Συνδεση pre-out AV με λαμπατο ενισχυτη, γιατι δεν δουλευει;

andreas6670

Established Member
4 December 2007
120
Εχω συνδεσει το pre-out front ενος DENON AVR 3801 με το aux in ενος Melody Astro Black 50 και δεν στελνει τιποτα στα ηχεια οταν παιζω DVD απο το HTPC (το οποιο ειναι συνδεδεμενο με οπτικη ινα με τον ενισχυτη και τα υπολοιπα surround δουλευουν). Το παραξενο ειναι οτι οταν παιζω Tuner δουλευει!!

Εψαξα το manual του DENON και δεν βρηκα να θελει καποια ειδικη ρυθμιση...

Τι κανω λαθος?

εχεις δοκιμασει να παιξεις CD απο το htpc και να ρυθμισεις τον denon να δωσει το σημα και στα 5 ηχεια?
Η συνδεση που εχεις κανει με ενδιαφερει και μενα τωρα που θα στησω το υπολοιπο συστημα μου βασισμενο στο δικαναλο.
Και απο οτι βλεπω ειναι η καλυτερη λυση για οσους θελουν τον πολυκαναλο ηχο στις ταινιες ,αλλα δεν θελουν να 'βρωμισουν" τον δικαναλο...

To δοκιμασα και δουλευε... και πολυ καλα μαλιστα.
Κατι ψυλλιαστηκα με το σχολιο σου και δοκιμασα να παιξω ενα DVD (αντι να παιξω .mkv με vlc media player) και τα ηχεια δουλεψαν.
Το κακο ειναι οτι δουλεψαν πολυ χαμηλά. Δηλαδη εβαλα τον ενισχυτη στο 9 και τον AV στο -15 και παλι δεν ηταν και πολυ δυνατα. (Ενω τα υπολοιπα ηχεια παιζανε κανονικα).

Μαλλον πρεπει να κανω setup στον AV απο την αρχη ε?

χρειαζεται να βαλεις τον ενισχυτη πιο δυνατα απο το 9 μεχρι η ενταση των L-R να ειναι ιδια με τα αλλα 3 ηχεια και μετα κανεις και ενα setup.

Μπορεις και να διπλοενισχυσεις τα L-R απο τον ενισχυτη και τον AV , δεν ξερω αν το εχεις κανει

Οταν λεω 9, εννοω 9 στα 10 (οχι db).

Τι εννοεις διπλοενισχυση? δεν νομιζω να εχω κανει κατι τετοιο

Παντως στο mode 7ch stereo, δουλευει μια χαρα, στις ταινιες ειναι που μου τα χαλαει

οταν ακους 7 καν στερεο επειδη ο ηχος βγαινει απο παντου δεν μπορεις ισως να καταλαβεις οτι τα L-R ακουγονται σιγα
Στις ταινιες ομως τα L-R ειναι κρισιμα και δεχονται αρκετη πληροφορια που δεν μπορουν φυσικα να καλυψουν τα πισω αφου δεχονται πιο "σπανια" πληροφορια
Ο ενισχ. που εχεις ολοκληρωμενος δεν ειναι?
Διπλοενισχυση κανεις μονο στο L-R και στελνεις (για καθε καναλι) 1 καλωδιο απο τον ολοκληρωμενο και 1 καλωδιο απο τον AV σε καθε ηχειο , αρκει βεβαια το ηχειο να εχει δυνατοτητα για 4 βυσματα εισοδου.
Μην το κανεις αν δεν ξερεις μπορει να κανεις ζημια

Δεν ηξερα οτι γινεται αυτο, καλη ιδεα...
Τι ειδους ζημια μπορει να κανω; Τι να προσεξω; Πρεπει να βγαλω τις γεφυρες απο τις μπορνες ή οχι;

Η συνδεσμολογια εχει ως εξης
Πρωτα βγαζεις τις μπορνες (4 συνηθως σε καθε ηχειο , υπαρχουν και 6 οποτε εκει μπορεις να 3πλοενισχυσεις)
Θελεις 4 καλωδια ηχειων τα οποια πανε πχ για το L Channel : το 1 απο τον ενα ενισχυτη απο + και - και απο εκει στο + και - του ενος ηχειου για τις low ,και το 2 απο τον αλλο ενισχυτη (για το ιδιο παντα καναλι L) απο το + ,- στο +,- για τις high freq.
Τα ηχεια οταν ειναι γεφυρωμενα εχουν τα δυο + γεφυρωμενα και το ιδιο και τα -
Τωρα ποιος ενισχ. για τις low και ποιος για τις high , συνηθως ο πιο δυνατος με τα πιο πολλα ρευματα (οχι κατ'αναγκη και σε watt) για low που ειναι οι πιο απαιτητικες