Σύνδεση ps3-TV μέσω DVI

takisx

New member
19 June 2006
62
Καλησπέρα. Περιμένω να παραλάβω τις επόμενες ημέρες ένα ps3 δώρο στο γιο μου. Η τηλεόραση που έχει στο δωμάτιό του είναι η Samsung LE23T5 η οποία δεν διαθέτει HDMI αλλά DVI. Δεν θυμάμαι αν η συγκεκριμένη τηλεόραση είναι HD ready. Πως θα καταφέρω να συνδέσω το ps3 με την TV χωρίς μεγάλες απώλειες στην ποιότητα της εικόνας; Ευχαριστώ.

Καλησπέρα και καλωσόρισες!

Από ότι είδα η LCD TV υποστηρίζει 720p και είναι HD ready, θα σου πρωτινά να το συνδέσεις με S-Video.

Καλώς σας βρήκα. Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Η απώλεια στην εικόνα θα είναι σημαντική;

Ναι, σωστά, θα χάσεις ποιότητα με το S-Video άρα η επιλογές σου είναι Component Video ή DVI με ένα καλώδιο από HDMI σε DVI. Η καλύτερη λύση είναι η δεύτερη (DVI).

Last edited:
Έναν καλώδιο από HDMI σε DVI που βρήκα σε καλή τιμή είναι εδώ.

Βέβαια ψάξε και εσύ μπορεί να βρεις καλύτερο ή αν σου προτείνουν τίποτα άλλο τα παιδιά.

Το ίδιο καλώδιο βρήκαμε...:flipout::flipout::flipout:

Μα κανεις δεν ρωτησε τον ανθρωπο αν η τηλεοραση του εχει HDCP?
Γιατι αν δεν εχει , εικονα δεν προκειται να παρει εκτος απο scart.

HDCP?
Είμαι εντελώς άσχετος.
ότι διαβάζω στο διαδίκτυο και εδώ.
Τι προδιαγραφές χρειάζονται;

Μα κανεις δεν ρωτησε τον ανθρωπο αν η τηλεοραση του εχει HDCP?
Γιατι αν δεν εχει , εικονα δεν προκειται να παρει εκτος απο scart.

To έψαξα εγώ,υποστηρίζει HDCP μπορεί βέβαια να το διαπιστώσει και ο ίδιος από εδώ.

Περισσότερες λεπτομέρειές για το High-bandwidth Digital Content Protection εδώ.

Last edited:
Φυσικα τωρα παρουσιαζεται το προβλημα στον ηχο.
Μπορεις να δωσεις εικονα απο HDMI στο Ps3 και ηχο απο το scart αλλα δυσκολα η TV σου να δεχτει απο δυο διαφορετικα "καναλια" εικονα-ηχο (DVI εικονα - Scart ηχο).
Θα χρειαστεις καποια εξωτερικα ηχεια.

Λογικά για να έχει είσοδο DVI η TV δεν θα έχει και μια αναλογική είσοδο ήχου που να μπορεί να συνδυαστεί με την εικόνα της DVI;