Σύνδεση pick up με AV ενισχυτή

Kapas

New member
9 December 2012
77
καλησπερα σε ολους.
Ηθελα να κανω μια ερωτηση μιας και ειμαι λιγο ασχετος και τωρα το ψαχνω λιγο.
για να συνδεσω pick up πανω σε HC ενισχυτη θα πρεπει να εχω καποιο προσθετο μηχανημα?Η καποιοι ενισχυτες εχουν εξοδο για τετοια συνδεση?Το μηχανημα σε τι τιμες παιζει?
Ευχαριστω

Re: Συνδεση pick up με AV ενισχυτη

Μερικοί HC ενισχυτές έχουν είσοδο για πικάπ (2 rca που γράφουν phono).
Διαφορετικά απαιτείται ένας εξωτερικός προενισχυτής κεφαλής πικάπ - phono stage, που συνδέεται σε οποιαδήποτε από τις εισόδους γραμμής του ενισχυτή.
Άν μιλάμε για φτηνά ,αλλά τίμια μηχανάκια, οι τιμές ξεκινούν από 100 ευρώ (nad pp2) και λίγο ακριβότερο το cambridge audio azur και ανεβαίνουν μέχρι την στρατόσφαιρα.
Το phono stage πάντως των 100 ευρώ είναι πολύ ανώτερο από τα συνήθη ενσωματωμένα.

Απάντηση: Συνδεση pick up με AV ενισχυτη

Αν ο ενισχυτή σου διαθέτει είσοδο για πικάπ,το συνδέεις εκεί και κανένα πρόβλημα
Αν ο ενισχυτή σου δεν διαθέτει αγοράζεις ένα phono stage,όπου στην είσοδο του συνδέεις τα καλώδια του πικάπ και μ'ένα άλλο ζεύγος καλωδίων την έξοδο του phono stage την συνδέεις σε οποiαδήποτε είσοδο του ενισχυτή
Τα phono stage ξεκινούν από 30 ευρώ
Εξαρτάται τι πικάπ με κεφαλή έχεις,όσο καλύτερο το πικάπ,τόσο καλύτερο πρέπει και το phono stage

Στην ανάγκη υπάρχουν και κάποια πολύ φθηνά επαγγελματικά (behringer), έχω δει στα 35 ευρώ.

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.
δλδ για τον yamaha 673 που ενδιαφερομαι βλεπω στα τεχνικα χαρακτηριστικα
Connections:2xComposite video input(RCA phono)-Rear,
2xComposite video/audio input(RCA phono x 3)-Rear,
1xComposite video/audio output(RCA phono x 3)-Rear,
επομενος με καλυπτει?δεν θα χρειαστω να δωσω κατι επιπλεον για να κουμπωσω πανω ενα ΜΚ2?

Δεν έχει είσοδο για κατευθείαν σύνδεση πικαπ ο 673

Connectivity HDMI Input/Output 6 (front 1) / 1
HDMI CEC Yes (SCENE, Device Control)
USB Input iPod/iPhone/iPad, USB Memory, Portable Audio Player
Network Port Yes
AirPlay Yes
Front AV Input HDMI/USB/Composite
Digital Audio Input/Output: Optical 2 / 0
Digital Audio Input/Output: Coaxial 2 / 0
Analog Audio Input/Output 4 / 1
Component Video Input/Output 2 / 1
Composite Video Input/Output 5 (front 1) / 1
Preout SW (2 x mono)
Headphone Output 1

ή θα αγοράσεις ένα phono stage για να το συνδέσεις πάνω στον 673 ή θα μου πουλήσεις το μκ2 και θα ησυχάσεις :flipout: -bye-

Φιλε vman πριν φτασω στο σημειο να σου δωσω το ΜΚ2 :) απο αυτα τα χαρακτηριστικα που εδωσες ποιο ειναι αυτο που μου δειχνει πως δεν...?τι πρεπει να κοιταξω δλδ?καμια αλλη προταση για ενισχυτη εκτος του 673?

Απάντηση: Re: Συνδεση pick up με AV ενισχυτη

Φιλε vman πριν φτασω στο σημειο να σου δωσω το ΜΚ2 :) απο αυτα τα χαρακτηριστικα που εδωσες ποιο ειναι αυτο που μου δειχνει πως δεν...?τι πρεπει να κοιταξω δλδ?καμια αλλη προταση για ενισχυτη εκτος του 673?

Όταν ο ενισχυτής διαθέτει είσοδο για πικάπ,γράφει phono in και ΟΧΙ line in ή cd ή tuner ή aux

Το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο, RX-V773, έχει είσοδο phono.....

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-v773_g/?mode=model

Δες την πίσω όψη του 773 στην παρακάτω φωτο.
Εκεί κάπου αριστερά και ψηλά στις εισόδους γράφει Phono και στο ίδιο πλαίσιο έχει μια βίδα που γράφει GND (ground). Αυτή η είσοδος είναι για πικάπ, και η βίδα είναι για να συνδέσεις το καλώδιο γείωσης που συνήθως υπάρχει μαζί με τα καλώδια σύνδεσης ήχου του πικάπ. Τέτοια σύνδεση δεν έχει το 663 αμά δεις την πίσω του όψη. Στις προδιαγραφές στα site θα ψάχνεις για ξεχωριστή είσοδο που θα λέει Phono in και είναι κατά κανόνα μία. Οταν γράφουν phono rca και είναι 2-3-4 εννοούν απλά εισόδους ήχου από τυπικές πηγές όπως cd player, tuner...ή εκεί μπορείς να συνδέσεις από τον προενιχυτή phono (στον οποίο έχεις συνδέσεις το πικάπ, αναλόγως και τη βελόνα που έχεις πάει και το Phono stage), καθώς αυτός αναλαμβάνει να ενισχύσει το μικρό σήμα της βελόνας σε επίπεδο τέτοιο που να πάει σε μια απλά είσοδο του ενισχυτή σου.
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα...
Αν ποτέ σχεφτείς να το δώσεις εδώ είμαστε -bye-

773.jpg

ευχαριστω και παλι για τις αμεσες απαντησεις σας.Μονο που αυτο το θεμα τωρα μας ανεβαζει και αλλο το budget.Αντε να δουμε που θα φτασουμε :)

Ευτυχως η δυχτυχως,οπως το παρει κανεις :) Καμια προταση τωρα εχουμε σε αυτα τα λεφτα που εχει ο yamaha 773? Η αποτελει μονοδρομο?

Αντι για μεταχειρισμενα ειπα να στραφω προς το εξωτερικο.Μια καλη επιλογη που σκεφτομαι σοβαρα ειναι ο marantz sr 6007 πακετο με τα ηχεια jamo 606 h 608.Εχω ακουσει καλες κριτικες για αυτα αλλα θελω να προσπαθησω να τα ακουσω.Αν τα εχει καποιος απο εδω θα βοηθουσε να πει καμια την αποψη του.