Σύνδεση Laptop – PC με DAC.

Λοιπόν κρατάω στα χέρια μου το Trends Audio UD-10.1. Είναι λίγο πιο μικρό από όσο φαίνεται στις φωτογραφίες.
Το πήρα από Αγγλία από τον αντιπρόσωπο της Trends www.desktopaudio.co.uk στην τιμή των 98,95 λιρών Αγγλίας η αλλιώς στα 135,85 μαζί με τα μεταφορικά.
Ο αντίστοιχος αντιπρόσωπος στην Ιταλία ζήταγε 150 συν μεταφορικά και ο Έλληνας Location HighEnd 180… παρεμπίπτοντος δεν αναφέρετε στο site ως επίσημος αντιπρόσωπος
Μάλλον κάτι χάνω στην εικόνα…
Όσο για εντυπώσεις δεν έχω προλάβει να το βάλω ακόμα γιατί αύριο πάω να βρω “Hi quality 5v Regulated power supply” (whatever that might be) μήπως έχετε ιδέα για το τι πρέπει να ψάξω?
Επίσης σκέφτομαι να ξεμοντάρω το jack των 3,5mm και να βάλω κανονικά RCA στην θέση τους κάτι όπως στο KESES… http://img150.imageshack.us/img150/3600/da15102sud4.jpg

Απάντηση: Re: Σύνδεση Laptop – PC με DAC.

Λοιπόν κρατάω στα χέρια μου το Trends Audio UD-10.1. Είναι λίγο πιο μικρό από όσο φαίνεται στις φωτογραφίες.
Το πήρα από Αγγλία από τον αντιπρόσωπο της Trends www.desktopaudio.co.uk στην τιμή των 98,95 λιρών Αγγλίας η αλλιώς στα 135,85 μαζί με τα μεταφορικά.
Ο αντίστοιχος αντιπρόσωπος στην Ιταλία ζήταγε 150 συν μεταφορικά και ο Έλληνας Location HighEnd 180… παρεμπίπτοντος δεν αναφέρετε στο site ως επίσημος αντιπρόσωπος
Μάλλον κάτι χάνω στην εικόνα…
Όσο για εντυπώσεις δεν έχω προλάβει να το βάλω ακόμα γιατί αύριο πάω να βρω “Hi quality 5v Regulated power supply” (whatever that might be) μήπως έχετε ιδέα για το τι πρέπει να ψάξω?
Επίσης σκέφτομαι να ξεμοντάρω το jack των 3,5mm και να βάλω κανονικά RCA στην θέση τους κάτι όπως στο KESES… http://img150.imageshack.us/img150/3600/da15102sud4.jpg

Κατ'αρχήν με γεια!!!

Για το εξωτερικό τροφοδοτικό αν ασχολείσαι λίγο με DIY δεν είναι τίποτα.
Aν θέλεις να αλλάξεις το switchmode τροφοδοτικό αγόρασε ένα
σταθεροποιημένο τροφοδοτικό 5Volt (όχι παρπάνω) με μετασχηματιστή.
Επίσης μπορείς να κάνεις το εξής απλούστερο για να δεις αν αξίζει να
αλλάξεις το τροφοδοτικό σε περίπτωση που έχεις 4 επαναφορτιζόμενες
μπαταρίες ΑΑΑ ΝιΜΗ : βρες μια θήκη για 4 μπαταρίες (η συνδεσμολογία να
είναι τέτοια που οι μπαταρίες να είναι σε σειρά, δλδ το + της μίας να
συνδέεται με το - της επόμενης, ώστε να δίνουν 4.8Volt και ΜΗ χρησιμοποιήσεις
απλές ή αλκαλικές γιατί θα έχεις 6Volt, κάτι καθόλου καλό για το dac).

Αλλά γιατί να αλλάξεις το καρφί με rca; Η κοινή διαδρομή της "γης" μέσα στο
dac είναι μικρή έτσι κι αλλιώς. Μόνο για ψυχολογικούς λόγους άλλαξέ το και
σκέψου καλά τις τρύπες που θα πρέπει να ανοίξεις καθώς και το ξεκοίλιασμα.
Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις ένα καλώδιο από καρφί σε RCA, με ξεχωριστή
γείωση για το κάθε κανάλι μέχρι το σημείο του RCA όπου και αναγκαστικά θα
ενωθούν οι δύο γειώσεις, να το βάλεις στο ρακ σου και να το απολαύσεις.
Και πάλι με γεια.
Περιμένουμε και εντυπώσεις...-bye-

Εντυπώσεις από την ακρόαση.. (Όχι ακροάσεις…):slapface:
Πήρα λοιπόν το μικρό μου Trends Audio USB – DAC του έβαλα επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, όπως επίσης και ASIO Drivers στο PC μου και το έριξα στα δύσκολα…
Δύσκολα εννοώντας ότι το συνέδεσα σε ενισχυτή GOLDMUND Mimesis 7.5 σε Mimesis 9.5 τελικό σε ηχεία ProAc Response 4.
Σαν αντίπαλο δέος στην συγκριτική δοκιμή έβαλα ένα AH! Njoe Tjoeb 4000.
(Που πας ξυπόλητος στα αγκάθια!!!)
Για το συγκριτικό λοιπόν έβαλα 2 CD αναφοράς για εμένα το
Rio after Dark της Ana Caram (Chesky Records) και πιο συγκεκριμένα το κομμάτι Νο4
Και το Eye of the Hunter του Brendan Perry (4AD) το κομμάτι Νο7.
Μετέτρεψα τα cd με το EAC σε WAV και τα έβαλα να παίξουν με Foobar.
Δυστυχώς το Trends ακουγόταν σαν να έπαιζε από το μέσα δωμάτιο… εκτός του ότι η ένταση ήταν πολύ χαμηλά, η μουσική είχε εγκλωβιστεί μέσα στα ηχεία και δεν έλεγε να ξεδιπλωθεί στον χώρο. Τα κρουστά ήταν μουντά τελείως και ξερά. Η φωνή έχασε τελείως σε οξύτητα και τα έγχορδα έφερναν λίγο σε ξεκούρδιστα..
(όχι δεν υπερβάλω):violent-smiley-030:
Δεν ξέρω εάν περίμενα πολλά από το μικρό DAC αλλά ήλπιζα πώς με την λογική του τέλειου transport που θεωρείτε ο σκληρός δίσκος τα πράγματα να ήταν λίγο καλύτερα…
Βέβαια η αλήθεια είναι πως από πείσμα και για να εξακριβώσω εάν το Trends είναι για πέταμα συνέδεσα κατευθείαν την κάρτα ήχου από το PC στο ήχο σύστημα και τα πράγματα έγιναν αστεία.
Κάθε κίνηση του Mouse ακουγόταν στα ηχεία κάθε φορά που ο σκληρός διάβαζε το κατάλαβα από το χράτς χρούτς.
Σαφώς λοιπόν καλύτερο το Trends σαν εξωτερική κάρτα ήχου αλλά δεν κάνει και θαύματα.
Εν αναμονή σύνδεσης του με έναDAC της Musical Fidelity που έχει ένας φίλος για να δούμε εάν σώζετε τίποτα..:grandpa:

Απάντηση: Re: Σύνδεση Laptop – PC με DAC.

Εντυπώσεις από την ακρόαση.. (Όχι ακροάσεις…):slapface:
...
Κάθε κίνηση του Mouse ακουγόταν στα ηχεία κάθε φορά που ο σκληρός διάβαζε το κατάλαβα από το χράτς χρούτς....

Μήπως κάτι δεν πάει καλά με το PC; Δεν έχω παρατηρήσει αντίστοιχους "ήχους" από ποντίκι ή σκληρό.
Ακούω με soundblaster live, foobar2000 και KS drivers.

Από την onboard ακούω και παρακούω από το ποντίκι μέχρι και το σκληρό.
Περιέργως όμως όλα σωπαίνουν όταν ο επεξεργαστής δουλεύει στο τέρμα!
@Pironi
Άστο να παίξει κανα δυο μέρες να στρώσει, ρίξε και μια ματιά μήπως έχει πρόβλημα το καλώδιο σύνδεσης (rca). Kαι σιγουρέψου πως έχεις σετάρει σωστά το foobar (πχ το gain) και το kernel streaming!

Καλησπέρα - καλή χρονιά σε όλους!

Θέλω να δοκιμάσω τα FLAC και σκεφτόμουν να ξεκινήσω αγοράζοντας το Trends USB Dac και να κάνω transport τον υπολογιστή μου. Μπορώ να έχω λίγο τα φώτα σας?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Re: Απάντηση: Σύνδεση Laptop – PC με DAC.

Καλησπέρα - καλή χρονιά σε όλους!

Θέλω να δοκιμάσω τα FLAC και σκεφτόμουν να ξεκινήσω αγοράζοντας το Trends USB Dac και να κάνω transport τον υπολογιστή μου. Μπορώ να έχω λίγο τα φώτα σας?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

ειναι πολυ καλο απλως δεχεται στην USB εισοδο μονο 16/44 σημα οποτε για να παιξεις αρχεια υψηλης αναλυσης θα πρεπει να τα κανεις downsampling....

Μόνο που το Trends πάει μέχρι 24/96.Ετσι θα πρέπει να περιοριστείς μέχρι εκεί(όχι 24/192).

Μόνο που το Trends πάει μέχρι 24/96.Ετσι θα πρέπει να περιοριστείς μέχρι εκεί(όχι 24/192).

Το trends από usb μόνο μέχρι 16 bit και 32,44.1,48 ΚHz

Επειδή μου γυάλισε και εμενα η AUDIOTRAK Prodigy CUBE, εχω την εξής ερώτηση. Αυτη τη στιγμή στον υπολογιστή μου παίζω με μια παλια soundblaster live με drivers Kx και ηχεια τα ενεργα της Roister και ενα ενεργο sub της yamaha. Αν πάρω την καρτα αυτη λογικα θα συνδεσω τα ηχεια με τα Rca και το sub με την coaxial ή κάνω λάθος? Γιατι χωρις sub δεν λέει το πράγμα!! Για δώστε μου τα φώτα σας!!