Σύνδεση παλαιάς (1980+) τηλεόρασης JVC με συσκευή εικόνας/ήχου

dinosgr

Established Member
5 April 2011
211
IMG_20150922_141318.jpg

Αφορά τηλεόραση 30+ ετών!!

Γεια σας, περιήλθε στην κατοχή μου μια παλαιά τηλεόραση JVC με χειροκίνητα κουμπιά, η οποία στο πίσω μέρος της, εκτός από την RF in είσοδο (που την δοκίμασα και δεν δείχνει καλά), έχει και ως video/audio είσοδο αυτά που δείχνει η φωτογραφία που επισυνάπτω. Τι είναι αυτές οι υποδοχές; Πώς μπορώ να συνδέσω αυτούς τους υποδοχείς με μία scart έξοδο; Μπορείτε να μου προτείνε κάποιον προϊόν;

Ευχαριστώ

Μόνο BNC (BNC = ταιριάζει με Composite) θα μπορούσε να είναι, αλλά... δεν μάλλον δεν είναι.

639px-BNC_connector.jpg

Σαν 2η επιλογή, είναι τύπου Composite με άλλο βύσμα ή είναι τύπου RF με άλλο βύσμα. Πιο πολύ μου φαίνεται για Composite.
ΑΝ είναι, τότε ταιριάζει (σαν σήμα) το κλασικό κίτρινο βύσμα, οπότε και θα πρέπει να βρεις ίδιο βίσμα με της TV.

Αν δε είναι αυτό, ίσως...? είναι σήμα RF, σαν της κεραίας.

:nounder:

Last edited:
Ευχαριστώ sakis. Μου φαίνεται εντυπωσιακό σε ένα τόσο εξειδικευμένο forum να μην μπορούμε να αναγνωρίσουμε το είδος της υποδοχής/βύσματος. Είχα προσδοκίες ότι θα έλυνα το πρόβλημά μου ποστάροντας εδώ. Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ, αλλά για να να πω την αλήθεια ψιλομπερδεύτηκα, αν κατάλαβα καλά από αυτό που έγραψες πιο πριν, πρέπει να βρω καλώδιο COMPOSITE με βύσμα που να ταιριάζει σε αυτήν την TV; Πού θα το βρω αυτό;

Τί 30ετία, εδώ μιλάμε για δεινόσαυρο... :laugh:

Μάλλον πρέπει να είναι διεπαφές UHF... Τυπικά, διέρχεται σήμα composite από αυτές, οπότε με ένα ανταπτοράκι RCA to UHF male, θα κάνεις τη δουλειά σου...

JL, είναι ένα από τα ελάχιστα βύσματα που θα περίμενα να δω, που φυσικά σαν συνδεσμολογία είναι από τα πιο απλά.
Έχω τόσα ανταπτοράκια, ακόμα και παθητικό USB Tο LAN, αλλά RCA To UHF... δεν έχω. :blink:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και θέλουμε νέα σου Ντίνο, αν δούλεψε ή όχι.

Βεβαίως και θα ενημερώσω. Θέλετε να βγάλω φωτογραφία την τηλεόραση να την δείτε για εγκυκλοπαιδικούς λόγους;;
Πιο πολύ με τρώει να το καταφέρω να δουλέψει, να γεφυρώσω το τεχνολογικό χάσμα δύο γενεών σε προϊόντα εικόνας/ήχου, παρά να λειτουργήσει!

Δεν συνηθίζω να highkackάρω νήματα, αλλά βλέποντας τον τίτλο και το ενδιαφέρον που προκάλεσε η ερώτηση του νηματοθέτη, σκέφτηκα να βάλω και εγώ για να μου λύσετε -αν μπορείτε- μια σχετική απορία... Σε τηλεόραση του 1980, έχει δυο εξόδους DIN για βίντεο, μια 6πολική και μια 5πολική.. Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος αντάπτορας στην αγορά σε rca ή scart; Η μια υποδοχή νομίζω -η 6πολική- πρέπει να είναι μόνο έξοδος προκειμένου να δώσει εικόνα σε video player. Δορθώστε με αν κάνω λάθος...

dKKXYvk.jpg

Παρήγγειλα από ebay το rca to uhf adapter.
Μόλις μου το φέρουν (πιστεύω σε κάνα μήνα), θα ποστάρω μάγκες.
Ευχαριστώ

Το 5πινο τελικά καλώδιο που παρασύρθηκα και αγόρασα δεν έκανε, ούτε ταίριαζε και είναι και για άλλη δουλειά (μόνο audio, in + out). Οπότε παραμένει το δικό μου ερώτημα για κάποιο καλώδιο που να ταιριάζει στην υποδοχή της τιβι..
wIIuR3T.jpg

Μοιάζει για 4πινο τελικά DIN βύσμα, σαν και το κλασικό mini din του SVideo, αλλά σε κανονικό μέγεθος.. Σκέτα βύσματα βρίσκω στο ιντερνετ, αλλά έτοιμα καλώδια ή τουλάχιστον τη συνδεσμολογία των pins μήπως έχει πάρει το μάτι κανενός κάπου;
s4.jpg

Απάντηση: Re: Σύνδεση παλαιάς (1980+) τηλεόρασης JVC με συσκευή εικόνας/ήχου

Καλημέρα και πάλι,

Θα ήθελα προκαταβολικά να ευχαριστήσω τα μέλη του φόρουμ, που χάρη στις συμβουλές τους, με βοήθησαν να βρω το κατάλληλο ανταπτοράκι ώστε να αναστήσω αυτή την τηλεόραση του 1975. Χρειαζόταν πράγματι, όπως σοφά είχατε πει, έναν RCA-UHF adaptor, αξίας 3 ευρώ από το ebay.

Η τηλεόραση είναι μια έγχρωμη JVC, μονοφωνική του 1975, με χειροκίνητα μπουτόν στην πρόσοψή της που τα γυρίζεις με το δάχτυλα για να πιάσεις κανάλι (ίσχυε όταν υπήρχε το αναλογικό σήμα) !
Η συσκευή που εισάγει "τηλεοπτικό σήμα" μέσω της video-in θύρας της παλαιάς αυτής τηλεόρασης είναι ένας ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ novabox hd831 της nova που λαμβάνει τα ψηφιακά μέσω του usb dongle.

Κατάφερα να γεφυρώσω το τεχνολογικό χάσμα 1975-2010

Ιδού το αποτέλεσμα (φωτογραφίες)