Σύνδεση laptop με tv

xariszak

New member
30 July 2016
14
Το έγραψα και αλλού αλλά νομίζω ότι εδώ είναι το σωστό μέρος για να θέσω τα ερωτήματα μου.Τελικά μετά από προτροπή μελών του φορουμ αγόρασα την TX-55CS630 και μου φαίνεται αρκετά καλή.Έχω μερικές απορίες αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.Στην παλιά τηλεόραση η σύνδεση υπολογιστή τηλεόρασης γινόταν με την vga θύρα (που η καινούργια δεν έχει) και για ήχο χρησιμοποιούσα το καλώδιο jack που το συνέδεα με το home cinema.Στην καινούργια η σύνδεση υπολογιστή τηλεόρασης γίνεται με καλώδιο hdmi οπότε μεταφέρετε ήχος και εικόνα στην τηλεόραση και δεν ξέρω πως μπορώ να μεταφέρω πλέον τον ήχο του υπολογιστή sto home cinema.To home cinema έχει kai dvd player που συνδέεται με άλλο hdmi με την τηλεόραση και ακούω ήχο από εκεί μόνο αν παίζει dvd.Το άλλο παράξενο που μου κάνει είναι ότι όταν αλλάζω τις θύρες και περάσω την θύρα που είναι το dvd player (στο hdmi1) όταν πάω μετά στην τηλεόραση δεν έχω ήχο γιατί γράφει ότι έχει ήχο το home cinema (που δεν έχει) οπότε δεν ακούγονται τίποτα ούτε από τα ηχεία της τηλεόρασης.Αν την κλείσω και την ανοίξω όλα καλά.Και το τελευταίο επειδή τα γυαλιά 3d της panasonic είναι πανάκριβα ξέρει κανείς να μου προτείνει μια φθηνή και αξιοπρεπή λύση;Αυτά τα λίγα και ελπίζω να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων

εχει hdmi in; γιατι οπως το περιγραφεις εχει μονο hdmi out για συνδεση με την τηλεοραση.

εχει hdmi in; γιατι οπως το περιγραφεις εχει μονο hdmi out για συνδεση με την τηλεοραση.
Καλή ερώτηση απλώς είμαι στην δουλειά εκτός σπιτιού και δεν μπορώ να το τσεκάρω τώρα.Αν έχει hdmi in και hdmi out τι μπορώ να κάνω;

hdmi out εχει σιγουρα γιατι λες οτι το συνδεεις με αυτον τον τροπο με την τηλεοραση σου.

Αν εχει hdmi in (που για dvd home cinema το κοβω αρκετα δυσκολο), τοτε συνδεεις laptop -> hdmi in (home cinema)
και hdmi out (home cinema) -> hdmin in (tv).

Αν εχει optical in, τοτε συνδεεις hdmi out (laptop) -> hdmi in (tv) και optical out (tv) -> optical in (home cinema).

Αν δεν εχει ουτε optical in, τοτε hdmi out (laptop) -> hdmi in (tv) και 3.5mm headphone jack (tv) -> 3.5mm (home cinema). Εδω εννοειται οτι ξεχνας τον ηχο 5.1, εκτος αν μπορει να κανει καποιο upconversion stereo -> 5.1 το home cinema

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σε αυτο το κομματι

"Το άλλο παράξενο που μου κάνει είναι ότι όταν αλλάζω τις θύρες και περάσω την θύρα που είναι το dvd player (στο hdmi1) όταν πάω μετά στην τηλεόραση δεν έχω ήχο γιατί γράφει ότι έχει ήχο το home cinema (που δεν έχει) οπότε δεν ακούγονται τίποτα ούτε από τα ηχεία της τηλεόρασης"

δεν καταλαβαινω τι γραφεις και δεν μπορω να βοηθησω.

hdmi out εχει σιγουρα γιατι λες οτι το συνδεεις με αυτον τον τροπο με την τηλεοραση σου.

Αν εχει hdmi in (που για dvd home cinema το κοβω αρκετα δυσκολο), τοτε συνδεεις laptop -> hdmi in (home cinema)
και hdmi out (home cinema) -> hdmin in (tv).

Αν εχει optical in, τοτε συνδεεις hdmi out (laptop) -> hdmi in (tv) και optical out (tv) -> optical in (home cinema).

Αν δεν εχει ουτε optical in, τοτε hdmi out (laptop) -> hdmi in (tv) και 3.5mm headphone jack (tv) -> 3.5mm (home cinema). Εδω εννοειται οτι ξεχνας τον ηχο 5.1, εκτος αν μπορει να κανει καποιο upconversion stereo -> 5.1 το home cinema

σε αυτο το κομματι

"Το άλλο παράξενο που μου κάνει είναι ότι όταν αλλάζω τις θύρες και περάσω την θύρα που είναι το dvd player (στο hdmi1) όταν πάω μετά στην τηλεόραση δεν έχω ήχο γιατί γράφει ότι έχει ήχο το home cinema (που δεν έχει) οπότε δεν ακούγονται τίποτα ούτε από τα ηχεία της τηλεόρασης"

δεν καταλαβαινω τι γραφεις και δεν μπορω να βοηθησω.
Πατάω το κουμπί που κάνει αλλαγή θύρας.Από τηλεόραση σε Hdmi1,2 και ου τω καθεξής.Όταν πηγαίνω στο Hdmi1 που είναι το home cinema και το αφήσω να φορτώσει έχει δεν έχει dvd όταν το γυρνάω μετά στην τηλεόραση δεν έχει ήχο γράφει το μήνυμα home cinema η τηλεόραση αλλά ούτε από εκεί έχω ήχο.
Αν μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι το optical in.Με την παλιά τηλεόραση πάντως όταν έβαζα jack από τον υπολογιστή στο home cinema είχα ήχο 5.1

Σορυ αν σε κουράζω αλλά θέλω να κάνω μια ακόμα ερώτηση.Αν θέλω να ακούω τον ήχο της τηλεόρασης απο το home cinema πως μπορώ να το κάνω αυτό;

Ευχαριστώ για την απάντηση αν και για τα πρώτα γυαλιά που προσπάθησα να τα πάρω από μαγαζί μου είπαν ότι μπορεί να μην παιξουν.Υπάρχει θέμα συμβατότητας;Για να πω και μερικές εμπειρίες απο την καινούργια τηλεόραση καλή εικόνα έχει νομίζω όμως κανει σπασίματα σε γρήγορη κίνηση αλλά αυτό θέλω να το δω καλύτερα.Το θέμα όμως είναι ότι δεν παίζει απο στικάκι τον ήχο DTS και δεν βλέπω υπότιτλους που αυτα τα δύο στοιχεία τα είχα με την παλιά μου sony.Μπορώ να κάνω τίποτα;