Σύνδεση παλαιού υπογούφερ ή αγορά νέου;

Sorath

Senior Member
29 September 2010
648
Athens, Greece
Έχω ένα γούφερ το οποίο συνδέεται με τον ίδιο τρόπο που συνδέονται και τα ηχεία (απλό καλώδιο + - ). Πως στο καλό το συνδέεω με την έξοδο του ενισχυτή που είναι αυτο το στρογγυλό μαραφέτι;

Γνωρίζετε αν υπάρχει κανένας μετατροπέας;

Re: Σύνδεση Γούφερ

Παιδιά, αν δεν γίνεται, τουλάχιστον πείτε το, μην ψάχνομαι άδικα! :)

Ήταν γούφερ απο compact σύστημα ενισχυτής/DVD/Radio. Εκεί απλά το συνέδες στην αντίστοιχη είσοδο. Το μηχάνημα αυτό πετάχτηκε, μου έχουν μείνει τα ηχεία και το γούφερο και έλεγα να τα συνδέσω σε ένα κανονικό ενισχυτή 5.1, ο οποίος έχει έξοδο Subwoofer Out (RCA?) ενώ το woofer είναι απλό καλώδιο (όπως των ηχείων).

Εγώ ο άσχετος γιατί έχω την εντύπωση οτι το ηχείο σου είναι passive ενώ το Subwoofer Out σε RCA είναι μόνο για σύνδεση active sub; :chinscratch:

Το woofer όντως είναι passive. Δεν ήξερα οτι μόνο active sub συνδέεται εκεί.

Άρα ξεχνάμε αυτή την συνδεσμολογία. Αν το κοτσάρω, πάνω στη έξοδο του κεντρικού ηχείου (το οποίο είναι ήδη συνδεδεμένο) υπάρχει θέμα να γίνει ζημιά στον ενισχυτή; Τα ηχεία δεν με ενδιαφέρουν, της πλάκας είναι.

Ασε το σαμπακι στην ακρη και αγορασε ενα φτηνο ενεργο να κανεις τη δουλεια σου.
Το σαμπ ειναι για χαμηλες συχνοτητες δεν γινεται να παιξει το ρολο κανονικου ηχειου, αντε καλημερα.

Μάλλον έτσι θα γίνει. Έχετε καμία πρόταση για γουφερ, μέχρι 150 ; Αυτό πχ δεν φαίνεται και άσχημο.

Απάντηση: Σύνδεση Γούφερ

Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις έναν τελικό για να σου οδηγήσει το σαμπ που έχεις.

Απάντηση: Re: Σύνδεση Γούφερ

Το woofer όντως είναι passive. Δεν ήξερα οτι μόνο active sub συνδέεται εκεί.

Άρα ξεχνάμε αυτή την συνδεσμολογία. Αν το κοτσάρω, πάνω στη έξοδο του κεντρικού ηχείου (το οποίο είναι ήδη συνδεδεμένο) υπάρχει θέμα να γίνει ζημιά στον ενισχυτή; Τα ηχεία δεν με ενδιαφέρουν, της πλάκας είναι.

Όχι δεν θα κάνεις ζημιά,αλλά το ακουστικό αποτέλεσμα μάλλον χειρότερο θα είναι.

Η αλήθεια είναι οτι το δοκίμασα. Χωρίς το γουφερ, ο ήχος ήταν "κενός", χαμηλές δεν υπήρχαν ούτε για αστείο. Τουλάχιστον τώρα, οι διάλογοι ακούγονται πολύ καλύτερα.

Το καλύτερο φαίνεται να είναι η αγορά νέου, όπως ανέφερα.

Ενημερωτικά, αποφάσισα να αναβαθμίσω το woofer του κύριου συστηματός μου και αυτό που είχα να το κατεβάσω στο εξοχικό (σε αυτό αναφερόμουν στα προηγούμενα post).

Βρήκα σε πολύ καλή τιμή ένα Energy XL-S12, το έκλεισα αμέσως με τον πωλητή και μόλις το είδα έπαθα ένα μικρό σοκ. Διπλάσιο σε όγκο απο αυτό που είχα και τριπλάσιο σε βάρος! Όταν δε το σύνδεσα και το άκουσα, μου έπεσε το σαγώνι στο πάτωμα (μαζί με αυτό της γυναίκας μου). Ακούμε πράγματα που πριν ούτε καν υποψιαζόμασταν οτι υπήρχαν στις ταινίες. Φοβερό μπάσο, και οι ρυμίσεις που έχει, πραγματικά με έσωσαν. Βέβαια δεν μπορώ να το εκμεταλλευτώ όσο θα ήθελα, καθώς θα ανέβει ο γείτονας απο τον 1ο και θα με ρωτά τι συμβαίνει και τρίζουν όλα.... :nounder: Οπότε προς το παρόν, παίζει στο χαλαρό του αλλά και πάλι δεν συγκρίνεται σε σχέση με το προηγούμενο.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω, είναι πως μπορώ να περιορίσω τις δονήσεις που περνάνε απο το γουφερ στο πάτωμα; Έχει ποδαράκια ήδη, αλλά είναι πλακέ. Θα ήταν καλύτερα αν μπορούσα να τα βγάλω και να έβαζα ακίδες; Κάτι επιπρόσθετο που θα μπορούσε να πατάει πάνω το γουφερ;

Θέλω να πάρω και ένα καλύτερο καλώδιο. Για αυτό, τι λέτε;

Last edited: