ΣΥΝΔΕΣΗ LAPTOP(VGA) ME HDTV(COMPONENT) ΜΕΣΩ ADAPTOR VGA TO COMPONENT

sv1dpx

New member
5 September 2007
6
Φίλοι μου γεια σας,
Εχω μια τηλ. PHILIPS 32'' PFL5322 η οποία δεν έχει είσοδο vga για σύνδεση με pc.Το laptop μου δεν έχει ψηφιακή έξοδο DVI.Αγόρασα λοιπόν έναν adaptor από vga σε component(Y Pb Pr) για να πετύχω καλύτερο αποτέλεσμα από την σύνδεση μέσω tv-out του laptop.Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να βρώ τι ανάλυση να δώσω στο laptop για να πάρω μια σωστή εικόνα στην tv.Η TV εχει panel 1366χ768,και υποστηρίζει 480p,576p,720p,480i,576i,720i και 1080i.Μόνο σε ανάλυση 640x480(laptop) έχω πετύχει μέχρι στιγμής σωστό <<κάδρο) στην TV αλλά είναι μικρή η ανάλυση συν ότι είναι για panel 4:3.Άλλες αναλύσεις στο laptop που δοκίμασα και βλέπω εικόνα στην TV είναι 1280χ720,1400χ720 όλες στα 60hz,αλλά δεν μου καδράρει σωστά η εικόνα.(Η εικόνα υπερκαλύπτει την οθόνη η αλλιως η οθόνη δεν χωράει όλο το desktop του υπολογιστή)Έπαιξα με το powerstrip με αναλύσεις λίγο πιο πάνω πιο κάτω από 1280χ720 και λίγο με το refresh αλλά τίποτα.Έχει κανείς καμιά ιδέα???

Last edited:
Αγαπητέ φίλε μας καλωσήρθες στο avclub...

αχ κλασσικά βάσανα...ασυμβατότητες στις εισόδους-εξόδους και αντάπτορες...

δύσκολα τα πράγματα...

τι λετε να κάνει ο φίλος μας ????...σίγουρα πολλοί από μας έχουν βρεθεί στην ίδια θέση και έχουν δοκιμάσει διάφορα...

για πείτε...

1024x768 δοκιμασες??? Βαλε την τηλεοραση σου καταρχην να ειναι σε 16:9.

Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
Δοκίμασα 1024χ768 όπως επίσης και όλες τις κλασικές αναλύσεις με την tv σε 16/9, και 4/3,στις μόνες που πήρα εικόνα είναι αυτές που αναφέρω παραπάνω...Αρχίζω να επικεντρώνομαι μήπως πρέπει να ορίσω την TV σάν πρώτη οθόνη και του laptop σαν δεύτερη μου,με όση σημασία μπορεί να έχει αυτή η αλλαγή.Έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...Εκτός κι αν κάποιος φίλος εδώ ξέρει κάτι περισσότερο να προτείνει....

Μαλιστα, τωρα αρχιζω να καταλαβαινω...Λοιπον, για να σου δειχνει η τηλεοραση καλα, πρεπει να ορισεις απο το _PC την τηλεοραση σαν mirror κι οχι σαν προεκταση της οθονης του υπολογιστη σου. Να δειχνουν δηλαδη και οι 2 οθονες (υπολογιστη + τηλεοραση) ακριβως τα ιδια πραγματα την ιδια χρονικη στιγμη. Προσπαθησε να κανεις αυτο και να δεις οτι το προβλημα σου θα λυθει πιο ευκολα. Φυσικα παιξε με τις αναλυσεις της τηλεορασης μεσω της καρτας γραφικων.
-bye-

Μην ξεχνάς ότι το overscan (ειδικά σε αναλογική σύνδεση) δεν θα το αποφύγεις σε καμία περίπτωση!

Παιδιά τις έχω δοκιμάσει εξ αρχής clone τις 2 οθόνες(laptop και tv),επίσης έχω single(μόνο η TV) αλλά το πρόβλημα παραμένει.Προσπάθησα να βάλω σαν κύρια οθόνη αυτή της TV αλλά δεν γίνεται(μάλλον επειδή είναι laptop και η δική του οθόνη είναι ενσωματομένη δεν μπορεί να την δει σαν slave).Το laptop στην δική του οθόνη (17αρα) σηκώνει μέχρι 1280χ1024, στην TV αν την βάλω σαν γενική τηλεόραση σηκώνει πολύ μεγάλες αναλύσεις(κάρτα γραφικών Gforce go7300 64mb).Σε ανάλυση κάρτας (στήν TV) 1280x720,60hz βλέπω ψιλοκαλή εικόνα αλλά μου κόβει στο κάτω μέρος τα 3/4 τις γραμμής εργαλείων στο πάνω μέρος άλλο τόσο και αριστερά και δεξιά άλλο τόσο.Αυτή είναι η καλύτερη περίπτωση από όσες μπόρεσα να δοκιμάσω.Αυτά πιστεύω να έχετε μια καλύτερη εικόνα για το τι επικρατεί.Είναι κρίμα γιατί το adaptor το έχω πληρώσει μαζί με μεταφορικά από εξωτερικό περίπου 120€ !!!.

Τζίφος η όλη προσπάθεια,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην δείχνει τίποτα η TV σε αναλύσεις όπως π.χ. 1024χ768,η 1280χ800 κτλ.Απ ότι έχω καταλάβει η TV πρέπει μέσω αυτής της σύνδεσης να δέχεται μόνο αναλύσεις HD (480P,720p,1080p) ή ο adaptor δέχεται μόνο αυτές τις αναλύσεις.Αυτό το συμπέρασμα το έβγαλα επειδή σε όσες αναλύσεις έχει δείξει η TV (640χ480,1280X720,1400X720,1920X1080) μου ανάβει η ένδειξη 480p,720p,1080p αντίστοιχα.Βγάζει κανείς κάποιο συμπέρασμα από όλα αυτά???

Και μια τελευταία σκέψη,υπάρχει adaptor από Υ Pb Pr σε SCART για να συνδέσω την έξοδο του προηγούμενου adaptor στην είσοδο SCART της TV
μήπως και με αυτό τον τρόπο λυθεί το πρόβλημα??Κανένας καλός γνώστης
των πραγμάτων να απαντήσει??

Μία σκέψη, είναι αν έχεις κάποιον γνωστό με Η/Υ που έχει DVI, να διαβάσεις μέσω του moninfo (της entech που φτιάχνει και το Powerstrip) το EDID της τηλεόρασης, ώστε να δεις τα preferred modes της και μετά να παίξεις με το Powerstrip χρησιμοποιώντας αυτά.

Η μόνη λύση είναι να πειραματιστείς με το Powerstrip. Στην σελίδα Advanced timing options -> custom resolutions, μπορείς να φτιάξεις το Overscan με το κουμπί κάτω δεξιά που λέει: design a resolution-in-a-resolution

Ευχαριστώ και τους δυο σας,
θα τα δοκιμάσω και θα σας πω τι έγινε...Βιάστηκα να πάω σε αυτή τη λύση,κοιτάζω τώρα και βλέπω ότι υπήρχαν κι άλλες καλύτερες λύσεις όπως π.χ. usb σε DVI μετατροπέας...