Σύνδεση Quad CDP-2 με υπολογιστή και χρήση του ως DAC

akis76

AVClub Enthusiast
30 June 2006
829
Ιωάννινα
Καλημέρα,

μιας και όλοι πλέον λίγο πολύ παίζουμε και μέσω υπολογιστή, θα ήθελα μια γνώμη για το πως μπορώ να συνδέσω ένα υπολογιστή μέσω USB με το cd player της Quad CDP-2, το οποίο έχει ψηφιακές εισόδους coaxial και optical, όπως φαίνεται στην εικόνα

cds_top_cdp2bottom%5b2684%5d.jpg

Αυτή τη στιγμή η σύνδεση του υπολογιστή με το quad γίνεται με την παρεμβολή του TRENDS UD-10.1 USB Audio Converter.

UD10.1Back.jpg

O υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με το Trends με USB και από το Trends το σήμα με coaxial στο Quad.

Επειδή θέλω να βγάλω από την αλυσίδα το Trends, μήπως κάποιος γνωρίζει με ποιο τρόπο θα μπορούσα να πάω το σήμα από τη USB του υπολογιστή στο Quad; Να σημειώσω ότι ο υπολογιστής μου δε διαθέτει κάποια άλλα έξοδο.

Όλο αυτό θέλω να το κάνω γιατί νομίζω ότι το Trends μάλλον μου υποβαθμίζει τον ήχο.

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

Θεωρείς ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά από το Trends;

θεωρειται ιδανικο γιαυτη τη δουλεια, το ποσο καλυτερο ειναι 'η οχι απο το trends μονο με δοκιμη μπορεις να το πεις. Αν βρεις καποιο να δοκιμασεις..

Μάλλον μπορώ να βρω. Κάτι τέτοιο πάντως είχα σκεφτεί να κάνω πριν πάρω την απόφαση για την αφορά DAC. Thanks

Ενισχυτής: Unison Unico SE
Ηχεία: Mythos Terpsichore

Λέω ότι το Trends υποβαθμίζει τον ήχο γιατί η διαφορά όταν παίζω cd σε σχέση με το να παίζω έστω και flac είναι μεγάλη. Οπότε ψάχνω να δω αν είναι το Trends που χαλάει τη μαγιά στη συνταγή

Μια άλλη σκέψη ήταν η αναβάθμιση σε καλώδια USB & coaxial, αλλά μιας και μπορώ να βρω από το m2tech Hiface, θα δοκιμάσω πρώτα να παίξω έτσι και βλέπουμε για μετά. Πάντως σε τεστ για το Quad που είχα δει παλιότερα, είχανε γράψει καλά λόγια και για τη λειτουργία του ως DAC, οπότε είπα να του δώσω μια ευκαιρία πριν αποφασίσω για αγορά καινούργιου DAC.

Μεθαύριο θα το πάρω από τον κολλητό μου οπότε θα μπορώ να γράψω και εντυπώσεις. Thanks παντως για την ανταπόκριση

Το Trends θεωρείται μεν κατώτερο από το m2tech, αλλά νομίζω ότι η "μεγάλη" διαφορά στον ήχο ανάμεσα σε cd και flac δεν δικαιολογείται μόνο από τον μετατροπέα. Μήπως κάνεις κάτι άλλο λάθος στην αναπαραγωγή; με τι software παίζεις αρχεία στο πισί;Μήπως πάει εκεί κάτι στραβά;

Απάντηση: Re: Σύνδεση Quad CDP-2 με υπολογιστή και χρήση του ως DAC

Μια άλλη σκέψη ήταν η αναβάθμιση σε καλώδια USB & coaxial, αλλά μιας και μπορώ να βρω από το m2tech Hiface, θα δοκιμάσω πρώτα να παίξω έτσι και βλέπουμε για μετά. Πάντως σε τεστ για το Quad που είχα δει παλιότερα, είχανε γράψει καλά λόγια και για τη λειτουργία του ως DAC, οπότε είπα να του δώσω μια ευκαιρία πριν αποφασίσω για αγορά καινούργιου DAC.

το quad έχει εξαιρετικό dac. Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα hi-rez αρχεία θα σου έλεγα να μείνεις σε αυτό!

Μήπως κάνεις κάτι λάθος στην υπόλοιπη αλυσσίδα? (pc-bitperfect-καλώδια-ripping?)

Το software που χρησιμοποιώ είναι το jriver media center. Για τα καλώδια το σκέφτηκα και εγώ μια και τόσο το USB όσο και το coaxial που χρησιμοποιώ για να φτάσω από το pc στο quad δεν τίποτα της προκοπής. Όσο για hirez αρχεία, δεν καίγομαι κιόλας. Αν μπορώ να τα παίξω, ακόμα καλύτερα, αλλά δε χάθηκε και ο κόσμος αν δε γίνεται. Αν και έχω την εντύπωση ότι το quad μπορεί να παίξει αρχεία 24/92 (να δηλώσω εδώ ότι δεν είμαι και πολύ σχετικός με το θέμα). Πάντως μετά τη δοκιμή με το hiface θα μπορώ να βγάλω πιο ασφαλή συμπεράσματα. Επίσης ripping δικό μου δεν κάνω, απλά παίζω με υλικό που κατεβάζω. Συγκρίσεις όμως έχω κάνει με τα ίδια κομμάτια απο cd και flac. Και για να είμαι πιο σαφής, η κύρια διαφορά είναι στα σώματα τόσο των οργάνων όσο και των φωνών, αλλά και στην εικόνα που είναι πολύ πιο μεγάλη με το quad. Διαφορές στις χροιές δε διαπιστώνω.

Στέργιε αυτό που αναφέρεις για το bit perfect αν θέλεις μου εξηγείς το εννοείς γιατί δηλώνω άγνοια.

Το λοιπόν, έχω από σημερα το πρωί το m2tech hiface και δε μπορώ να το κάνω να παίξει με τίποτα. Τι να βάζω και να βγάζω τους drivers, τι να βάζω άλλες εκδόσεις του jriver, τι να κατεβάζω foobar2000, τίποτα. Ψάχνωντας ανακάλυψα ότι το m2tech του φίλου μου, δε δουλεύει με όσα pc έχουν AMD επεξεργαστη!!! Κουφό; Θα μείνουμε λοιπόν με την περιέργεια...
Μόνο το hiFace Evo δουλεύει και με AMD!

Φίλε akis76,
Το θέμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ως γνωστόν πολλοί φίλοι και μέλη του forum χρησιμοποιούν το M2Tech Hi-Face ως βασικό interface για την επικοινωνία του υπολογιστή με τον ψηφιακό μετατροπέα (DAC) που χρησιμοποιεί ο καθένας.

Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε, αν πράγματι το Hi-Face δεν συνεργάζεται με υπολογιστές βασισμένους σε AMD επεξεργαστή.

Θα σε παρακαλούσα λοιπόν, αν δεν είναι κόπος και για χάρη όλων, να μας γράψεις με λεπτομέρειες πως έφθασες σ' αυτό το συμπέρασμα.

Περίγραψε μας τα διαδοχικά βήματα που ακολούθησες. Επίσης

Αν μπορείς πες μας:
  1. Τη σύνθεση του υπολογιστή σου. (Motherboard, CPU, Graphics Card, HD Disks, chipsets, λειτουργικό σύστημα [έκδοση Windows) κλπ.
  2. Το chipset της USB. (Υποψιάζομαι ότι ο ένοχος βρίσκεται εκεί).
  3. Τυχόν άλλα περιφερειακά που έχεις συνδεμένα και χρησιμοποιούν σύνδεση USB, ή μπορούν να δημιουργήσουν κάποια ασυμβατότητα (conflict), όπως Web Camera, Digital TV, Printers, κλπ.
  4. Software που χρησιμοποιείς και μπορεί να παρέμβει. Anti-virus, διάφορα βοηθήματα, οτιδήποτε μπορεί να φταίει.
  5. Καλώδια που τυχόν έχεις χρησιμοποιήσει.

Δοκίμασες το Hi-Face με κάποιον άλλο υπολογιστή, laptop, netbook, κλπ, με τα ίδια ακριβώς καλώδια;

Δοκίμασες το Hi-Face πάνω σε κάποιο Hub επαύξησης των θυρών USB, αλλά με δική του τροφοδοσία ρεύματος;

Καλό θα ήταν επίσης να είμαστε σίγουροι, ότι το ίδιο το συγκεκριμένο Hi-Face που δοκίμασες, δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.

Στο σκοτεινό κόσμο του Hardware και του Software μπορεί να φταίει οτιδήποτε, αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί.

Δεν αποκλείεται όμως με τη συνεργασία όλων κάτι να γίνει... :confused:

αμα εχει παλιο δεν παιζει με καποιες amd μητρικες.
I spoke with Marco of M2Tech this morning; before I could finish explaining the issues he asked if the pc was AMD based (I guess I wasn't the only one with the issue) - apparently the HiFace doesn't work with new AMD chips (or something like that). he said they just resolved the issue today, and I would have to send the HiFace back to the dealer for a new update one.

Καλημέρα,

το laptop είναι καινούργιο, 3 μηνών: Toshiba Satellite L750D-103. Οι προδιαγραφές του είναι διαθέσιμες εδώ:
http://www.ideal.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=996&Itemid=879

Το m2tech hiface που χρησιμοποίησα όπως ανέφερα και παραπάνω, είναι του κολλητού μου το οποίο το χρησιμοποιεί καθημερινά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Όσον αφορά το συμπέρασμα και πως κατέληξα; http://www.computeraudiophile.com/content/trouble-using-HiFaceFoobarWindows7

Και διευκρίνησα ότι του φίλου μου δε δουλεύει με AMD επεξεργαστή όπως αναφέρεται στο φόρουμ πιο πάνω, όπου η m2tech θα το έλυνε. Άλλωστε η λειτουργία και του "δικού" μας forum δεν είναι και εύρεση λύσεων; Γιαυτό λοιπόν όποιος έχει ξαναζυναντήσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και έχει βρει τη λύση, καλό θα ήταν τη μοιραστεί μαζί μας.

Και προς θεού, μη νομίσει κάποιος ότι επειδή το είπα εγώ, αυτό είναι και πάει και τελείωσε! Απλά λύση ψάχνω και όποιος μπορεί να με διαφωτίσει παρακαλώ ας το κάνει.

μα αφου ο Μαρκο λεει οτι πρεπει να το στειλει στον dealer για αλλαγη με νεο, δεν νομιζω να γινεται κατι αλλο...