Σύνδεση PC με Samsung B650 με hdmi καλώδιο

panoulis13

New member
4 May 2008
19
Καλησπέρα παιδιά.Θέλω την βοήθεια σας σε ένα προβλημα που αντιμετωπίζω με την αναπαραγωγή ταινιών στην τηλεόραση.Είμαι νέος στο άθλημα και θα σας παρακαλούσα να δείξετε μια σχετική κατανόηση αν γράψω κάτι μη κατανοητό. :) Άλλαξα την κάρτα γραφικών στο pc και έβαλα επάνω μια ATI RADEON HD 4850 και αφού έχει έξοδο hdmi είπα να συνδέσω pc-tv με αντίστοιχο καλώδιο.Μέχρι πρότινος χρησιμοποιύσα καλώδιο vga-dvi και δεν είχα κάποιο πρόβλημα στην αναπαραγωγη εικόνας.Με τo hdmi όμως είτε βάζω avi αρχειο είτε mkv παρατήρησα δύο πράγματα.α) η εικόνα σπάει σε πολλά σημεία και β) ακόμα και όταν δεν σπάει η κίνηση είναι περίεργη (δεν ξέρω πως να το περιγράψω, μάλλον σαν να βλέπεις σκηνές τραβηγμένες με απλή κάμερα...).Αν μπορείτε να βοήθησετε θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα γιατί δεν θέλω να βάλω το παλιό καλώδιο, η διαφορά στα χρώματα ειναι χαωτική.το pc έχει win 7 64-bit , amd διπύρηνο στα 2.8 ghz kai 4 gb ram.

πήγα στο πλαίσιο που πήρα την κάρτα και ρώτησα και μου είπε το παιδί στο service ότι είναι θέμα κάρτας αποκλειστικά και οτι θέλω καλύτερη κάρτα.Παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο?

Όχι. Αυτός που στο είπε αυτό είναι άσχετος.

Προβλήματα με "σπασίματα" σε αναπαραγωγή video σε Windows Vista ή 7 συνήθως έχουν να κάνουν με:

- ασθενικό επεξεργαστή σε συνδυασμό με software decoding,
- ορισμό λάθους refresh rate στην κάρτα γραφικών,
- προβληματικό driver της κάρτας γραφικών,
- προβληματικό codec (γενικά..)

Οποιαδήποτε κάρτα γραφικών κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά επαρκεί με το παραπάνω για απροβλημάτιστη αναπαραγωγή υλικού 1080p.

Επίσης και γω προσπάθησα να συνδέσω laptop με win 7 64 bit και κάρτα γραφικών ΑΤΙ Radeon HD 4330 με Samsung LE32B530 και ενώ συνδέεται με dvi, το ΗDMI δεν το αναγνωρίζει ο υπολογιστής ενώ εννοείται ότι υπάρχει η κατάλληλη έξοδος. Γνωρίζει κάποιος κάποια λύση γιαυτό?

Καλησπέρα παιδιά.Θέλω την βοήθεια σας σε ένα προβλημα που αντιμετωπίζω με την αναπαραγωγή ταινιών στην τηλεόραση.Είμαι νέος στο άθλημα και θα σας παρακαλούσα να δείξετε μια σχετική κατανόηση αν γράψω κάτι μη κατανοητό. :) Άλλαξα την κάρτα γραφικών στο pc και έβαλα επάνω μια ATI RADEON HD 4850 και αφού έχει έξοδο hdmi είπα να συνδέσω pc-tv με αντίστοιχο καλώδιο.Μέχρι πρότινος χρησιμοποιύσα καλώδιο vga-dvi και δεν είχα κάποιο πρόβλημα στην αναπαραγωγη εικόνας.Με τo hdmi όμως είτε βάζω avi αρχειο είτε mkv παρατήρησα δύο πράγματα.α) η εικόνα σπάει σε πολλά σημεία και β) ακόμα και όταν δεν σπάει η κίνηση είναι περίεργη (δεν ξέρω πως να το περιγράψω, μάλλον σαν να βλέπεις σκηνές τραβηγμένες με απλή κάμερα...).Αν μπορείτε να βοήθησετε θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα γιατί δεν θέλω να βάλω το παλιό καλώδιο, η διαφορά στα χρώματα ειναι χαωτική.το pc έχει win 7 64-bit , amd διπύρηνο στα 2.8 ghz kai 4 gb ram.

Δοκιμασες με αλλο καλωδιο hdmi μηπως και αυτο ειναι ελαττωματικο?
Εαν ναι και σου κανει τα ιδια αλλαξε τους drivers της καρτας....

πήγα στο πλαίσιο που πήρα την κάρτα και ρώτησα και μου είπε το παιδί στο service ότι είναι θέμα κάρτας αποκλειστικά και οτι θέλω καλύτερη κάρτα.Παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο?

Τι καρτα γραφικων εχεις?Ειναι hd?

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι για την ίδια τν και σύνδεση hdmi. Παίζοντας mkv απ' ευθείας στον mp της τν έπαιρνα αναπαραγωγή ήχου Ac3 μέσω οπτικής στον ενισχυτή 5.1 Τώρα από το pc είτε με hdmi όπως είπα στην τν και στη συνέχεια με οπτική στον ενισχυτή είτε απ' ευθείας με οπτική στον ενισχυτή ο ήχος δεν είναι 5.1
Η μητρική είναι αυτή Gigabyte GA-X58A-UD3R και λέει υποστηρίζει ήχο 7.1 Μπορείτε να μου πείτε τι φταίει?

Όχι. Αυτός που στο είπε αυτό είναι άσχετος.

Προβλήματα με "σπασίματα" σε αναπαραγωγή video σε Windows Vista ή 7 συνήθως έχουν να κάνουν με:

- ασθενικό επεξεργαστή σε συνδυασμό με software decoding,
- ορισμό λάθους refresh rate στην κάρτα γραφικών,
- προβληματικό driver της κάρτας γραφικών,
- προβληματικό codec (γενικά..)

Οποιαδήποτε κάρτα γραφικών κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά επαρκεί με το παραπάνω για απροβλημάτιστη αναπαραγωγή υλικού 1080p.

Το θέμα που μου έχει σπάσει τα νεύρα είναι οτι με καλώδιο dvi-vga δεν είχα κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή υλικού.Έχω κατεβάσει και τους τελευταίους drivers και πάλι τα ίδια.Δοκίμασα και άλλο καλώδιο και πάλι τα ίδια.Κούμπωσα πάλι το παλιό καλώδιο (dvi) και έδειχνε κανονικά.Στο hdmi έχει θέμα.Μήπως είναι πρόβλημα της τηλεόρασης?

Το θέμα που μου έχει σπάσει τα νεύρα είναι οτι με καλώδιο dvi-vga δεν είχα κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή υλικού.Έχω κατεβάσει και τους τελευταίους drivers και πάλι τα ίδια.Δοκίμασα και άλλο καλώδιο και πάλι τα ίδια.Κούμπωσα πάλι το παλιό καλώδιο (dvi) και έδειχνε κανονικά.Στο hdmi έχει θέμα.Μήπως είναι πρόβλημα της τηλεόρασης?

θα πας στον catalist control,οπου εκει θα βρεις πολλες ρυθμισεις.
καταρχην εννοηται οτι δεν εχεις δευτερη οθονη επανω που σιγουρα θα παιζει ως κλωνος και θα επηρεαζει και την Samsung.
κλεινεις οτι αλλο οθονη/μονιτορ εχεις(disable)και αφηνεις μονο την τιβι.
επιλεγεις ολα τα κουτακια αναλυσεων και ξεκινας και δοκιμαζεις τα refreshrate που εχεις(24,50,60hz..).
οι τελευταιοι drivers,εχουν ετοιμες αναλυσεις και σου δινει κατευθειαν επιλογη 1080p,1080i,720p....
παλεψε το μεσα απο εκει-υπαρχουν πολλες επιλογες και η παραμικρη λεπτομερεια,παιζει ρολο.

Καλησπερα! Εχω και εγω το ιδιο προβλημα με την Samsung 40 B650. Δηλαδη εφτιαξα ενα PC με asus at3iont-i deluxe μητρικη. (atom 330, ION) και τοσυνδεσα με HDMI στην TV. Εβαλα windows7 ultimate 32 bit, τους τελευταιους drivers της καρτας ION, και ΧBMC. Οταν παιζω mkv hd στα 24fps εχω σπασιματα , χωρις ομως να κανει drop frames(εχω βαλει στις ρυθμισεις του ΧΒMC adjust refresh rate to match video). Οταν βαζω στα windows 24 refreshrate τοτε το δειχνει καλα στο xbmc. Εχω ονομασει και την εισοδο της TV σε PC γιατι καπου διαβασα οτι αλλιως δημιουργει προβλημα. Εχεις κανεις καμμια ιδεα? Τελικα panoulis13 ελυσες το προβλημα σου? Μηπως θελει αναβαθμιση η TV?