Σύνδεση positioner με dreambox HD800

17 June 2006
25,418
Αθήνα
Δεδομένα:
ο dreambox 800 είναι στον έναν όροφο (υπνοδωμάτιο).
το positioner είναι στον άλλον όροφο (σαλόνι).
υπάρχει σύστημα πομπός-δέκτης που μέσω καλωδίου κεραίας μπορώ να τηλεχειρίζομαι το positioner, στα τυφλά βέβαια χωρίς να βλέπω την οθόνη του Positioner,αλλά ξέρω σε ποιές μνήμες είναι οι δορυφόροι. Εξάλλου βλέπω και το σήμα του καναλιού και παίζω αριστερά-δεξιά αν θέλω να κάνω μικρορύθμιση του πιάτου.

Ερώτηση:
Υπάρχει τρόπος να επιλέγω κανάλι στον dreambox και να γυρνάει το positioner αυτόματα;

Υ.Γ. Εώς τώρα είμαι μόνιμα με το ένα τηλεκοντρόλ του 800 στο χέρι και στο άλλο χέρι το τηλεκοντρόλ του positioner.

Από όσο γνωρίζω Τάσο, πρέπει το positioner να είναι συνδεδεμένο στον δέκτη για να μπορεί να γίνει αυτό που λες. Αν είναι απομακρυσμένα τα 2 κουτιά μεταξύ τους, ξέχασέ το κάτι τέτοιο που λες.

Ναι, γιατί κι εμένα το positioner είναι απομακρυσμένο από τον δέκτη. Αλλά να σου πω και την αλήθεια δεν έχω πρόβλημα σε αυτό γιατί έτσι κι αλλιώς δεν το γυρνάω και συνέχεια. Τόσο πολύ σε ενοχλεί εσένα?

Δεδομένα:
ο dreambox 800 είναι στον έναν όροφο (υπνοδωμάτιο).
το positioner είναι στον άλλον όροφο (σαλόνι).
υπάρχει σύστημα πομπός-δέκτης που μέσω καλωδίου κεραίας μπορώ να τηλεχειρίζομαι το positioner, στα τυφλά βέβαια χωρίς να βλέπω την οθόνη του Positioner,αλλά ξέρω σε ποιές μνήμες είναι οι δορυφόροι. Εξάλλου βλέπω και το σήμα του καναλιού και παίζω αριστερά-δεξιά αν θέλω να κάνω μικρορύθμιση του πιάτου.

Ερώτηση:
Υπάρχει τρόπος να επιλέγω κανάλι στον dreambox και να γυρνάει το positioner αυτόματα;

Υ.Γ. Εώς τώρα είμαι μόνιμα με το ένα τηλεκοντρόλ του 800 στο χέρι και στο άλλο χέρι το τηλεκοντρόλ του positioner.

Απ το actuator κατεβαινει ενα καλωδιο τροφοδοσιας το οποιο μπαινει στις ειδικες υποδοχες του positioner.Απ το lnb κατεβαινει το καλωδιο που μπαινει στην υποδοχη του positioner (lnb).Διπλα απο αυτη την υποδοχη υπαρχει μια αλλη υποδοχη που λεει (receiver).Απο εκει βαζεις ενα καλωδιο και το συνδεεις στη υποδοχη του δεκτη που λεει (lnb).

Αν το positioner είναι diseqc 1.2, τότε κάνεις τη σύνδεση όπως λέει παραπάνω ο φίλος και γυρνάει αυτόματα - φυσικά πρέπει να έχεις ρυθμίσει το δέκτη σαν diseqc 1.2 με ρύθμιση goto memory και να έχεις καταχωρήσει τις μνήμες του positioner για τον κάθε δορυφόρο. Το καλώδιο σύνδεσης είναι το ομοαξονικό της δορυφορικής κεραίας και καλό είναι να μη ξεπερνάει στο σύνολό του (lnb - positioner + positioner-δέκτης) τα 30-35 μέτρα.

Απάντηση: Re: Σύνδεση positioner με dreambox HD800

Αν το positioner είναι diseqc 1.2, τότε κάνεις τη σύνδεση όπως λέει παραπάνω ο φίλος και γυρνάει αυτόματα - φυσικά πρέπει να έχεις ρυθμίσει το δέκτη σαν diseqc 1.2 με ρύθμιση goto memory και να έχεις καταχωρήσει τις μνήμες του positioner για τον κάθε δορυφόρο. Το καλώδιο σύνδεσης είναι το ομοαξονικό της δορυφορικής κεραίας και καλό είναι να μη ξεπερνάει στο σύνολό του (lnb - positioner + positioner-δέκτης) τα 30-35 μέτρα.

Ακριβως ετσι.:a0210:

Αρα αν κατάλαβα καλά το ομοαξονικό καλώδιο που πάει από τον dreambox στην ταράτσα, αντί να πηγαίνει στην ταράτσα πλέον, πρέπει να πηγαίνει στο Positioner, έτσι;

Re: Απάντηση: Σύνδεση positioner με dreambox HD800

Αρα αν κατάλαβα καλά το ομοαξονικό καλώδιο που πάει από τον dreambox στην ταράτσα, αντί να πηγαίνει στην ταράτσα πλέον, πρέπει να πηγαίνει στο Positioner, έτσι;

Έτσι ακριβώς, με το προαπαιτούμενο το positioner να υποστηρίζει diseqc 1.2

Για βοηθήστε λίγο την περίπτωσή μου. Πιάτο 1.40 κινητό στην σκεπή, συνδέεται με combiner με την κεραία της TV, κατεβαίνει κοινό καλώδιο στο υπόγειο και με splitter διαχωρίζεται σε TV και δορυφορικό δέκτη. Έχω τραβήξει και 5κλωνο παράλληλα με το ομοαξονικό από το υπόγειο ως την σοφίτα.

Α) Που είναι προτιμότερο να βάλω τον positioner, στο υπόγειο ή πάνω στην σοφίτα?

Β) Ανάμεσα σε κεραία TV και combiner υπάρχει κεντρικός ενισχυτής και splitter 4άρι. Η μία έξοδος πάει στον combiner και οι άλλες 3 στις λοιπές τηλεοράσεις του σπιτιού. Υπάρχει περίπτωση τα +12V του δορυφορικού δέκτη να δημιουργήσουν πρόβλημα?

Γ) Για 20 μέτρα διαδρομής καλωδίου από δορυφορικό πιάτο έως το υπόγειο στον δέκτη, θα χρειαστεί inline amplifier ή όχι?