Συνδεση PS4 με Home Cinema και TV.

morbid

New member
29 June 2014
22
Καλησπέρα σε όλους.. εχω κανει αρκετες ερωτησεις σχετικα με πολλα θεματα στο σαιτ αυτο και εχω παρει πολυ χρησιμες πληροφοριες και σας ευχαριστω γι αυτο... σχετικα με το θεμα της συνδεσης PS4 με home cinema χρειαζομαι αρκετη βοηθεια γιατι ειμαι καινουριος σχετικα στον ηχο.. Λοιπόν το πρόβλημά μου ειναι πως η πηγή του home cinema (μαρκας LG) ειναι αρκετα παλια και δν υποστηριζει Hdmi ουτε optical καλωδιο απ οσο ξερω, ενω τα ηχεια μου 5.1 ειναι παρα πολυ καλα και δν εχω σκοπο να τα αλλαξω.. Οπότε με ποιο τρόπο θα γίνει συνδεση μεταξυ του PS4 και του 5.1 ηχοσυστηματος αλλα χωρις απωλειες ήχου αν ειναι εφικτό... ένας τρόπος απ ότι εμαθα ειναι η αγορά κάποιου ενισχυτη και αντικατασταση της πηγης εφ όσον υπάρχει η κονσολα που παιζει και bluray.. Καποιος αλλος τροπος για να γλιτωσω την αγορα ενισχυτη και παραλληλα χρηματα?

Θα βοηθούσε αν ανέφερες ποιό συγκεκριμένο μοντέλο Home Cinema της LG έχεις...

Το Home Cinema σου διαθέτει μόνο αναλογική είσοδο ήχου και το PS4 δίνει μόνο ψηφιακή έξοδο...

Χρειάζεσαι κάποιον μετατροπέα/DAC από οπτική σε στερεοφωνική RCA. Ο πιο φτηνός που βλέπω στο skroutz είναι κοντά στο 40άρι:

http://www.techstores.gr/product/18748/μετατροπέας-konig-kn-opt-rca-10-optical-to-stereo-rca

Ίσως είναι προτιμότερο να αρχίσεις να σκέφτεσαι μια αναβάθμιση του Home Cinema σου... :silly:

Το Home Cinema σου διαθέτει μόνο αναλογική είσοδο ήχου και το PS4 δίνει μόνο ψηφιακή έξοδο...

Χρειάζεσαι κάποιον μετατροπέα/DAC από οπτική σε στερεοφωνική RCA. Ο πιο φτηνός που βλέπω στο skroutz είναι κοντά στο 40άρι:

http://www.techstores.gr/product/18748/μετατροπέας-konig-kn-opt-rca-10-optical-to-stereo-rca

Ίσως είναι προτιμότερο να αρχίσεις να σκέφτεσαι μια αναβάθμιση του Home Cinema σου... :silly:

Δηλαδη πιστευεις οτι αξιζει να αγορασω το μετατροπεα? και θα εχω 100% αποδοση η απωλειες??

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μαλλον θα αναγκαστω να παω σε αγορα ενισχυτη απ το να παω σε καινουριο home cinema..... καποιος καλος ενισχυτης που να μην εχω προβλημα με τη συνδεση των ηχειων μου?? υπαρχει καποια προταση? και σε μεταχειρισμενο ακομα...

Ο μετατροπέας θα σου δώσει ήχο, όπως σου είπε και ο JL_?, στερεοφωνικό και όχι πολυκάναλο, άρα θα χάσεις πολύ από τις ηχητικές δυνατότητες των πολυκάναλων φορμά που μπορεί να παίξει το PS4.
Μπορείς να πάρεις λοιπόν έναν ολοκληρωμένο AV ενισχυτή ( δηλαδή να είναι προενισχυτής και ενισχυτής μαζί ), που μπορείς πολύ εύκολα να συνδέσεις το υπάρχων σετ ηχείων σου αλλά και με ψηφιακή σύνδεση Hdmi το PS4.
Υπάρχει πληθώρα μοντέλων στην αγορά σε μεγάλο εύρος τιμών και από ότι είδα από τα χαρακτηριστικά των ηχείων σου, ένας πεντακάναλος άντε και επτακάναλος αν τυχόν προσθέσεις αργότερα και άλλα ηχεία ,στα 5χ60w ή 7χ60w το πολύ έως 5χ80w ή 7χ80w σε υπερκαλύπτει.

Επειδη μάλλον θα πιαστώ κότσος στην αγορά ενισχυτή, εχεις κατι συγκεκριμενο στο μυαλό σου σε καινουριο η μεταχειρισμενο? με τα specs που μου προανεφερες..

Υπάρχει όπως σου είπα πολύ μεγάλη πληθώρα μοντέλων από πάρα πολλές μάρκες. Δες σε τι οικονομικό ύψος μπορείς να κινηθείς και μια καλή και ποιοτική αρχή είναι να δεις σε marang, Dennon , pioneer, Onkio όλες πολύ καλές εταιρείες στο AV, με μακρά ιστορία και εξειδίκευση και μεγάλη ποικιλία μοντέλων.
Για αρχή λοιπόν μπορείς να ψάξεις σε αυτές τις μάρκες και τα μοντέλα που σου κάνουν περισσότερο ποσταρέτα και σου λέμε.

κοιταζω για οτι πιο οικονομικο αν και οι τιμες ειναι αρκετα υψηλες και δε βρισκω κατι πιο φθηνο... σε μεταχειρισμενο δε βρισκω κατι η μαλλον δν ξερω που να ψαξω.. βρηκα καποια πειτε μου γνωμες και αν δν θα υπαρξει καποιο προβλημα με τη συνδεση μεταξυ τους με hdmi, optical η οτι αλλο χρειαζεται...

http://www.skroutz.gr/s/3603404/Pioneer-VSX-323.html

http://www.artsound.gr/catalog/yama....html?osCsid=5f83751686dc58b5bf9db1b4542d98f5

και οι δύο αυτοί σε υπερκαλύπτουν για αυτά που θες και για τη τιμή τους είναι μια χαρά , 3 με 4 χρόνια πριν τέτοιοι A/V με λιγότερες δυνατότητες κόστιζαν πολύ περισσότερο.
Θα σου έλεγα να μη πας σε κάτι πιο φθηνό, γιατί αν αργότερα θελήσεις να κάνεις και κάποιο upgrade στα ηχεία σου, αυτοί θα σε καλύψουν.
Επίσης από θέμα συνδέσεων δεν έχεις πρόβλημα, από ότι είδα μπορείς να συνδέσεις το ps4 και με Hdmi και με οπτική, όπως θες δηλαδή. Επίσης αν σε ενδιαφέρει, είδα ότι ο pioneer περνάει και σήμα 4Κ, για μένα αδιάφορο αλλά ότι παραπάνω υπάρχει αν δε βλάπτει κάπου αλλού, ας υπάρχει και ποτέ δε ξέρεις αν κάποια στιγμή φανεί χρήσιμο.

ωραια οποτε παω σε εναν απο τους 2 ενισχυτες... κατι αλλο που σκεφτηκα, μηπως θα μπορουσα να αναβαθμισω απλως την πηγη μου? δηλαδη να βρω καποια οικονομικη που να υποστηριζει hd και optical.. αν οχι τοτε σιγουρα ενισχυτη... ευχαριστω για το ενδιαφερον Leonid..

Βασικα μονο optical νομιζω πως χρειαζεται η πηγη για να συνδεθει με το playstation οχι κατι αλλο..

Αν και τώρα με μπέρδεψες, όλες οι πηγές σήμερα ( δηλαδή blu ray Player και media Player ) υποστηρίζουν - παίζουν Hd υλικό και έχουν έξοδο Hdmi , οπτική σχεδόν όλες και ομοαξονική ( goaxial ).
Εσύ για πηγή όμως θα χρησιμοποιήσεις το PS4 έτσι δεν είναι; Αλλά και άλλη να πάρεις μπορείς να τη συνδέσεις με ότι τρόπο θες στους ενισχυτές που προανέφερες.
Με αναβάθμιση λοιπόν της πηγής τι θα κερδίσεις κρατώντας το παλιό ενισχυτή - πηγή που έχεις τώρα για Home cinema; Αφού ο τρόπος σύνδεσης του pS4 πάλι δε θα αλλάξει. Το ζητούμενο αυτό δεν είναι; να κερδίσεις το πολυκάναλο ήχο που μπορεί να σου δώσει το PS4 σαν πηγή και δεν μπορεί να συνδεθεί ψηφιακά με το σύστημα που έχεις τώρα για να το πετύχεις αυτό;

λοιπον για να σε βοηθησω, το μονο που εχω αυτη τη στιγμη ειναι ενα home cinema του οποιου η πηγη δν υποστηριζει τπτ απ οτι ειπαμε... αρα λοιπον κραταω τα ηχεια τα οποια θελω να συνδεσω με το PS4.. οι επιλογες ειναι 2: αγορα ενισχυτη με περιπου 200 ευρω και η δευτερη επιλογη (που ισως θα ειναι και πιο οικονομικη), ειναι αγορα μιας καλυτερης πηγης απο την υπάρχουσα η οποια θα εχει τις καταλληλες εξοδους που χρειαζομαι και 5.1..

Εγω να συνδεθουν τα ηχεια μου χωρις απωλειες ηχου θελω ειτε με bluray player ειτε με ενισχυτη δε με ενδιαφερει αυτο..

Το subwoofer που εχει το συστημα ειναι ενεργο( εχει μεσα του τον ενισχυτη του); Αν ειναι παθητικο θα χρειαστεις και sub

Aν κρίνω από τη σχετική εικόνα στο manual παθητικό πρέπει να είναι οπότε κοιτάς και για subwoofer :(

Last edited:
Δεν ξερω ποια ειναι η διαφορα του ενεργου και παθητικου sub.. τι θεμα θα εχει το δικο μου sub αν το συνδεσω με καποιο απο τα 2 παραπανω? με τον ενισχυτη π.χ... Δεν υπαρχει καναλι μονο για το subwoofer οπως εχει η πηγη μου?

Last edited:
Υπαρχει αλλα δε βγαζει ενισχυμενη εισοδο. Δηλαδη δεν θα παιζει ακομα και αν ψαξεις και βρεις ανταπτορα για να το συνδεσεις.

λοιπον για να σε βοηθησω, το μονο που εχω αυτη τη στιγμη ειναι ενα home cinema του οποιου η πηγη δν υποστηριζει τπτ απ οτι ειπαμε... αρα λοιπον κραταω τα ηχεια τα οποια θελω να συνδεσω με το PS4.. οι επιλογες ειναι 2: αγορα ενισχυτη με περιπου 200 ευρω και η δευτερη επιλογη (που ισως θα ειναι και πιο οικονομικη), ειναι αγορα μιας καλυτερης πηγης απο την υπάρχουσα η οποια θα εχει τις καταλληλες εξοδους που χρειαζομαι και 5.1..

Εγω να συνδεθουν τα ηχεια μου χωρις απωλειες ηχου θελω ειτε με bluray player ειτε με ενισχυτη δε με ενδιαφερει αυτο..
Αυτό που ονομάζεις πηγή, είναι το all in one σύστημα σου, δηλαδή πηγή, προενισχυτής και ενισχυτής μαζί. Πηγή σκέτη είναι ένα blu ray Player , η ένα dvd Player, ή ένα media Player ή ένα PS4 , PS3 κτλ. Αυτά δεν έχουν από μόνα τους ενισχυτικές βαθμίδες - ικανότητες να συνδέσεις πάνω τους ηχεία και να παίξουν.
Άρα η ξαναπαίρνεις ένα all in one που όμως θα έχει και ηχεία και στα λεφτά που ψάχνεις ( κάτι πολύ οικονομικό ) αλλά έτσι και αλλιώς , δεν είναι και ότι καλύτερο σε ποιότητα ήχου, από το να στήσεις ένα σύστημα με τα ηχεία που έχεις και ένα ξέχωρο A/V ενισχυτή με πηγή για ταινίες και παιχνίδια το PS4.

ωραια παω σε ενισχυτη λοιπον για να μην παρω κατι οικονομικο και εχω την κακιστη ποιοτητα ηχου.. λοιπον επειδη εχω χιλιομπερδευτει, αγοραζω ενισχυτη και συνδεω πανω του ηχεια και sub και αντικαθιστω το all in one που εχω με το ps4 για ταινιες και παιχνιδια.. τα λεω καλα?

Υπαρχει αλλα δε βγαζει ενισχυμενη εισοδο. Δηλαδη δεν θα παιζει ακομα και αν ψαξεις και βρεις ανταπτορα για να το συνδεσεις.

Παω και για καινουριο sub δηλαδη.. πολλα εχουν μαζευτει.. ειμαστε σιγουροι οτι δν υποστηριζεται το sub μου? απ οτι διαβασα ο καθε ενισχυτης εχει και τη δικη του εξοδο: αλλοι εχουν παθητικη εξοδο και αλλοι ενεργη για subwoofer.

Last edited:
Στο πρώτο σκέλος ναι.
Στο δεύτερο για το sub, υπάρχουν ενεργητικά και παθητικά sub, όχι ενισχυτές ( τουλάχιστον για αυτούς που μιλάμε ), άρα ναι χρειάζεσαι και ένα ενεργητικό sub, γιατί αυτό που έχεις δεν είναι.
Χοντρικά για έναν από τους δύο ενισχυτές που βρήκες και ένα subακι μέτριο ενεργητικό, θα χρειαστείς περίπου 350 ευρώ, με προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείς τα υπόλοιπα ηχεία που έχεις και σαν πηγή το PS4.

αφου θα φτασω αναγκαστικα στα 350 ευρω περιπου, να παω σε ενα νεο home cinema να τελειωνει το πανηγύρι? αν ναι να βρω καποια και να σας στειλω λινκ να βρουμε καποιο καλυτερο σε ηχο απο το υπαρχων..

https://www.aplon.gr/index.php?option=product&id=42902 αυτο το οποιο εχει ολες τις εξοδους που χρειαζομαι.. δε με εντυπωσιαζει και πολυ..

http://www.kolomvounis.gr/samsung-ht-d350-en.html

http://www.guaranty.gr/product/813345/samsung-ht-f4500-3d-set-home-cinema-5-1.html

http://www.mediamarkt.gr/mcs/produc..._B7_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_84_CE_B9_CE_BA_CE_AC

Last edited: