Σύνδεση παλαιού av ενισχυτή με blue ray.

davinci

AVClub Addicted Member
21 November 2007
2,233
αλιμος
Παιδιά καλή σας ημέρα !!!Θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να συνδέσω ένα blue ray με ένα παλαιότερο ενισχυτή marantz sr5200 για να έχω το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα .Φυσικά ο ενισχυτής μου στερείται εισοδου hdmi.

Ευχαριστώ
Νίκος

Τότε φίλε μου δεν έχω ιδέα.Ισως να υπάρχει κάνα gadget που να μπαινει στην είσοδο το hdmi και να διαχωρίζει το σήμα στην έξοδο;;;(Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτό....) Κάτι δηλαδή σαν αυτό αλλά με coaxial έξοδο και όχι οπτική
http://www.octavainc.com/HDMI distribution amp_splitter 2 port.html

Παιδιά καλή σας ημέρα !!!Θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να συνδέσω ένα blue ray με ένα παλαιότερο ενισχυτή marantz sr5200 για να έχω το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα .Φυσικά ο ενισχυτής μου στερείται εισοδου hdmi.

Ευχαριστώ
Νίκος

Υπάρχουν αρκετές επιλογές ως προς τη σύνδεση που μπορείς να κάνεις.

1) Μπορείς να συνδέσεις την ψηφιακή ομοαξονική έξοδο του Blueray στον AV και θα έχεις D.D. ή DTS αποκωδικοποίηση από αυτόν.

2) Μπορείς να πάρεις τις αναλογικές εξόδους του player και να τις συνδέσεις στο PRE OUT του AV σου παρακάμπτοντας την εσωτερική επεξεργασία και αφήνοντας το player να αναλάβει πρωτοβουλία.

3) Υποδυέστερη σαφώς από τις άλλες 2 εκδοχές είναι η αναλογική σύνδεση L & R από το player στον ενισχυτή σου, και επεξεργασία Prologic από αυτόν.

Αυτά...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας .Η πρώτη επιλογή που περιγράφετε κύριε Παπαγεωργίου είναι η coaxial ?