Σύνδεση Pc - Ραδιοενισχυτή με Optical ή Ομοαξονική?

alestros

Senior Member
21 December 2007
410
Οτι λέει και το θέμα... Θέλω να συνδέσω το pc μου με τον ραδιοενισχυτή.

Τι να προτιμήσω? Οπτική ίνα ή ομοαξονική?

Μπορείτε να μου πειτε μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα της καθε σύνδεσης?

Το pc θα το χρησιμοποιώ σαν πηγή ήχου (.mp3) αλλά και για αναπαραγωγή .mkv

αν και το εχω ξαναπει
ας το ξαναπω αλλη μια
Dear Argi,

If the transmitter (the Toslink output) and the receptor (the Toslink input) are both of very good quality, then a good Toslink cable, such as OptiLink-3, will give great results.

The transmitter has to convert the electrical signal into light, and the receptor has to convert the light into an electrical signal. How well they do their jobs is critical to the sound quality.

A coax connection doesn't have to go through any kind of processing, so it's reasonably safe to assume that all coax inputs & outputs are 'good quality.' Therefore, coax is the 'safe' answer and that's what most people usually say.

As always, the best way to decide is to listen for yourself and buy what you think sounds best.

Best regards,

Alasdair Patrick
International Sales Coordinator
AudioQuest
2621 White Road
Irvine CA 92614
USA
Tel: +1 949 585 0111
Fax: +1 949 585 0444

Οπότε εγώ που παίζω low budget (Yamaha V461 και Wharfedale Diamond 8) δεν θα καταλάβω διαφορά ε?

5μετρο καλώδιο θέλω.
Οι τιμές είναι ίδιες για coax και optica σ'αυτά τα μέτρα?

Δεν νομίζω να καταλάβεις διαφορά είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο. Το σήμα εξάλλου είναι ψηφιακό και στις 2 περιπτώσεις οπώτε δεν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα. Θεωρητικά και μόνο, το optical είναι καλύτερο σε μεγάλες αποστάσεις λόγω των μικρών απωλειών που έχει σε σχέση με τον χαλκό. Το ομοαξονικό από την άλλη είναι περισσότερο ευέλικτο και ανθεκτικό και μπορεί να τσακίσει σε γωνίες. Εγώ στην θέση σου θα χρησιμοποιούσα το φτηνότερο (μάλλον το ομοαξονικό).

Δεν βλέπω κάπου να επαναλαμβάνεται κάτι.. Εκτώς αν έχεις πρόβλημα με το να εκφράζουν και άλλοι την άποψη τους.

δεν εχω προβλημα
αλλιμονο
ο καθενας λεει οτι θελει
αλλα σε καποιο αλλο θρεντ το ειχαμε εξαντλησει
σε αυτο αναφερομαι
also ακομα και αν καποιος ακουσει την διαφορα ( μικρη εννοηται ) δεν ξερω αν την εκτιμησει- κρινει οπως αυτος νομιζει

Απλά αυτό που ήθελα να επισημάνω εγώ σε σχέση με ότι έχουν πει άλλοι, είναι όχι ότι η διαφορά είναι μικρή ή αμελητέα, αλλά ότι είναι ανύπαρκτη.

Ένα ψηφιακό σήμα ή το ακούς ή δεν το ακούς. Δεν υπάρχει καλή και κακή ποιότητα. Απλά σε μεγάλες αποστάσεις που το ομοαξονικό δεν μπορεί να μεταδώσει καθόλου την πληροφορία, η οπτική ίνα την μεταδίδει. Αυτή είναι η μόνη διαφορά. Στα 5 μέτρα που θέλει ο φίλος μας δεν υπάρχει καμία διαφορά.

αν καποια μερα θελεις κανονιζουμε να ακουσεις ενα φτηνο καλωδιο και ενα ακριβο
μετα τα ξαναλεμε

Μιλάμε πάντα για καλώδια που μεταφέρουν ψηφιακό σήμα από την μία συσκευή στην άλλη. Όχι καλώδια αναλογικού σήματος σαν αυτά των ηχείων. Η διαφορά στην τιμή μεταξύ των ψηφιακών καλωδίων έχει να κάνει με την αξιοπιστία τους και όχι με την ποιότητα του ήχου. Τώρα αν εσύ καταλαβαίνεις διαφορά στον ήχο σε αυτά τα καλώδια, τότε η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι είναι η ιδέα σου.

Καλά δεν έχω σκοπό να σε πείσω, η κάθε άποψη είναι σεβαστή. Απλά έχε υπόψη σου ότι με τον ισχυρισμό σου ουσιαστικά ανατρέπεις ολόκληρη την θεωρία περί ψηφιακής επεξεργασίας σήματος. Είναι ακριβώς σαν να λες ότι το αντιγραμμένο CD από το Original έχουν διαφορά στον ήχο.

εγω βαζω για αρχη 500 ευρω
οποιος νομιζει οτι θελει απλα
ακουω:ears:
αν τα λεμε απλα επειδη νομιζουμε καλο θα ειναι να υποστηριξουμε εμπρακτα την γνωμη μας
ακουω ποιος πονταρει?
θα βαλουμε ενα ψηφιακο στο συτημα μου και το δικο μου
την διαφορα δεν θα την ακουσω μονο εγω αλλα και οποιος βρεθει στο χωρο
δεν μιλαμε για μικρη διαφορα αλλα για μεγαλη

Argi, αν είναι όπως τα λες, πώς εξηγείται η διαφορά;
Με τις (λίγες) γνώσεις που έχω δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι αρκεί να περάσει το ψηφιακό σήμα από το καλώδιο, είτε coaxial είτε optical. Αν περάσει μεταφέρει όλη την πληροφορία.
Εχεις καμία εξήγηση, να μάθουμε βρε αδερφέ και τίποτα νέο ...

εξηγηση δεν εχω
για σας
αλλα προσωπικα δεν με ενδιαφερει αν απο το καλωδιο περνα σημα η κασερι αμφιλοχιας
αλλα πως παιζει
και στο τραπεζι υπαρχουν 500 για αρχη η το ψηφιακο μου που παιζει στο 1000
για το αν ακουω η οχι
:ears: για αλλη μια φορα
θελει καποιος να αλλαξει γνωμη
η απλα μιλαμε γενικως

Είναι ακριβώς σαν να λες ότι το αντιγραμμένο CD από το Original έχουν διαφορά στον ήχο.
Κιομως φιλε μου εχουν και μαλιστα αρκετη, και ειναι αναλογη της ταχυτητας που θα το γραψεις. Δοκιμασε να αντιγραψεις ενα CD σε 48Χ ταχυτητα και ακουσε τα Α/Β και θα δεις.