Συνδεση pc με dac

To Vesta έχει παραπάνω:

1) Ωραίο κουτί :grinning-smiley-043

2) Δυνατότητα upsample

3) Antijitter mechanisms

4) Αμφίδρομη μεταφορά σήματων (in ΚΑΙ out)

To INT-202 έχει και δυνατότητα ρύθμισης της στάθμης σε ψηφιακό επίπεδο μέσω remote (νομίζω με αυτό όμως πάει πάνω από 800).

Eπίσης το Vesta συνδέεται με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Απάντηση: Re: Συνδεση pc με dac

To INT 202 είναι στα 950 ευρώ για το vesta δεν ξέρω αλλά νομίζω κοντά στα 1,800

Το INT 202 μπορεί να τροφοδοτηθεί είτε από το firewire bus του Η/Υ είτε από ένα εξωτερικό τροφοδοτικό. Εχω την αίσθηση ότι με ένα εξωτερικό τροφοδοτικό επιπέδου high-end το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο.

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνδεση pc με dac

Ευχαριστώ !!

Καθίστε να συνηθίσω τη νέα πραγματικότητα (φαίνεται ότι με αυτό το setup παίζει το ίδιο ή οριακά καλύτερα από το transport - EmmLabs TSD :rifle: σε ανάλυση 44,1 !!! για 24/96 απλώς δεν συζητάμε...) -bye-

Κανένα συμβατικό CD player transport δεν μπορεί πλέον να σταθεί δίπλα σε αυτό που έχεις δημιουργήσει με το PC και το Weiss ΙΝΤ 202 digital interface adapter.
Εδώ που τα λέμε, ακόμα και το POPCORN HOUR (media player) από την ψηφιακή του έξοδο παίζει εξαιρετικά αφού και αυτό όπως διαπιστώθηκε μεταφέρει bit perfect πληροφορία στο εξωτερικό DAC της αρεσκείας μας. Αναφέρομαι κυρίως στην περίπτωση εκείνη όπου ο σκληρός δίσκος ( 1ΤΒ) είναι τοποθετημένος μέσα στο popcorn directly connected to the e-sata bus.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Συνδεση pc με dac

Το INT 202 μπορεί να τροφοδοτηθεί είτε από το firewire bus του Η/Υ είτε από ένα εξωτερικό τροφοδοτικό. Εχω την αίσθηση ότι με ένα εξωτερικό τροφοδοτικό επιπέδου high-end το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο.

-bye-

Ναι το ΙΝΤ202 δέχεται και εξωτερικό τροφοδοτικό - έτσι το έχω ενωμένο.

Επίσης ορίζεις εσύ το sample rate αρα κάνει και upsampling αν χρειαστεί - στα windows είναι λίγο πιό μπερδεμένο από ότι στο mac - αλλά έχει και δυνατότητα να αλλάζει το rate ανάλογα με το original της εγγραφής αν υποστηρίζεται από το player (JRiver media center υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα αυτόματης αλλαγής σε αντίθεση με το mediamonkey)

Βεβαια με dac το EmmLabs το μόνο που δεν θες είναι upsampling από το pc ή το INT202

Η προσαρμογή στο εκάστοτε sampling rate/wordlength του αυθεντικού μουσικού track θα πρέπει κανονικά να γίνεται αυτόματα. Αυτό μας έλλειπε τώρα, να νοιαζόμαστε και για την ανάλυση που είναι γραμμένο το κάθε μουσικό θέμα που ακούμε.

Συμφωνώ αλλά δεν γίνεται παντα στην πράξη. Αν ορίσεις στα windows υψηλή ανάλυση τότε από ότι έχω καταλάβει γίνεται upsampling μόνιμα ενώ αν ορίσεις 16/44,1 τότε παίζουν σαν Cd. Το ίδιο έχω δεί να γίνεται και σε mac περιβάλλον με το dac μου ενωμένο μεσω οπτικής και μονίμως αναμμένη την ένδειξη 48 (αρα και πολλαπλάσια αυτού) άσχετα αν έπαιζε κομμάτι με ανάλυση 44,1 ή 96 !!

Το μόνο πρόγραμμα που έχω δεί να αλλάζει αυτόματα την ανάλυση ανάλογα το κομμάτι είναι το JRiver music center

Πιστεύεις ότι κάτι δεν έχω κάνει σωστά στις ρυθμίσεις του pc ?

Δυστυχώς υπάρχουν πολλές, ενσωματωμένες συνήθως στην motherboard του H/Y, κάρτες ήχου που αποδίδουν 48KHz στην ψηφιακή έξοδο ανεξαρτήτως του sampling rate της ηχογράφισης. H μοναδική λύση είναι η προσθήκη ανεξάρτητης κάρτας ήχου που υποστηρίζει τις δειγματοληψίες υψηλής ανάλυσης (στην ψηφιακή της έξοδο) που μας ενδιαφέρει.

Και το foobar 2000 αναγνωρίζει και προσαρμοζει αυτόματα το sampling rate σύμφωνα με το original sampling rate της ηχογράφησης.
Αυτό ρυθμίζεται σε συνδυασμό με τους ASIO drivers που έρχονται συνήθως μαζί με την κάρτα ήχου μας.

Re: Απάντηση: Συνδεση pc με dac

Δυστυχώς υπάρχουν πολλές, ενσωματωμένες συνήθως στην motherboard του H/Y, κάρτες ήχου που αποδίδουν 48KHz στην ψηφιακή έξοδο ανεξαρτήτως του sampling rate της ηχογράφισης. H μοναδική λύση είναι η προσθήκη ανεξάρτητης κάρτας ήχου που υποστηρίζει τις δειγματοληψίες υψηλής ανάλυσης (στην ψηφιακή της έξοδο) που μας ενδιαφέρει.

Και το foobar 2000 αναγνωρίζει και προσαρμοζει αυτόματα το sampling rate σύμφωνα με το original sampling rate της ηχογράφησης.
Αυτό ρυθμίζεται σε συνδυασμό με τους ASIO drivers που έρχονται συνήθως μαζί με την κάρτα ήχου μας.

K ποια θα ηταν μια πολυ καλη εξωτερικη καρτα ηχου για λαπτοπ?

Ανάλογα με τη συνδεσιμότητα του laptop υπάρχουν επιλογές σε usb (default or custom driver) , firewire κ.ο.κ.
Αλλά υπάρχουν και εσωτερικές για laptop λ.χ. RME HDSP Cardbus

To Vesta έχει παραπάνω:

1) Ωραίο κουτί :grinning-smiley-043

Το ωραίο κουτί είναι τελικά δίκοπο μαχαίρι, στην περίπτωσή μου έχω απόσταση pc και rack περίπου 7 μέτρα οπότε έβαλα ένα firewire καλώδιο μέτρου και 7 μέτρα aes/ebu. Αυτό σημαίνει ότι το Weiss το έχω βάλει δίπλα στο pc και καθότι μικρό βολεύτηκε ενώ αν είχα vesta κρίμα δεν θα ήταν ? (ασε που δεν θα χώραγε δίπλα στο pc) :idea:

Ανάλογα με τη συνδεσιμότητα του laptop υπάρχουν επιλογές σε usb (default or custom driver) , firewire κ.ο.κ.
Αλλά υπάρχουν και εσωτερικές για laptop λ.χ. RME HDSP Cardbus

K αυτη μπορει να τοποθετηθει εκ των υστερων δηλ? σε ολα τα λαπτοπ?

K αυτη μπορει να τοποθετηθει εκ των υστερων δηλ? σε ολα τα λαπτοπ?

Τα περισσότερα laptop έχουν αντίστοιχη θύρα επέκτασης.
Τα μικρά nettop συνήθως δεν έχουν.
Η παραπάνω κάρτα είναι επαγγελματική και υποστηρίζει μέσω εξωτερικού break out box αρκετά κανάλια ήχου 24/96 .

Εναλλακτικά όπως είπαμε firewire ή usb κάρτα ήχου / dac .

Καλησπέρα,

Παιδιά με το foobar 2000 γίνεται upsampling!! και αν ναι πώς!!

Ευχαριστώ

Μπορείς να δοκιμάσεις τον ενσωματωμένο resampler
File -> Options -> Playback -> DSP Manager
Resampler (PPHS)

και μετά τί..!!

Διαλέγεις το resampler από τα available DSPs πατάς το βελάκι ‛<=’ και στον βάζει στη λίστα των active DSPs.
Τον επιλέγεις στην λίστα των active DSPs και πατάς configure για να δεις τις επιλογές του.

Τον SoX θα τον βρεις εδώ http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=67373

ΙΜΗΟ δώσε χρόνο στον εαυτό σου και πειραματίσου μερικές βραδιές.

.....το σετάρω όπως περιγράφεις και όταν πας να παίξω wave file στα 44khz,
για τα ανεβάσει στα 96kz με τον SRC, βγάζει ταμπέλα.....Unrecoverable playback error: Δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος για να ολοκληρωθεί αυτή η λειτουργία. (0x8007000E).........

Τι δέν πάει καλά....τι είδους αρχεία κάνει upsampling το footbar!!

Ευχαριστώ...