά μου δείχνετε. Η τηλεόραση όμως δεν μπορεί να δεχθεί δύο διαφορετικές εισόδους ταυτόχρονα. Ετσι τον μεν ήχο τον πιάνει στην είσοδο component την δε εικόνα στην είσοδο pc. Πως καταφέρνετε και έχετε και ήχο και εικόνα ταυτόχρονα; πχ να βλέπετε και να ακούτε μια ταινία; Κατάφερα μόνο να τα έχω ή το ένα ή το άλλο. Οσο και να κοίταξα τις ρυθμίσεις της συσκευής, δεν έβγαλα άκρη. Ξέρετε αν χρειάζεται κάποια ρύθμιση είτε στο pc είτε στην τηλεόραση;

Αποκλείεται να παίρνεις ήχο από την component διότι η σύνδεση αυτή είναι μόνο για εικόνα. Μήπως εννοείς composite?? Το άσπρο και κόκκινο RCA θα τα συνδέσεις στις αντίστοιχες εισόδους της τηλεόρασης για τον ήχο (άσπρη και κόκκινη υποδοχή). Όχι στην είσοδο composite που έχει ένα κίτρινο, ένα κόκκινο και ένα άσπρο. Συνήθως βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής. Ποιο μοντέλο Sony έχεις?

Είναι LCD, 40", μοντέλο: KDL40W5500 και μάλλον τά θαλάσσωσα. Θα δοκιμάσω αύριο να βάλω τα καλώδια στη σωστή θέση, γιατί τα έβαλα δίπλα στο κίτρινο(που όπως λέτε είναι για εικόνα). Θα σας κρατήσω ενήμερους για το αποτέλεσμα. Σας ευχαριστώ πολύ γιατην βοήθεια

Re: Απάντηση: Re: Συνδεση laptop με ΤV sony μεσω HDMI

Αποκλείεται να παίρνεις ήχο από την component διότι η σύνδεση αυτή είναι μόνο για εικόνα. Μήπως εννοείς composite?? Το άσπρο και κόκκινο RCA θα τα συνδέσεις στις αντίστοιχες εισόδους της τηλεόρασης για τον ήχο (άσπρη και κόκκινη υποδοχή). Όχι στην είσοδο composite που έχει ένα κίτρινο, ένα κόκκινο και ένα άσπρο. Συνήθως βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής. Ποιο μοντέλο Sony έχεις?
Σύνδεσα τα καλώδια ήχου στις πίσω υποδοχές, κόκινη, άσπρη, πράσινη,μπλέ. Και πάλι όμως δεν έχω ήχο ταυτόχρονα με την εικόνα. Και πάλι τον ήχο τον ακούω όταν γυρίσω την σύνδεση σε component!!! και πουθενά αλλού!! Δοκίμασα να βάλω τα καλωδια σε κάθε υποδοχή καρφάκι, την ώρα που έπαιζε η εικόνα και η σύνδεση ήταν γυρισμένη σε pc(έβλεπα την ταινία), αλλά πουθενά δεν άκουσα ήχο της ταινίας που έπαιζε :bigcry: Οταν γύριζα σε component, άκουγα, αλλά δεν έβλεπα εικόνα φυσικά. καμμιά ιδέα παίδες;

Έχω την εντύπωση πως στην W5500 η υποδοχή του ήχου για την VGA είναι σε στερεοφωνικό καρφί δίπλα στο βύσμα VGA...

Έχω την εντύπωση πως στην W5500 η υποδοχή του ήχου για την VGA είναι σε στερεοφωνικό καρφί δίπλα στο βύσμα VGA...
Ισως να έχεις δίκαιο. Μόλις το είπες κοίταξα. Εχει μια είσοδο για κάθε ήχο(pc, hdmi και κάτι άλλο). Αλλά δεν το έβλεπα αφού ήταν μαύρη σε μαύρη επιφάνεια. Αφού να φανταστείς και οι πληροφορίες ήταν αχνά σκαλιστές, πάνω στο μαύρο. Δυό ζευγάρια γυαλιά πρεσβυωπίας, ταυτόχρονα φορεμένα και με φακό για να διαβαστούν. Ηθελα να έβαζα τον άτιμο τον Τσέχο κατασκευαστή να τα διαβάσει χωρίς γυαλία. Σαν το ανέκδοτο : Μαύρος μέσα σε τούνελ μια νύχτα. Τέλος πάντων Αύριο αγοράζω άλλο καλώδιο, καρφάκι-καρφάκι στερεωφωνικό και θα δοκιμάσω
Ευχαριστώ

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Η συνδεση δουλεύει σωστά :grinning-smiley-043-bye-

Καλησπέρα σε όλους. Έχω και γω ένα προβληματάκι..:BDBDG54: Σύνδεσα πριν λίγο το PC μου με την TV με καλώδιο HDMI.Ολα μια χαρά και όλα συμβατά... :firstprize:Είχα εικόνα, όλα καλά. Μόνο ήχο δεν είχε η TV κ άκουγα από το LAPTOP. Σε κάποια φάση μου βγάζει ενα παράθυρο που λέει ότι έχω την επιλογή να έχω εικόνα μόνο στην οθόνη της τηλεόρασης ( μαζί με κάτι άλλες σχετικές επιλογές). Από περιέργια το επέλεξα για να δώ τι θα γίνει :bang: Χάθηκε λοιπόν η εικόνα στο λαπτοπ κ είχα εικόνα μόνο στην TV. Μαύρισε η οθόνη του PC μου :stoned:Ηθελα να το επαναφέρω όπως ήταν κ δεν μπορούσα... Μπήκα στον Πίνακα ελέγχου, εξατομίκευση, ρυθμίσεις οθόνης αλλα τίποτα δεν βρήκα. Εκλεισα την τηλεόραση, έβγαλα το HDMI, έκανα επανεκίνηση, τα ξανασύνδεσα, αλλά η εικόνα εξακολουθεί να υπάρχει μόνο στην TV.... Πώς θα ξαναεμφανίσω το παράθυρο που μου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξω αυτήν την επιλογή???:adore:

Καλή σου μέρα. Αχ αυτή η περιέργεια. Λοιπόν καταρχήν δεν είπες ποια Windows έχεις στο Laptop σου. Θα σου πω με βάση αυτά που έχω εγώ, τα Windows 7 δηλαδή. Στιε ρυθμίσεις οθόνης θα πας εκεί που λέει ρυθμίσεις ανάλυσης, εκεί δηλαδή που μπορείς να αλλάξεις την ανάλυση. Πάνω θα σου βγάλει τις οθόνες σου. Αν βγάζει μόνο την TV κάνε δεξιά detect και identify(έχω τα αγγλικά εγώ). Πιο κάτω γράφει multiple displays, εκεί λογικά θα έχει επιλεγμένο show desktop only και τον αριθμό της TV. Επέλεξε duplicate(αρκεί να έχουν την ίδια ανάλυση καί οι 2 οθόνες) ή extend, κάτι τέλος πάντων για να σου εμφανίσει πάνω καί τις 2. Στη συνέχεια όρισε ως κύρια αυτήν του Laptop.
2η περίπτωση:
Αν τώρα έχεις NVIDIA κάρτα γραφικών μπορείς να πας στις ρυθμίσεις Nvidia settings όπου επιλέγεις λειτουργία κλώνος ή dualview, πάλι για να πάρεις εικόνα και στις 2. Τώρα για τον ήχο ενδέχεται η κάρτα γραφικών να μην υποστηρίζει έξοδο ήχου μέσω HDMI οπότε θα χρειαστείς να τον βγάλεις απ'την έξοδο ακουστικών στη TV. Αν και δοκίμασε πάλι να βρείς κάποια σχετική ρύθμιση ήχου στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών.

Απίστευτο!! :bigcry: Τι έκανα τώρα? Το βρήκα αυτό που λες στην NVIDIA.. Το έλεγε λίγο διαφορετικά γιατί έχω τα VISTA. Τώρα όμως δεν δείχνει η τηλεόραση ό,τι κ το λαπτοπ... Το ποντίκι φέρεται τρελα...! Σκέψου ότι μπορώ να μεταφέρω εικονίδια από τη μία οθόνη στην άλλη....! Δεν το θέλω αυτό. Τι έκανα πάλι λάθος? :damnyou:

Α! Εκανα επέκταση της επιφάνειας εργασίας... Το ξετίκαρα τώρα. Μπήκα και στο κέντρο φορητότητας των windows, πάτησα σύνδεση με εξωτερική οθόνη και μου εμφανισε το παράθυρο με τις επιλογές που αναφέρω σε προηγούμενο post... Εκει που την πατησα κ επέλεξα να έχω εικόνα μόνο στην TV. Τώρα ομως πόσες φορές το επανέλαβα κ επέλεξα να κάνει κατοπτρισμό. Να δείχνουν δηλαδή κ οι δύο εικόνες τα ίδια.. Αλλα τίποτα... Τώρα δεν έχω εικόνα στην TV. Μόνο όταν επιλέγω επέκταση της επιφάνειας εργασίας, εμφανίζει την εικονα που έχω φόντο. Ούτε εικονίδια, ούτε γραμή εργασιών ... τίποτα... :nounder: Κώστα σε ευχαριστώ για την απάντηση, με έβγαλες για λίγο από το σκοτάδι...