Σύνδεση πικαπ σε στερεοφωνικό. Είναι εφικτό??

radiohead4

New member
11 October 2011
4
Καλησπέρα σ'ολο το φορουμ!!
Είμαι αρχάριος στο όλο θέμα του αναλογικού ήχου γι αυτό και ζητάω την βοήθεια σας..
Σκέφτομαι να αγοράσω πικαπ και επειδή αυτή την περίοδο δεν μου περισσεύουν για αγορά ολοκληρωμένου συστήματος θα θελα να μάθω αν είναι δυνατόν να το συνδέσω με ένα παλιό ηχοσύστημα (PHILIPS mz-7). Θα μπορούσε ίσως να γίνει αυτό με την χρήση κάποιου αντάπτορα ή προενισχυτή?

Σε πρώτη φάση με ενδιαφέρει απλά να μπορώ να ακούσω τα βινύλια μου.
Παρακάτω είναι η εικόνα των βυσμάτων του στερεοφωνικού:

νομίζω πως αυτά που ενδιαφέρουν είναι τα AUX και τα LINE OUT.
Αν γίνεται μπορείτε να μου προτείνεται κάτι?

Ευχαριστώ για την βοήθεια

Attachments

• IMG_1265.jpg
    IMG_1265.jpg
    82 KB · Views: 62
Αυτό που θές είναι PHONO είσοδο, που δεν έχει.
Μπορείς να βρεις παρά πολύ οικονομικά phono preamps … αλλά φυσικά θα πάσχουν από πλευρά ποιότητας ήχου. Αναλαμβάνουν να φέρουν την έξοδο του πικάπ στα επίπεδα που χρειάζεται η είσοδος AUX IN.

Από την άλλη εξίσου σημαντικό είναι να ελέγξεις την κατάσταση της κεφαλής και τη ρύθμιση του πικάπ – ώστε να μη κάνεις ζημία σους δίσκους
Πες μας πληροφορίες για το πικάπ και θα βοηθήσουμε :-)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Ακόμα δεν το χω αγοράσει το πικ απ. Ηθελα πρώτα να γνωρίζω αν γίνεται μια τέτοια σύνδεση. το μπάτζετ μου για το πικ απ μόνο είναι μαξιμουμ 350Ευρώ. Νομίζω πως με τόσα αγοράζω κάτι αξιοπρεπές . Ετσι δεν είναι ?

Και όντως PHONO είσοδο δεν έχει. Αν δεν μου βγάζει συμπαθητικό έστω ήχο (το σύστημα έχει 2 επί 50άρια ηχεία) θα πρέπει να καταφύγω σε ολοκληρωμένο σύστημα , το οποίο θέλω και να αποφυγώ διότι η αγορά του προβλέπεται μακροπρόθεσμη..

Μην ανησυχείς υπάρχουν πολλοί φίλοι εδώ που θα βοηθήσουν για επιλογή πικάπ και Phono στο budget σου :-)

Στο budget σου (και για να μη μπερδεύεσαι πολύ) υπάρχουν πικάπ με ενσωματωμένο phono για σύνδεση απευθείας στην είσοδο aux in που έχει το σύστημά σου. Νομίζω πρέπει να είναι το pro-ject debut III/phono (αν δεν κάνω λάθος) αλλά πρέπει να υπάρχουν κι άλλα...

Και φυσικά πάντα μπορείς να βάλεις ένα ξεχωριστό προενισχυτάκι phono όπως σου είπαν τα παιδιά.

Last edited:
Σχετικά με την ποιότητα του συστήματός σου, οι έννοιες "καλό" και "κακό" είναι πολύ σχετικές και καθορίζονται αποκλειστικά από εσένα.

Αν σου αρέσει ο ήχος που βγάζει από CD ή τα FM γιατί να μη σου αρέσει και από το πικ-απ.

Προτίμησε πικ-απ με ενσωματωμένο phono (όπως Project που προτάθηκε παραπάνω ή κάποιο Denon. Τα Project είναι μάλλον καλύτερα) γιατί κερδίζεις σε χρήματα και ευκολία.

Σας ευχαριστώ ρε παιδιά!! Όσον αφορά τα Denon π.χ το DENON DP-300F πρέπει να είναι ΟΚ (?).
Το μόνο που μένει τώρα είναι να βρω κάποιο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη για να πάρω κάποιο από τα 2 που μου προτείνατε.
Tasos 98 μιας και έιμαστε από την ίδια πόλη έχεις κανα μαγαζί στα υπόψιν?
Δεν θα θελα να πάρω μέσω internet διότι λόγω ασχετοσύνης θα θελα να χω μια σχετική τεχνική υποστήριξη από το μαγαζί που θα το αγοράσω..

Πάντως... για να τα έχεις υπ' όψιν... στο budget σου υπάρχουν και κάποια μοντέλα της dual τα οποία βγαίνουν -και αυτά- και με ενσωματωμένο phono stage...

Tasos 98 μιας και έιμαστε από την ίδια πόλη έχεις κανα μαγαζί στα υπόψιν?
Δεν θα θελα να πάρω μέσω internet διότι λόγω ασχετοσύνης θα θελα να χω μια σχετική τεχνική υποστήριξη από το μαγαζί που θα το αγοράσω..

Τα PROJECT από τον αντιπρόσωπο: ΟΡΦΕΑΣ AUDIO. Σαδή Λεβή (κάτι) κοντά στην Δελφών.

Τα DENON τα είχε κάποτε το MediaMarkt. Ένας φίλος το πήρε από την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ στη Σταυρούπολη

Καί στον ΟΡΦΕΑ και στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Σταυρούπολης η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή. Στον Ορφέα μου περάσαν και μου ρυθμίσαν την κεφαλή (σε ένα πικ-απ στο ίδιο περίπου budget με το δικό σου)

Το πικ-απ θέλει και λίγη υποστήριξη, οπότε το Internet δε βολεύει. Άλλωστε, δε νομίζω να σου βγει φθηνότερο.