Σύνδεση NOVA σε Panasonic TX-L42E30E

xaramadas

New member
6 August 2011
20
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα.
Εχω μια tv Panasonic TX-L42E30E,εδώ και 15 μέρες περίπου (όλα καλά σαν tv),και αντιμετωπίζω τα εξής προβληματάκι.
1...Εχω συνδέσει τον αποκωδικοποιητή της nova με HDMI στην tv.Οταν ανοίγει η nova αυτόματα πηγαίνει στην έξοδο hdmi και φευγει από το πρόγραμμα της Tv.Αυτό είναι πρόβλημα,διότι η nova κάνει συνεχώς ενημερώσεις και ανοίγει μόνη της για μερικά sec,οπότε ασχέτως με το τι βλέπεις(dvd-usb stick κ.λ.π.),σε στέλνει στην έξοδο hdmi (και αν βλέπεις ταινία στο stick πηγαίνει στην αρχή).
Εψαξα όλες τις ρυθμίσεις πολλές φορές και δεν έβγαλα άκρη.
Για άλλη μια φορά θα ήθελα τα φώτα σας.
Ευχαριστώ.

Οσο θα εχεις το HDMI κατευθείαν πανω στην τηλεόραση θα συμβαίνει αυτό. Οπως γινόταν και παλιά με τα scart.
H μόνη λύση να βάλεις το HDMI σε εναν ΑV ενισχυτή και απο εκεί στην TV.

Υπάρχει ρύθμιση στο μενού να μένει στην tv.ψαξτο.

Μπορείς να μου πείς σε πιο μενού υπάρχει αυτο γιατι πολλες φορες το εχω ψάξει και δεν εχω καταφέρει να το βρώ σε διάφορες τηλεοράσεις.Θα κάνεις πολλους φίλους χαρούμενους.:Banane0:

Μπορείς να μου πείς σε πιο μενού υπάρχει αυτο γιατι πολλες φορες το εχω ψάξει και δεν εχω καταφέρει να το βρώ σε διάφορες τηλεοράσεις.Θα κάνεις πολλους φίλους χαρούμενους.:Banane0:

Εφαγα τον τόπο στο μενού...και δεν μπόρεσα να το βρώ.Το ίδιο και στο βιβλίο χρήσης.Άλλαξα όλες τις ρυθμίσεις και δοκίμασα,αλλά τίποτα.
Οσο για τον ενισχυτή,αυτός που έχω (Υamaha a595) δεν έχει έξοδο HDMI.

Αυτο ειναι προβλημα που δεν αφορα μονο την συγκεκριμενη τηλεοραση αλλα συμβαινει σε ολες τις τηλεορασεις και βεβαια οφειλεται στο εκπληκτικο λογισμικο που εχει περασει στον δεκτη η NOVA.

Αυτο ειναι προβλημα που δεν αφορα μονο την συγκεκριμενη τηλεοραση αλλα συμβαινει σε ολες τις τηλεορασεις και βεβαια οφειλεται στο εκπληκτικο λογισμικο που εχει περασει στον δεκτη η NOVA.
Eυχαριστώ παιδιά.
Οταν θα έχω ανοιχτή την tv θα ανοίγω και τη nova.Αν ο αποκωδικοποιητής είναι συνεχώς ανοιχτός δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δεν συμβαίνει σε όλες τις τηλεοράσεις. Οι φίλιπς π.χ. δεν το κάνουν.
Δεν είναι θέμα μόνο με τον δέκτη της νόβα, το κάνει παντού.
Π.χ. έχω ένα WD player (generation 1), και κάθε φορά που του δίνω ρεύμα, η τηλεόραση γυρνά στο HDMI που είναι συνδεδεμένο.

Αλλά και ο δέκτης της νόβα είναι εκνευριστικός με τις τόσες επανεκκινήσεις. Πρέπει να τον έχεις συνέχεια ανοικτό αν θες να δεις ανεμπόδιστα κάτι άλλο σε πανασόνικ.

Δεν συμβαίνει σε όλες τις τηλεοράσεις. Οι φίλιπς π.χ. δεν το κάνουν.
Δεν είναι θέμα μόνο με τον δέκτη της νόβα, το κάνει παντού.
Π.χ. έχω ένα WD player (generation 1), και κάθε φορά που του δίνω ρεύμα, η τηλεόραση γυρνά στο HDMI που είναι συνδεδεμένο.

Αλλά και ο δέκτης της νόβα είναι εκνευριστικός με τις τόσες επανεκκινήσεις. Πρέπει να τον έχεις συνέχεια ανοικτό αν θες να δεις ανεμπόδιστα κάτι άλλο σε πανασόνικ.
Ετσι ακριβώς.Και όχι ότι είναι συσκευές της προκοπής οι αποκωδικοποιητές της nova...και αν είναι συνεχώς ανοιχτοί...λένε το ποίημα γρήγορα.Εμένα ο δικός μου μπλόκαρε στις 17 μέρες και μου τον αλλάξανε με ''ανακατακευής'' και όχι με καινούριο(μέχρι 15 μέρες παίρνεις καινούριο).

Για κάντε μια δοκιμή να απενεργοποιήσετε το HDMI CEC (Mενού -> Ρυθμίσεις -> Επικοινων. συσκευών), όσοι αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα...

Για κάντε μια δοκιμή να απενεργοποιήσετε το HDMI CEC (Mενού -> Ρυθμίσεις -> Επικοινων. συσκευών), όσοι αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα...

Σωστό και αυτό. HDMI CEC η U20 δεν έχει, αλλά έχει 2 επιλογές (Ενεργοπ. Συσκευών Ναι/Όχι, Απενεργοπ. συσκευών Ναι/Όχι) που δεν έχω ψάξει τι κάνουν... :flipout:

Σωστό και αυτό. HDMI CEC η U20 δεν έχει, αλλά έχει 2 επιλογές (Ενεργοπ. Συσκευών Ναι/Όχι, Απενεργοπ. συσκευών Ναι/Όχι) που δεν έχω ψάξει τι κάνουν... :flipout:

Ό,τι υπάρχει σε αυτό το υπομενού, βάλε το στο "Όχι" (και κάτι Viera Link και Q-Link, κτλ.)...

Ό,τι υπάρχει σε αυτό το υπομενού, βάλε το στο "Όχι" (και κάτι Viera Link και Q-Link, κτλ.)...
...μπήκε ΟΧΙ παντού....δεν γινεται τίποτα.Οταν ανοίξει η nova ,πηγαίνει κατευθείαν στην έξοδο.
Τα Viera ling είναι νομίζω για συσκευές (dvd-blue ray κ.λ.π.) panasonic μονο.