Σύνδεση PC με TV για ήχο 5.1

tkostas147

Established Member
25 October 2008
154
Ηράκλειο Κρήτης
Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα.
Όπως καλά καταλάβατε είμαι νέος στο forum.

Πραγματικά η δουλειά που γίνεται σε αυτό το forum είναι εξαιρετική και μπορεί να μάθει κανείς τα πάντα.

Προσωπικά θα ήθελα να μου λύσετε κάποιες απορίες για μην ξοδεύω άδικα χρήματα χωρίς να κάνω την δουλεία μου. Οφείλω να ομολογήσω, αν και διάβασα αρκετά το forum, ότι έχω λίγο μπερδευτεί πιθανόν λόγω διαφορετικών συνθέσεων του καθενός μας.

Καταρχήν τι αυτά που διαθέτω είναι:

Τηλεόραση Samsung LE40A656

http://www.samsung.com/gr/consumer/...evision&subtype=lcdtv&model_cd=LE40A656A1FXXH

Οιοπίσθιες συνδέσεις της:

rear-connections.jpg

Home Cinema PHILIPS HTS3154

Η σύνδεση γίνεται μέσω SCART στην τηλεόραση.
Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν τα χρήματα για ένα πολυκάναλο ενισχυτή με τα ηχεία του.

Και ένα PC με μητρική ASUS P5Q

P5Q_back.jpg

Η κάρτα ήχου που έχει onboard είναι: Realtek ALC1200, 8-channel High Definition Audio CODEC.

Και έχει έξοδο όπως φαίνεται και από την φωτογραφία: Coaxial S/PDIF_out ports at back I/O.

Η απορία μου είναι η εξής:

Αν συνδέσω από την θύρα του PC Coaxial S/PDIF_out στην τηλεόραση Audio PC IN θα έχω 5.1 ήχο από το Home Cinema της PHILIPS;

Και γίνεται αυτό τι καλώδιο πρέπει να αγοράσω;

ΥΓ. Συγνώμη για το μακρύ post αλλά προσπάθησα να γίνω όσο πιο κατανοητός γίνεται για να σας βοηθήσω.

Καταρχάς, πάμε στην εικόνα....

Γράφεις ότι η σύνδεση γίνεται με scart και ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Διαβάζοντας τα specs του συστήματος της Philips που έχεις, γράφει ότι διαθέτει έξοδο component (συνιστωσών). Συνδέοντας την τηλεόραση με το player κατ' αυτό τον τρόπο (καλώδιο τριπλό, πράσινο-κόκκινο-μπλε) θα πάρεις την καλύτερη δυνατή εικόνα σε σχέση με το scart.

Πάμε στον ήχο. Ο ήχος έρχεται από τα ηχεία του Philips που λειτουργεί και σαν ενισχυτής. Σωστά?

Άρα, με σύνδεση για το PC χρειάζεσαι ένα DVI-HDMI καλώδιο, το οποίο συνδέεις στην τηλεόραση για να πάρεις εικόνα (αν δεν διαθέτει DVI το PC την συνδέεις με VGA-VGA) και ένα καρφί στερεοφωνικό που καταλήγει σε δύο RCA (κόκκινο-άσπρο) για τη σύνδεση PC-PHILIPS (στη θύρα AUX) για να πάρεις ήχο....-bye--bye-

Re: Απάντηση: Σύνδεση PC με TV για ήχο 5.1

Γράφεις ότι η σύνδεση γίνεται με scart και ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Διαβάζοντας τα specs του συστήματος της Philips που έχεις, γράφει ότι διαθέτει έξοδο component (συνιστωσών). Συνδέοντας την τηλεόραση με το player κατ' αυτό τον τρόπο (καλώδιο τριπλό, πράσινο-κόκκινο-μπλε) θα πάρεις την καλύτερη δυνατή εικόνα σε σχέση με το scart.

Είχα την λανθασμένη εντύπωση ότι με το scart παίρνεις καλύτερη εικόνα. Τέλος πάντων, πάμε για άμεση αντικατάσταση του καλωδίου.

Πάμε στον ήχο. Ο ήχος έρχεται από τα ηχεία του Philips που λειτουργεί και σαν ενισχυτής. Σωστά?

Σωστά

Άρα, με σύνδεση για το PC χρειάζεσαι ένα DVI-HDMI καλώδιο, το οποίο συνδέεις στην τηλεόραση για να πάρεις εικόνα (αν δεν διαθέτει DVI το PC την συνδέεις με VGA-VGA).

Το PC έχει είδη συνδεθεί με την τηλεόραση με τον τρόπο που περιγράφεις και εικόνα παίρνω κανονικά. DVI to HDMI

και ένα καρφί στερεοφωνικό που καταλήγει σε δύο RCA (κόκκινο-άσπρο) για τη σύνδεση PC-PHILIPS (στη θύρα AUX) για να πάρεις ήχο....-bye--bye-

Δηλαδή με αυτό το καλώδιο όταν θα βάζω μια ταινία στο BluaRay ή ένα απλό DVD στο pc θα παίρνω ήχο 5.1 από τα ηχεία του PHILIPS;

Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις σου.

Βλέπω ότι υπάρχουν καλώδια COMPONENΤ διαφόρων τιμών.

π.χ.

Αξίας 4,33

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751590

Αξίας 29,00

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751653

Η διαφορά της τιμής δικαιολογεί την διαφορά στην ποιότητα;

ΥΓ. Συγνώμη για τις απανωτές ερωτήσεις αλλά τώρα μαθαίνω.

Λοιπόν σύνδεσα ένα καλώδιο καρφί στερεοφωνικό που καταλήγει σε δύο RCA από το PC στις εισόδους του PHILIPS αλλά δυστυχώς δεν παίρνω ήχο 5.1 με τίποτα.

Το λειτουργικό μου σύστημα είναι Windows XP Professional.

Πήγα από την διαχείριση ήχων της Realtec επέλεξα τα 6 ηχεία αντί τα 2 που είχε αλλά στο test που κάνει από το PHILIPS ακούγονται μόνο τα 2 εμπρός και κανένα άλλο.

Δεν νομίζω να έκανα κάτι λάθος διότι τα πράγματα είναι απλά. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Last edited:
Απάντηση: Re: Σύνδεση PC με TV για ήχο 5.1

Λοιπόν σύνδεσα ένα καλώδιο καρφί στερεοφωνικό που καταλήγει σε δύο RCA από το PC στις εισόδους του PHILIPS αλλά δυστυχώς δεν παίρνω ήχο 5.1 με τίποτα.

Το λειτουργικό μου σύστημα είναι Windows XP Professional.

Πήγα από την διαχείριση ήχων της Realtec επέλεξα τα 6 ηχεία αντί τα 2 που είχε αλλά στο test που κάνει από το PHILIPS ακούγονται μόνο τα 2 εμπρός και κανένα άλλο.

Δεν νομίζω να έκανα κάτι λάθος διότι τα πράγματα είναι απλά. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Μιας και δεν δίνεις 720 ή 1080 σήμα στην τηλεόραση δεν χρειάζεται να πάρεις το ακριβό component και με το φθηνό πιστεύω ότι θα δεις καλύτερη ποιότητα από ότι με το scart. Χρησιμοποιώ ένα πεντάμετρο με πολύ καλά αποτελέσματα (κόστος 9 Ευρώ).

Έχω ένα LG player παρόμοιο με το δικό σου. Όλες οι συνδέσεις που έχεις κάνει είναι σωστές. Πρέπει το player να διαθέτει κάποιο mode για να αλλάζεις τον τρόπο που ακούγεται ο ήχος, του στυλ Theater, Hall, Cave κ.λ.π. Ένα από αυτά πρέπει να είναι το DTS ή κάτι τέτοιο ώστε να σου δίνει 5.1 ήχο. Μόλις το δοκίμασα και δουλεύει μια χαρά. Φαντάζομαι ότι και το Philips δουλεύει πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο.....Θυμίσου ότι είμαστε στο AUX.

Λοιπόν μετά από πολλές ώρες δοκιμές και βάζοντας από το PHILIPS την επιλογή Dolby Digital και από το PC την επιλογή Hall, Call ή κάτι σχετικό,
σύμφωνα με τις υποδείξεις του Γιάννη, παίζουν όλα τα ηχεία. Όχι όμως σωστά. Έχω την εντύπωση ότι προσπαθεί να κάνει προσομοιώσει 5.1 ήχου.

Δηλαδή κάνοντας το test από το PC δοκιμάζοντας τα ηχεία ένα προς ένα παρατήρησα τα εξής:

1. Ενώ κάνει test στα δυο μπροστινά (πρώτα το αριστερό και μετά το δεξί) παίζουν όλα τα ηχεία.
2. Όταν κάνει test στα δυο πίσω τότε τα δυο μπροστινά παίζουν και αυτά αλλά με λίγο χαμηλότερη ένταση.
3. Το ίδιο συμβαίνει και στο κεντρικό.

Δεν ξέρω τι να πω. Εγώ έχω την εντύπωση πως αυτού του είδους η σύνδεση με το συγκεκριμένο καλώδιο δεν μπορεί να μεταφέρει 5.1 ήχο. Εσείς τι λέτε;

Αφού η σύνδεση είναι με το διπλό καλώδιο RCA για τον ήχο, είναι επόμενο ότι το philips παίρνει μόνο στερεοφωνικό ήχο από το pc και θα κάνει προσομοίωση 5.1 ήχου.
Για να πάρεις 5.1 ήχο θα πρέπει να δώσεις απευθείας ήχο από το pc στο philips,, είτε με τις 5.1 αναλογικές εξόδους που δίνει το pc είτε με digital σύνδεση ήχου, εάν βέβαια υπάρχει κάποια απ' αυτές ώς είσοδοι ήχου στο philips.

Δεν υπάρχουν αυτού του είδους οι είσοδοι στο PHILIPS.

Επομένως αφού η σύνδεση γίνεται μέσω RCA δεν μπορώ να έχω 5.1 ήχο μέσω του PHILIPS.

Η επόμενη σκέψη μου (αυτή ήταν η πρώτη) είναι αυτή που εξέφρασα και στο αρχικό post.

Αν συνδέσω από την θύρα του PC Coaxial S/PDIF_out στην ψηφιακή θύρα της τηλεόρασης (που είναι αριστερά από την θύρα D-Sub όπως φάνετε από την φωτογραφία) το PHILIPS θα μπορεί να αναπαράγει 5.1 ήχο;

Ο τρόπος σύνδεσης του PHILIPS με την τηλεόραση γίνεται είτε με scart είτε με component.

Μ' αυτόν τον τρόπο θα δώσεις ήχο στην tv.
Το ζητούμενο είναι να φτάσει από την tv στο philips μετά. Αφού το philips δεν έχει τις απαραίτητες ειόδους δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί με 5.1 ήχο δυστυχώς.

Εφόσον λοιπόν έχει συνδεθεί το PC με την τηλεόραση digital oήχος 5.1 δεν μεταφέρεται από την τηλεόραση στο PHILIPS μέσω σύνδεσης scart ή component.

Με λίγα λόγια θα πρέπει να μπούμε σε έξοδα.:mad:

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.