Σύνδεση Laptop - TV - Ενισχυτή

psili ammos

New member
30 January 2013
16
Mπορω να ρωτησω και εγω παιδια κατι..??
Εχω συνδεσει LAPTOP με TV(ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ) μεσω rgb-δεν εχει το laptop hdmi.
LAPTOP με ΕΝΙΣΧΥΤΗ με jack σε rca..(ΓΙΑ ΗΧΟ)...ολα καλα...
Ο ενισχυτης μου ειναι yamaha του 1999,εχει αναλογικες εξοδους 5.1(ουτε coaxial-ουτε οπτικη).
Η τηλεοραση ειναι ολοκαινουρια...μπορω με καποιο τροπο να παιξω 5.1 απο lap top η απο tv??Μεχρι στιγμης ακουω απο ενισχυτη στερεωφωνικα το lap top και οχι πολυκαναλα...Απο τηλεοραση που ειναι η lg5600 μπορω να κανω κατι??εχει πολυκαναλο συστημα για να ενωθει με τον 5.1 ενισχυτη yamaha??
Ευχαριστω...

Re: Βοηθεια για 5.1

psili ammos Εννοεις μάλλον οτι ο ενισχυτής έχει μόνο 5.1 αναλογικές εισόδους. H τηλεόραση σου το πιο πιθανό να έχει μια οπτική έξοδο ήχου και αλλά μια για αναλογική στέρεο. Για αρχή αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ορίσεις τον ενισχυτή σου να παίζει Dolby Surroun Prologic.Με αυτό το τρόπο θα έχεις ενα τυπικό ψευδο πολυκάναλο ήχο. Να υποθέσω πως έχεις και 5αδα ηχεία έτσι; Στη συνέχεια η πιο απλη λύση που μπορείς να έχεις ώστε να πάρεις "πραγματικο" 5.1 είναι να αγοράσεις μια πολυκάναλη εξωτερική (usb) κάρτα ήχου και απο κει με 3 καλώδια minijack σε RCA να συνδέσεις τον ενισχυτή σου στις αναλογικές 5.1 εισόδους. Για παράδειγμα δες αυτή την creative

psili ammos Εννοεις μάλλον οτι ο ενισχυτής έχει μόνο 5.1 αναλογικές εισόδους. H τηλεόραση σου το πιο πιθανό να έχει μια οπτική έξοδο ήχου και αλλά μια για αναλογική στέρεο. Για αρχή αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ορίσεις τον ενισχυτή σου να παίζει Dolby Surroun Prologic.Με αυτό το τρόπο θα έχεις ενα τυπικό ψευδο πολυκάναλο ήχο. Να υποθέσω πως έχεις και 5αδα ηχεία έτσι; Στη συνέχεια η πιο απλη λύση που μπορείς να έχεις ώστε να πάρεις "πραγματικο" 5.1 είναι να αγοράσεις μια πολυκάναλη εξωτερική (usb) κάρτα ήχου και απο κει με 3 καλώδια minijack σε RCA να συνδέσεις τον ενισχυτή σου στις αναλογικές 5.1 εισόδους. Για παράδειγμα δες αυτή την creative
Οντως εχω 5αδα ηχεια...Η τηλεοραση μου εχει οντως οπτικη ινα..τον ενισχυτη μου τον βαζω στο DOLBY SUUROUND PRO LOGIC..το καλωδιο jack να το αφησω στο λαπτοπ η να το βαλω στην τηλεοραση??(Τo rca ειναι στον ενισχυτη).Θα εχει διαφορα στην ποιοτητα του ηχου??

Επισης η καρτα ηχου (2η λυση)εχει πανω της 3 υποδοχες για jack καλωδιο ωστε να πανε τα rca στον ενισχυτη μου??
ευχαριστω...

Γνωριζει κανεις να μου απαντησει στις 2 πανω ερωτησεις??

Υ.Γ Το 5.1 παλια το ειχα μονο απο ειδικα dvd με 5.1 εισοδο..εχω 2,δεν φτιαχνονατι με τιποτα και δεν βγαινουν πια...

Ναι η κάρτα ήχου που σου προτεινα(εντελώς τυχαία μπορεις να ψαξεις και για άλλες παρόμοιες) έχει 3 αναλογικές εξόδους (1 για τα μπροστά, 1 για τα πίσω και 1 για το κεντρικό και το sub) για την ακρίβεια η συγκεκριμένη χρειάζεται 1 καλώδιο RCA για τα μπροστά κανάλια και άλλα 2 minijack σε RCA για τα πισω και κεντρικό/sub.

Για το τωρινό σου σετάπ προσωρινά για να έχεις πολυκάναλο ήχο (όσο αυτό είναι δυνατό) θα συνδέσεις το minijack στο λαπτοπ και θα το βάλεις σε μια στερεοφωνική είσοδο του ενισχυτή (πχ AUX, LINE IN ή TV ή σε καποια παρόμοια και ΟΧΙ στην μπροστινή του 5.1 ) και μετά να ενεργοποιήσεις απο τον ενισχυτή το Dolby Prologic... Mόνο τότε θα καταφέρεις να πάρεις surround ήχο και όχι απο τις 5.1 εισόδους του ενισχυτή. Αργότερα όταν πάρεις κάποια κάρτα ήχου εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε πως να τη συνδέσεις.

Last edited:
backb.jpg

Η καρτα ηχου απο πανω συνδεδεμενη στο laptop. Μεσω hdmi συνδεω το laptop με τη τηλεοραση (samsung ps51e6500)

Πως θα βγαλω ηχο 5.1 με την απο κατω ηχομπαρα;

Vizio-Vizio-SB4251W-B4-soundbar-inputs-macro1.jpg

Λενε οι samsung κανουν downgrade τον ηχο, η ηχομπαρα δεν εχει hdmi, αρα τι κανω;

Εχω μπερδεψει τα μπουτια μου.......

Για πολυκάναλο ήχο θα συνδέσεις την οπτική της creative με την οπτική της ηχόμπαρας.
Θα ρυθμίσεις και τον player (WMP, MPC-HC, Vlc κτλ) του laptop να στέλνει πολυκάναλο ήχο και στο μενού των windows θα ορίσεις την οπτική να είναι η έξοδος ήχου.

Μεσω hdmi βγαινει πολυκαναλος ηχος; (εχω intel HM76 με intel high definition audio)
Παραγει surround αυτη η καρτα ηχου(ενσωματωμενη στο motherboard), ή πρεπει να αγορασω την creative που εχω στη φωτο πιο πανω;
κι αν ναι απλα συνδεω hdmi στη tv και τη tv μεσω optical στην ηχομπαρα;

Απάντηση: Re: Σύνδεση Laptop - TV - Ενισχυτή

Μεσω hdmi βγαινει πολυκαναλος ηχος; (εχω intel HM76 με intel high definition audio)
Παραγει surround αυτη η καρτα ηχου(ενσωματωμενη στο motherboard), ή πρεπει να αγορασω την creative που εχω στη φωτο πιο πανω;
κι αν ναι απλα συνδεω hdmi στη tv και τη tv μεσω optical στην ηχομπαρα;

Mε μπέδεψες τώρα.
Την creative που έχεις βάλλει φωτογραφία στο προηγούμενο post δεν την έχεις?
Βασικά πες ποια ηχόμπαρα και ποιο ακριβώς laptop έχεις. Το ΗM76 ,αν είναι το chipset της μητρικής και όχι κάτι άλλο, βγάζει πολυκάναλο ήχο.
Τα πιθανά σενάρια για να έχεις πολυκάναλο χωρίς hdmi.
'Η θα πάρεις κάρτα με οπτική και θα κάνεις αυτό που σου έγραψα πάνω.( hdmi στην TV , κάρτα ήχου με οπτική στην ηχόμπαρα)
'Η θα παίξεις από δίκτυο (LAN) με τον ενσωματωμένο player της ΤV και θα στείλεις τον ήχο με οπτική από την TV στην ηχόμπαρα.
Laptop --> Τηλεόραση ---> ηχόμπαρα κατά 99% δεν θα παίξει πολυκάναλο.

Last edited:
Εχεις δικιο τα ειπα μπερδεμενα. Λοιπον :

Εχω ενα Dell Inspiron 17r 5720, το οποιο εχει για motherboard το Dell 0JVJ94, και συμφωνα με το site HWBOT εχει για chipset το HM76.
To προγραμμα PC wizard 2013, απο την αλλη που εχω στο PC μου βγαζει για chipset το HM77.
Εν πασει περιπτωση νομιζω(χωρις να ειμαι σιγουρος) οτι οποιο κι απο τα 2 κι αν εχει το laptop μου βγαζει πολυκαναλο ηχο.
Οποτε δεν χρειαζεται να παρω τη καρτα ηχου που εβαλα παραπανω(οχι δεν την εχω, ειχα σκοπο να τη παρω,αλλα εαν οντως βγαζω ηδη πολυκαναλο ηχο δεν χρειαζεται)
Η ηχομπαρα ειναι η Vizio S4251w-B4( εδω το link http://store.vizio.com/home-theater/s4251wb4.html )
(H φωτο παραπανω ειναι το backpanel της ηχομπαρας μου)
Αρα οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:

Το laptop μου παραγει πολυκαναλο ηχο;
Αν ναι ΑΚΥΡΗ Η ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ δεν την παραγγελνω.
Αρα πως θα το συνδεσω με την ηχομπαρα και τη TV μου (μια plasma ps51e6500) ωστε να παραγει 5.1 ηχο;

Η ηχόμπαρα παίρνει πολυκάναλο ήχο μόνο από την οπτική.

Το laptop έχει οπτική? Αν όχι θα πρέπει να πάρεις κάρτα με οπτική έξοδο.

Διαφορετικά θα παίξεις τις ταινίες από LAN με τον player της Samsung και θα συνδέσεις την οπτική έξοδο της TV με την είσοδο της ηχόμπαρας.

Να συνδέσεις το laptop με HDMi, και την τηλεόραση με την ηχόμπαρα για να παίξει πολυκάναλο δεν γίνεται.[*]
To laptop θα στείλει πολυκάναλο ήχο μεν, αλλά η τηλεόραση θα το κάνει downmix σε δικάναλο.

[*]Ρώτα και στο νήμα της Samsung να το επιβεβαιώσεις. Μόνο με ο εσωτερικός player της Samsung μπορεί να δώσει
πολυκάναλο.

Last edited:
αρα πρεπει να παρω καρτα ηχου με εξοδο οπτικη και μετα η συνδεση ειναι hdmi προς tv για εικονα και οπτικη προς ηχομπαρα για πολυκαναλο ηχο. αλλιως τζιφος.
αρα η creative που εγραψα στην αρχη πρεπει να αγοραστει σωστα;

Όχι.

Πως ακριβώς θα το κάνεις; Θα στείλεις αναλογικά στην κάρτα; Ακόμα κι αν αυτό που θα της στείλεις να μπορεί να το βγάλει από την οπτική με κάποιο ADC θα είναι DTS ή DD που υποστηρίζει η ηχομπάρα; Λίγο δύσκολος ο συνδυασμός που προσπαθείς.
Δεν έχει κανένα optical out ή coaxial out το laptop;
Βασικά χρειάζεσαι κάτι που να έχει είσοδο HDMI.

Κατσε γιατι με μπερδεψες.

Εχω το laptop, mkv ταινια με audio stream 5.1 για παραδειγμα.
Συνδεω το laptop με τη tv με hdmi και την εξωτερικη καρτα ηχου με optical στην ηχομπαρα.
Αυτο δε θα μου δωσει 5.1, μεσω ρυθμισης απο τον υπολογιστη να δινει ηχο στην οπτικη;;

Και να εχω παραλληλα τα L-R της ηχομπαρας στα L-R της TV μου για να εχω δικαναλο ηχο στα καναλια,βλεποντας τηλεοραση;;

Αν έχει οπτική έξοδο ο υπολογιστής τι να την κάνεις την εξωτερική κάρτα ήχου; Έχει όμως; Είτε έχει είτε δεν έχει η κάρτα ήχου δεν κολλάει στην αλυσίδα. Η λύση θα ήταν μια ηχομπάρα με HDMI. Και αν έχεις TV που υποστηρίζει ARC με το ίδιο καλώδιο θα είχες και τον ήχο της TV.

Όπως έχεις τώρα την ηχομπάρα αυτή πρέπει να την τροφοδοτήσεις από την ομοαξονική ή την οπτική για να έχεις διακριτό ήχο 5.1. Αλλιώς χρησιμοποιείς το ενσωματωμένο της DSP καθώς λέει για να έχεις ψευδοπεριφερειακό ήχο από τα περιφερειακά της ηχεία.

Last edited:
Εχω αυτην την ηχομπαρα χωρις hdmi. Το laptop μου δεν εχει optical οποτε αγοραζω την εξωτερικη καρτα την συνδεω μεσω usb στο laptop μου κι ετσι αποκτω optical out. Ρυθμισω το laptop να δινει ηχο απ την optical και το βιντεο κανονικα μεσω hdmi. Αρα βγαζω ηχο απο την οπτικη και εικονα απο το hdmi. Αρα αμα συνδεσω την οπτικη της καρτας ηχου με την ηχομπαρα θα βγαλει 5.1 ηχο σωστα;και το hdmi καλωδιο θα δινει βιντεο στη tv. Τι δε καταλαβαινω;

Μακάρι να γίνεται αυτό που λες μέσω USB. Εάν γίνεται τότε ΟΚ. Απλά τα USB στις κάρτες ήχου είναι για απ' ευθείας ψηφιοαναλογική μετατροπή προς το DAC της κάρτας.

Δεν έχω δοκιμάσει τέτοια συνδεσμολογία για passthrough, από το usb in σε toslink out.

Απάντηση: Re: Σύνδεση Laptop - TV - Ενισχυτή

Nioonline σου έχω απαντήσει δυο φορές (Post#9 & Post#11) ακριβώς τι πρέπει να κάνεις.

http://asia.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-x-fi-surround-5-1-pro

Στα features λεει μεταξυ αλλων

".....Surround sound with a single digital cable Dolby Digital Live connects to your decoder or home theater system through a single digital cable for compelling 5.1 surround sound from any source."

Να μην ισχυει;δεν ξερω εχω μπερδευτει πραγματικα.

Το DDL είναι άλλο πράγμα για το gaming.
Δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Μην μπλέξουμε κι άλλο.

Last edited:
Αρα οτι μου ειπες και οτι λεω στον Pleo και θα ειμαι κομπλε;
Optical εξωτερικης καρτας ηχου-->soundbar και hdmi laptop-->TV .
Σωστα;