Συνδεση μπελας !

Γεια σας παιδια!

Πρωτη φορα γραφω εδω, ειμαι newbe σε τετοιου ειδους συστηματα και χρειαζομαι την βοηθεια σας σε ενα θεμα που με απασχολει απο τοτε που αγορασα το συστημα μου.

Πριν 2 εβδομαδες περιπου αγορασα ενα Home cinema SONY 5.1 DivX DAV-DZ10 και
τον SONY "HD ready" VPL-HS60 βιντεοπροβολεα.

Σημειωνω οτι το home cinema απο πισω εκει μονο βυσμα scart, ενω ο προβολεας εχει υποδοχες για composite, component, s- video , HDMI.

Μολις τα εστησα δοκιμασα να προβαλω εικονα με το απλο video καλωδιο (καθ υποδειξην ενος φιλου). Πισω απο το home cinema εβαλα εναν μετατροπεα απο scart σε Audio L/R, S video, Composite video.Ολα καλα μεχρι εκει, βεβαια παρατηρησα οτι η εικονα κανει ενα σχεδον ανεπαισθητο ειδωλο σχεδον αορατο, κατι σαν αυρα γυρω απο τις σιλουετες. Και ενα flicker στα pixels μεσα σε καποιες περιοχες.

Σκεφτηκα οτι ισως το composite video ειναι η αιτια, γι αυτο αποφασισα να δοκιμασω με s-video. Δοκιμασα με 2 διαφορετικα καλωδια S-Video και αυτο που πηρα τελικα ηταν μια ασπρομαυρη εικονα με παρεμβολες (πυκνους κυματισμους) σαν να λειτουργουσε διπλα απο το συστημα ο ραδιοφωνικος σταθμος του BBC.
"Επαιξα" λιγο με τα settings του Home cinema και του προβολεα (διαφορα PAL συστηματα, NTSC κλπ) αλλα τιποτα.

Απογοητευμενος αποφασιζω να δοκιμασω τη συνδεση component.

Αγοραζω ενα σχετικα καλο καλωδιο (αν κρινω απο την τιμη) και εναν μετατροπεα απο scart σε Component. Αλλα μολις το βαζω να παιξει δεν εχω σημα στον projectora.
Πειραματιζομενος με τα διαφορα settings εκατερωθεν τελικα καταφερα να κανω τον προβολεα να δει "κατι" στην εισοδο Component αλλα αυτο το κατι ειναι μια μαυρη οθονη, με ενα μυνημα κατω αριστερα να μου λεει 'frequency is out of range' και να κολλαει ο προβολεας σε σημειο να μην μπορω να τον κλεισω απο το remote control. Για να σβυσει πρεπει να κρατησω πατημενο το OFF button πανω στον προβολεα.

Εχει κανεις καμμια ιδιεα για το τι μπορει να φταιει ;

Καλωσηρθες! Προτεινω την αγορα ενος dvd-player με HDMI ή dvi για να απολαυσεις την καλυτερη δυνατη εικονα που μπορει να σου δωσει ο προβολεας σου. Μπορεις να βρεις κατι αξιοπρεπες μεχρι 200 ευρω.
Μεινε μακρια απο τα scart.

Καλημέρα,

Νομίζω ότι η επιλογή του συγκεκριμένου συστήματος με τον προβολέα είναι μάλλον ατυχής. Ο προβολέας για να αποδώσει σωστά χρειάζεται σύνδεση HDMI ή Component που δεν σου παρέχει το σύστημα που αγόρασες. Αν πάρεις άλλο DVD player δεν θα μπορείς να αξιοποιήσεις τον ενισχυτή του συστήματος σου γιατί δεν έχει διακριτές εισόδους για 5.1. Θά σου πρότεινα να αντικαταστήσεις το combo σύστημα με κάποιο άλλο.

Παραθετω εδω την λυση στο προβλημα προς γνωση αλλων ενδιαφερομενων.

Μετα απο ερευνα στο δυκτιο εμαθα τα εξης το scart βγαζει RGB σημα, για να οδηγηθει ο projector επρεπε να μετατρεψω το RGB του SCART σε COMPONENT.

Αγορασα αυτο:

http://www.aktinion.gr/index.php?sec=1&ctg=53&cid=418

Και το προβλημα λυθηκε.

Και έδωσες 175 ευρώ; πεταμένα χρήματα. Θα μπορούσες με αυτά τα χρήματα να πάρεις ένα ξεχωριστό dvd Player που να αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του προβολέα σου, όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω.

Αν έχει κάποιος γνωστός σου dvd player που να βγάζει hdmi , κάνε ένα κόπο και σύνδεσέ το με hdmi και πες μας διαφορές.

Καλωσήρθες στην παρέα μας -bye-

Το ηχοσύστημα σου είναι πολύ πιο φθηνό απ τα καλώδια και τους μετατροπείς που αγόρασες και το αποτέλεσμα είναι το μισό από αυτό που μπορείς να πάρεις στην πραγματικότητα . Η μόνη λύση ήταν να αγοράσεις έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή και 5.1 ηχείς με 300 – 400 κι ‛ένα player HDMI με100 η ακόμα και compo σύστημα με HDMI στα 300 – 400 και καθάριζες . Αδερφέ μου έκανες τα εύκολα δύσκολα .
Τέλος πάντος , βολέψου τώρα με αυτά και στο μέλλον αναβαθμίζεσαι.

Απάντηση: Re: Συνδεση μπελας !

Παραθετω εδω την λυση στο προβλημα προς γνωση αλλων ενδιαφερομενων.

Μετα απο ερευνα στο δυκτιο εμαθα τα εξης το scart βγαζει RGB σημα, για να οδηγηθει ο projector επρεπε να μετατρεψω το RGB του SCART σε COMPONENT.

Αγορασα αυτο:

http://www.aktinion.gr/index.php?sec=1&ctg=53&cid=418

Και το προβλημα λυθηκε.

εγω παντως την κυριακη που ειχε το ντερπυ συνδεσα για πρωτη φορα και εντελως προχειρα ενα παλιο βιντεο που ειχα για πηγη εναν μετατροπεα σκαρτ σαν αυτον που λες και ειχα αμεσως εικονα ηχο χωρις κανενα προβλημα ουτε rgb ουτε τιποτα φτου μην το ματιασω!!!
να κερδιζαμε κιολας