Σύνδεση PS3 με οθόνη υπολογιστή

Μια ερωτησούλα ρε παιδιά...

Σκέφτομαι να φέρω εδώ το PS3 απ'την πατρίδα, επειδή κάποιες κρύες νύχτες του χειμώνα θα μ'έσωζε... ωστόσο αν κάνω κάτι τέτοιο, πρέπει να ρυθμίσω το θέμα της οθόνης.

Επειδή τηλεόραση δε βλέπω ποτέ, θεωρώ πιο εύστοχη κίνηση την αγορά μιας μεγάλης οθόνης, στην οποία να έχω συνδεδεμένο τόσο το laptop με DVI, όσο και το PS3 με HDMI.

Αυτό που δε μπορώ να ξεκαθαρίσω ακόμα, είναι αν πάρω μια οθόνη που έχει ενσωματωμένα ηχεία, όπως για παράδειγμα αυτή εδώ:

Τότε, με σύνδεση HDMI, θα παίζει τον ήχο της κονσόλας; Ή δε λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, όπως θα λειτουργούσε μια τηλεόραση;

Όπως το σκέφτομαι, αυτό που ήθελα είναι η οθόνη να παίρνει με HDMI εικόνα και ήχο, και, επειδή προφανώς τα ενσωματωμένα ηχεία θα'ναι της πλάκας, να έχω συνδέσει την έξοδο ακουστικών της οθόνης με τα εξωτερικά μου ηχεία.

Θα δουλέψει πιστεύετε, ή τσάμπα θα κάνω όλη τη φασαρία;

Λογικά όταν βάζεις ακουστικά, ανεξαρτήτου πηγής η φωνή απ τα ηχεία της τηλεόρασης μπαίνει σε κατάσταση mute κι ακούς πλέον απ το jack. Υπάρχει δυνατότητα να το δοκιμάσεις με τα ηχεία σου παραμάσχαλα σε κάποιο τοπικό κατάστημα;

Άλλο ρωτάω: Όταν συνδέσω το hdmi στην οθόνη υπολογιστή (που έχει και ηχεία), θα πάρω ήχο; Εννοώ θα έχει η οθόνη κύκλωμα που θα διαχωρίζει από το HDMI εικόνα και ήχο; Το τι θα συμβεί μετά στην έξοδο της οθόνης είναι λίγο πολύ βέβαιο. Το θέμα είναι αν θα υπάρξει ήχος από την πηγή.

Άλλο ρωτάω: Όταν συνδέσω το hdmi στην οθόνη υπολογιστή (που έχει και ηχεία), θα πάρω ήχο; Εννοώ θα έχει η οθόνη κύκλωμα που θα διαχωρίζει από το HDMI εικόνα και ήχο; Το τι θα συμβεί μετά στην έξοδο της οθόνης είναι λίγο πολύ βέβαιο. Το θέμα είναι αν θα υπάρξει ήχος από την πηγή.

Αν ήταν να μη βγάλει ήχο τότε δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης της HDMI λόγω πρωτοκόλλου. Και σε ξαναρωτώ, δεν υπάρχει δυνατότητα επιβεβαίωσης σε κατάστημα με τα ηχεία σου παραμάσχαλα;
Αν κατάλαβα δεν είσαι σίγουρος αν ο ήχος απ το hdmi μπορεί να μετατραπεί σε ήχο για έξοδο ακουστικών, αυτό είναι;

Απλά, μια οθόνη υπολογιστή δεν είναι σχεδιασμένη για να λειτουργεί ως τηλεόραση, οπότε φοβάμαι μήπως η HDMI είσοδος μπορεί να είναι απλά μια ακόμα DVI. Για να δοκιμάσω αυτό που θέλω πρέπει να πάρω το...PS3 παραμάσχαλα και να ψάχνω ανοιχτή σε demo την οθόνη. Τρέχα γύρευε δηλαδή ...:D

Δε νομίζω να είναι θέμα της Sony. Στην εταιρία της οθόνης θα έπρεπε να στείλω. Θα δω. Επειδή το'χω στην Ελλάδα και δε μπορώ να δω αυτή τη στιγμή, αν θυμάμαι καλά το slim δεν έχει έξοδο ακουστικών, σωστά;

Κατά 99.9% θα έχεις κανονικά ήχο. Το έχω στήσει αυτό το setup που αναφέρεις, το monitor είχε κανονικά ήχο και μετά στο jack έβαλα τα ηχεία.

Αυτό που δε μπορώ να ξεκαθαρίσω ακόμα, είναι αν πάρω μια οθόνη που έχει ενσωματωμένα ηχεία, όπως για παράδειγμα αυτή εδώ:

Τότε, με σύνδεση HDMI, θα παίζει τον ήχο της κονσόλας; Ή δε λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, όπως θα λειτουργούσε μια τηλεόραση;

Τα specs λένε ''ναι''.

Clipboard01.jpg

Πως θα παρω ηχο απο το PS3 ?

Εικονα σε PC monitor συνδεοντας το με hdmi (η DVI)

To monitor δεν εχει ηχεια.

Εχω ενα ζευγαρι ενεργα....

Πως γινεται παρακαλω ?

Εδω το μονιτορ:

35472876-8_610x435.jpg

Να υποθεσω πως με ενα καλωδιο σαν το παρακατω

original

κατευθειαν (το ασπρο/κοκκινο) στα ηχεια (??)

Και ηχεια δεν εχει επισης :p

Ειπες για ενεργα ηχεια, γι αυτό (μπας και επαιζε εκει οπτική - δεδομενου παντα ότι το ps εχει - δεν θυμαμαι μηπως το χαν κοψει από τις slim εκδοσεις (αν εχεις καμία από αυτές))

Εκτος αν εννοείς την ηχομπάρα για την Dell (οπου και παλι ισχύουν τα παραπανω)

ΥΓ Κοιτα επισης μην παιζει καμια μαμακία στο ps και απαξ και βαλεις τον ανταπτορα με τα αναλογικα δεν παιζει μετα το hdmi

Απ' ότι βλέπω το μόνιτόρ σου έχει έξοδο ήχου, για καρφάκι. Από εκεί θα πάρεις ήχο αφού συνδεθείς με HDMI.

Α! και στο PS3 στις ρυθμίσεις ήχου θα ζητήσεις να βγάζει ήχο από την HDMI.

Last edited:
Ευχαριστω.
Εννοεις πως ο ηχος θα παει στο μονιτορ με το hdmi (απο το PS3 μαζι με την εικονα) και απο εκει θα φυγει προς τα (ενεργα) ηχεια με καρφι ?

Προφανως αυτό εννοεί ο φιλος.

Παραταύτα, περισσότερο εμπιστοσύνη θα είχα στο dac του ps3 (βλ. χρηση του καλωδίου που προανεφερες - εφόσον βεβαια παίζει παραλληλα με την hdmi video out (όπως ειπα και χθες))