Σύνδεση laptop sony vaio με ενισχυτή.

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,263
Ρε παίδες αγόρασα εναν τριπάθιο ενισχυτάκο trends κι ηχεία κι ετοιμάζομαι να τα πάω για δώρο στον φοιτητή γιόκα μου.

Πως μπορεί να συνδεθεί ο ενισχυτής απευθείας στο laptop sony vaio(δεν θυμάμαι μοντέλλο,έκανε περίπου 1300).Πόσες εναλλακτικές υπάρχουν και ποιά βγάζει καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα;

Σόρυ άν δεν έβαλα το θέμα όπου δεί.

Η σταθερή αξία είναι η έξοδος των ακουστικών, απλά διότι όλα τα laptops την έχουν. Κάποια έχουν και έξοδο s/pdif οπτική. Line out δεν θα βρεις δυστυχώς πουθενά.

Κάπου εκεί περιορίζονται οι επιλογές σου. Υπάρχει βέβαια και η λύση της εξωτερικής (USB) κάρτας ήχου εάν υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Ευχαριστώ.

Καμιά σύσταση για το minijack;Υπάρχει καποιο καλύτερο απο τ' άλλα;

Τώρα πήρα ήδη με 15 ευρά.

Δεδομένης της ευαισθησίας των ηχείων(92 db/4 ohm),το laptop δεν οδηγεί καλά,λείπει η ένταση.Ο ήχος είναι πολύ καλός,αλλά σε αφήνει στην μέση...

Φαντάζομαι οφείλεται στην μαμίσια κάρτα ήχου,που είναι χαμηλής ποιότητας;

Τι συστήνεται σε χαμηλή σχετικά τιμή;

Sorry καταρχήν που γράφω στο θέμα σου αλλά επειδή έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα είπα να να μην ανοίξω καινούργιο. Έχω το laptop HP dv9730ev και το έχω συνδέσει με μία LG 37LC2R με σύνδεση HDMI. Έχω πάρει τα ηχεία LOGITECH X-530 και τα έχω συνδέσει με την έξοδο ακουστικών μια και το λάπτοπ δεν έχει άλλη έξοδο ήχου. Ο ήχος που βγάζει έναι ικανοποιητικός από ένταση αλλά 5.1 δεν είναι παρότι παίζουν και τα 6 ηχεία. Επίσης στη καρτέλα της Realtek που έχει το λάπτοπ για τις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου δεν έχω επιλογή για μετατροπή του ήχου σε 5.1 ούτε για να κάνω τεστ κάθε ηχείο ξεχωριστά παρά μόνο τα δεξιά - αριστερά.

Επίσης πήρα και έξοδο ήχου από τη τηλεόραση αλλά εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο απογοητευτικά και στη πλευρά της έντασης του ήχου.

Τελικά η κάρτα ήχου που έχει το λάπτοπ προσομοιώνει το 5.1 (για αυτό και παίζουν και τα 6 ηχεία) και για να έχω πραγματικό 5.1 θα πρέπει να καταφύγω στη λύση της usb-εξωτερικής κάρτας ήχου?
Στη περίπτωση της σύνδεσης εξωτερικής κάρτας απενεργοποιείτε αυτόματα η ενσωματωμένη onboard κάρτα ή θα έχω άλλα προβλήματα?