συνδεση ολοκληρωμενου ενισχυτη με ισοσταθμιστη (εκουαλαιζερ)

aRteaFactum

New member
12 June 2016
3
Γεια χαρα!
Απορια:
Σε συστημα hi-fi με ολοκληρωμενο ενισχυτη που δεν εχει επιλογεα εγγραφης (pioneer a-6 6j) μπορει να συνδεθει εκουαλαιζερ?
Το εκουαλαιζερ ειναι μοντελο της kenwood 10 περιοχων απ τα μακρινα(;) 80's
Εχει πισω συνδεσεις tape (in-out) και monitor (req-play)
Εμπρος εχει 3 κουμπια: tape monitor, equalaizer, equalizer rec
Εχω δοκιμασει πιστευω ολους τους πιθανους συνδιασμους χωρις αποτελεσμα.
Να πω πως το εκουαλαιζερ εχει συνδεθει πολυ ευκολα σε 1-2 αλλα συστηματα που υπαρχουν στο σπιτι, παλι με ολοκληρωμενους.
Α! Στο συστημα μας (και γενικοτερα στο σπιτι) δεν υπαρχει κασετοφωνο.
Ευχαριστω
Δημητρης

Aν γραψεις τα μοντελα του ολοκληρωμένου και του εκουαλαιζερ θα ειναι πιο ευκολο για καποιον να σου απαντησει.

Το equalizer μπαίνει παραδοσιακά ανάμεσα στον προενισχυτή και στον τελικό. Εναλλακτικά στους ολοκληρωμένουν έμπαινε στο tape loop. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πια ούτε κασετόφωνα, ούτε εκουαλαζιερ, ούτε tape loop, νομίζω ότι δεν γίνεται. Θα μπορούσες να το βάλεις ανάμεσα στην πηγή και στον ενισχυτή.

Το equalizer μπαίνει παραδοσιακά ανάμεσα στον προενισχυτή και στον τελικό. Εναλλακτικά στους ολοκληρωμένουν έμπαινε στο tape loop. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πια ούτε κασετόφωνα, ούτε εκουαλαζιερ, ούτε tape loop, νομίζω ότι δεν γίνεται. Θα μπορούσες να το βάλεις ανάμεσα στην πηγή και στον ενισχυτή.

:a0210:

Αν ο ενισχυτής είναι αυτός:
Pioneer-A6J-5-back.jpg

πρέπει να συνδέσεις το equalizer στο tape. Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι είναι πραγματικό tape monitor, γιατί δεν βλέπω κάποιο σχετικό κουμπί στην πρόσοψη. Όταν το βάζεις να παίζει στο TAPE δεν ακούς τίποτα;

Ναι! Ο ενισχυτης ειναι αυτος! Οχι, ο pioneer εχει μονο επιλογεα πηγης, δεν εχει επιλογεα εγγραφης και μαλλον εδω ειναι το προβλημα. Equalizer ειναι το ge-100 της kenwood,80's μοντελο, με 2 ζευγαρια εισοδους/εξοδους (monitor -in/out) και (tape - rec/play). θα ανεβασω φωτο. Κατευθειαν τη πηγη δεν δοκιμασα. Απ το tape in/out του pioneer εκανα οσους πιθανους συνδιασμους μπορουσα- ηχο δεν πηρα. Θα το δοκιμασω κατευθειαν. Ετσι κι αλλιως απ τις 4 πηγες που εχει πανω του 1 ειναι που ενδιαφερει (πικαπ)
Θα το δοκιμασω και θα σας πω
Ευχαριστω πολυ!!!

Το πικαπ δεν νομιζω να μπορεις να το συνδεσεις στο eq.
Το eq μονο line σημα παιρνει.
Παντως στον δικο μου nad που ειχα και δεν ειχε ξεχωριστο tape monitor, ειχα συνδεσει κανονικα eq.
Εκτος και αν ο nad οταν παταγες το tape εκανε και monitoring απ´ευθειας.

Λοιπό,στην πίσω πλευρά έχει line in-out και όχι tape όπως γράφεις και με μπέρδεψες:grandpa:
Στη line in θα συνδέσεις την πηγή και από την line out θα πας στον ενισχυτή σε όποια είσοδο σου αρέσει.
Θα βάλεις από τον επιλογέα μπροστά την ένδειξη equalizer

$_1.JPG

Πόσο σουπερ είσαι:)) έτσι ακριβώς και ναι,επιτέλους ακούγεται!!!
όλα μια χαρά!!
σας ευχαριστώ πολύ:))

----συγγνώμη που δεν είχα ανεβάσει φωτογραφίες. όλο το post είχε γίνει απ το κινητό που όσο smart κι αν είναι τις φωτογραφίες δεν τις κατάφερε....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α! Κι όσο για το πικάπ! έχω πολύ καλύτερη εξωτερική προενίσχυση phono απ του pioneer. που βάζοντας το πριν το EQ δουλεύει άψογα:))