σύνδεση μητρικής (7,1) σε ενισχυτή

journeyman

Senior Member
21 June 2008
516
Παίδες γεια σας και από εμένα.
Έχω την εξή μητρική (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1099965)
η οποία έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου 7.1 και θα ήθελα να την συνδέσω με τον ενισχυτή μου (Sony STR-DE597) ο οποίος έχει και οπτική και coaxial.
Η ερώτησή μου είναι με τι καλώδιο μπορεί να γίνει αυτό(τι πρέπει να ζητήσω και από τι είδους κατάστημα), μιας και στο Πλαίσιο δεν ήξεραν τον τρόπο.
Επίσης, μιας και ο εν λόγω ενισχυτής είναι 5.1, λέτε να υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα ήχου?

ευχαριστώ προκαταβολικά

Journeyman

Κανένα πρόβλημα. Αφού το συνδέσεις ψηφιακά θα κάνει αποκωδικοποίηση ο ενισχυτής και θα βγάλει 5.1.
Το ψηφιακό καλώδιο θα είναι τύπου RG59U που από την πλευρά του ενισχυτή θα έχει RCA. Αλλά από την άλλη πρέπει να δεις τι βύσμα έχει ο υπολογιστής, γιατί συχνά οι κάρτες ήχου δεν έχουν τα συνηθισμένα βύσματα λόγω έλλειψης χώρου.
Αν η κάρτα έχει οπτική έξοδο, τότε χρειάζεσαι ένα Toslink καλώδιο. Αυτό δεν μου αρέσει για μεγάλες αποστάσεις. Κι εδώ υπάρχουν υπολογιστές που για να γλυτώσουν χώρο δεν έχουν κανονικό βύσμα...

Οπότε δες πρώτα το manual για το τι βύσμα έχει η μητρική.

υπάρχει ο ψηφιακός τρόπος , όπως τον περιέγραψε ο φίλος επάνω , και ο αναλογικός ... το κάθε καλώδιο φέρει 2 κανάλια , άρα θα χρειαστείς 3 ... Τον τύπο και την συνδεσμολογία , θα τα δεις στα εγχειρίδια της μητρικής και του ενισχυτή ...

Προσωπικά έχω λιγότερη εμπιστοσύνη στα αναλογικά της κάρτας από του ενισχυτή, χώρια που θες μόνο ένα καλώδιο αντί 6.

Το Πλαίσιο όμως πουλάει και καλώδια και θά 'πρεπε να ξέρει...