Συνδεση οθονης υπολογιστη με δορυφορικό δεκτη

pantelos

Senior Member
24 April 2007
378
Θεσσαλονικη
Καλημερα φιλοι.Δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι το σωστο μερος για την απορια μου,αλλα θα την ρωτησω.Θελω να παρω ενα δορ. δεκτη HD,αλλα τα οικονομικα δεν προσφερονται για αγορα τηλεορασης HD.Εχω ομως μια οθονη υπολογιστη(Samsung 206bw 1680*1050)που μπορει να βγαλει εως 720p.Mπορω να συνδεσω την οθονη με τον δεκτη με καλωδιο hdmi>dvi και να βλεπω ετσι δορυφορικη η εστω να συνδεσω τον δεκτη στην δευτερη dvi της καρτας γραφικων(nvidia 7900gt)παλι με καλωδιο hdmi>dvi με τον ιδιο σκοπο;

Re: Συνδεση οθονης υπολογιστη με δορ. δεκτη

Παιδια βοηθατε γιατι τον γουσταρω αυτον τον δεκτη και δεν τον παιρνω γιατι δεν θα εχω εστω και ενα υποτιποδες μεσο για να τον ευχαριστηθω.

Απάντηση: Συνδεση οθονης υπολογιστη με δορ. δεκτη

πρώτον , να ηρεμήσεις ... δεύτερον δεν γίνεται να βλέπεις τηλεόραση στην οθόνη , το δοκίμασα επί 1 χρόνο , τελικά το γύρισα σε τηλεόραση ... τρίτον γίνεται , άλλα θα έχεις ενδιάμεση συσκευή , άρα επιπλέον κόστος ... τέταρτον το euro2008 είναι μακριά ακόμα , λίγη αποταμίευση δεν πειράζει ...

Καλημερα κ. Νικο.Οντως η αποταμιευση δεν πειραξε κανεναν.Αλλα το κακο,που λεει ο λογος,ειναι οτι ειμαι married with children και υπαρχουν και αλλα εξοδα.Και οταν λετε,ενδιαμεση συσκευη,εννοειτε καρτα τηλεορασης;

λοιπόν , επειδή είσαι ανυπόμονος

έχουμε τα γνωστά καλώδια DVI to scart , τα οποία μάλλον δεν θα κάνουν δουλειά , κοστίζουν πολλά και στο τέλος είναι άχρηστα

και έχουμε τα προϊόντα της Avermedia , τα γνωστά TV Box , 7 , 9 και STB9 αντίστοιχα ...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977767&product=941948

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977767&product=638250

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977767&product=955825

οπως βλέπεις , η επιλογή σου πάει στο τελευταίο αφού είναι το μόνο με την ανάλυση που θες
Μέγιστη Ανάλυση
1920 x 1200

Απάντηση: Re: Συνδεση οθονης υπολογιστη με δορ. δεκτη

Καλημερα κ. Νικο.Οντως η αποταμιευση δεν πειραξε κανεναν.Αλλα το κακο,που λεει ο λογος,ειναι οτι ειμαι married with children και υπαρχουν και αλλα εξοδα.Και οταν λετε,ενδιαμεση συσκευη,εννοειτε καρτα τηλεορασης;

όχι και κύριε , σκέτο παρακαλώ , εγώ δεν έχω την χαρά ούτε married ούτε kids ... Al u r the best !

Ο πλυθηντικος ειναι λογω μη γνωριμιας.Οσον αφορα την απαντηση σου,οντως η 3η προταση ειναι καλη.Θα απω απο το Πλαισιο την Δευτερα να το δω.Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου.

Βασικά τώρα που το ξανα-σκέφτομαι , είναι καλή πρόταση για SD συσκευές ... Το προιόν αυτό έχει μόνο μία DVI και ένα S-video , που σημαίνει ότι είναι λάθος επιλογή ... Εαν δεν δέχεται η S-video HD , τότε δεν παίρνεις την καλύτερη εικόνα που θέλεις ... Δυστυχώς δεν έρχεται στο μυαλό μου άλλη συσκευή με τέτοιες δυνατότητες, οι περισσότερες σταματάν στις 1024χ768 ανάλυση ...

Συγνωμη για να καταλαβω.Η συσκευη εχει 2 dvi,μια για εισοδο και μια εξοδο.Αν στην εισοδο βαλω το καλωδιο hdmi>dvi που εχω(προερχομενο απο τον Kathrein)και στην εξοδο ενα καλωδιο dvi>dvi που θα καταληγει στην οθονη μου,δε θα παρω σημα 720p που μπορει να αποδωσει η οθονη;

Εχω την εντύπωση πως το ίδιο dvi είναι είσοδος και έξοδος ... Καλύτερα να το δεις από κοντά ..

θα σου ξανα πω μόλις δω το προιόν στην επίσημη ιστοσελίδα

Νικο απο οτι ειδα στο pdf της AverMedia στην πισω πλευρα εχει 2 dvi.Eν τελικοις θα κανει αυτο που ρωτησα(με την συγκεκριμενη συνδεσμολογια);

Παρεπιπτοντως,τωρα καταλαβα οτι ειμαστε και οι 2 Θεσσαλονικεις.Πατριωτακια.