Σύνδεση Quad CDP-2 με υπολογιστή και χρήση του ως DAC

Το trends ειναι αξιοπρεπεστατος μετατροπεας usb-coaxial με ηχο που <γλυκαινει> ,πιθανον αυτο ειναι που δε σου αρεσει .

Καλημέρα,

το laptop είναι καινούργιο, 3 μηνών: Toshiba Satellite L750D-103. Οι προδιαγραφές του είναι διαθέσιμες εδώ:
http://www.ideal.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=996&Itemid=879

Το m2tech hiface που χρησιμοποίησα όπως ανέφερα και παραπάνω, είναι του κολλητού μου το οποίο το χρησιμοποιεί καθημερινά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Όσον αφορά το συμπέρασμα και πως κατέληξα; http://www.computeraudiophile.com/content/trouble-using-HiFaceFoobarWindows7

Και διευκρίνησα ότι του φίλου μου δε δουλεύει με AMD επεξεργαστή όπως αναφέρεται στο φόρουμ πιο πάνω, όπου η m2tech θα το έλυνε. Άλλωστε η λειτουργία και του "δικού" μας forum δεν είναι και εύρεση λύσεων; Γιαυτό λοιπόν όποιος έχει ξαναζυναντήσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και έχει βρει τη λύση, καλό θα ήταν τη μοιραστεί μαζί μας.
Προφανώς έχεις δίκιο.

Την ασυμβατότητα του Hi-Face με AMD παραδέχεται και η ίδια η M2Tech. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι' αυτό. Ευθύνη μας είναι να το κάνουμε γνωστό και να προειδοποιούμε τα μέλη και τους φίλους του forum πριν προβούν σε αγορά, αν έχουν PC με επεξεργαστή AMD.

Έχω μία ιδέα ακόμα, αν υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να δοκιμάσει.
Να προστεθεί στον βασισμένο σε AMD υπολογιστή μία μικρή καρτούλα επαύξησης θυρών USB σε PCI. Κατά προτίμηση με τσιπάκια της NEC. Και να συνδέσει από εκεί το Hi-Face, όχι από τις θύρες USB της Motherboard. Σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις το κόλπο αυτό έχει δουλέψει. Η ιδέα είναι να παρακάμψουμε τα τσιπάκια της Motherboard που δημιουργούν την ασυμβατότητα και να πάμε από άλλο δρόμο.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί, είμαι πολύ περίεργος να το μάθω.

Πάντως σ' ευχαριστούμε για τον κόπο που έκανες και τη διάθεση να μοιραστείς με το forum τις διαπιστώσεις σου. -bye-

Κόπος δεν είναι σε καμία περίπτωση. Άλλωστε όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια κάποιες στιγμές.

'Οσον αφορά το κυρίως θέμα, θα προσπαθήσω να συνδέσω πάνω στο quad το hi-face με άλλο υπολογιστή για να δω πως παίζει και θα γράψω εντυπώσεις. Εν το μεταξύ σκέφτομαι να πειραματιστώ με τα καλώδια, μιας που μου φαίνεται πιο φτηνή λύση από το να αλλάξω laptop λόγω AMD. Είδωμεν...

Προφανώς έχεις δίκιο.

Την ασυμβατότητα του Hi-Face με AMD παραδέχεται και η ίδια η M2Tech. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι' αυτό. Ευθύνη μας είναι να το κάνουμε γνωστό και να προειδοποιούμε τα μέλη και τους φίλους του forum πριν προβούν σε αγορά, αν έχουν PC με επεξεργαστή AMD.

Έχω μία ιδέα ακόμα, αν υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να δοκιμάσει.
Να προστεθεί στον βασισμένο σε AMD υπολογιστή μία μικρή καρτούλα επαύξησης θυρών USB σε PCI. Κατά προτίμηση με τσιπάκια της NEC. Και να συνδέσει από εκεί το Hi-Face, όχι από τις θύρες USB της Motherboard. Σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις το κόλπο αυτό έχει δουλέψει. Η ιδέα είναι να παρακάμψουμε τα τσιπάκια της Motherboard που δημιουργούν την ασυμβατότητα και να πάμε από άλλο δρόμο.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί, είμαι πολύ περίεργος να το μάθω.

Πάντως σ' ευχαριστούμε για τον κόπο που έκανες και τη διάθεση να μοιραστείς με το forum τις διαπιστώσεις σου. -bye-

Να ρωτήσω: Υπάρχει αυτό το θέμα μόνο με επεξεργαστή AMD, ή και το chipset παίζει ρόλο? Μου φαίνεται κάπως παράξενο να έχει να κάνει μόνο με τον επεξεργαστή.

Πιθανά με το chipset αλλά καλύτερα να απαντήσει κάποιος που έχει διαβάσει για το θέμα.
Για αυτό και η πρόταση του Sonus Naturalis για κάρτα με usb.
Σα να θυμάμαι να έχουν αναφερθεί και άλλε προβλήματα με τους οδηγούς τους, καθώς και ανυπαρξία οδηγών για Linux.

Δεν έχω ακούσει κανένα από τα σχετικά προϊόντα (usb to spdif) αλλά πιστεύω ότι, θεωρητικά, το TRENDS UD-10.1 USB Audio Converter υστρερεί κάπως διότι η σύνδεση usb είναι συμβατική (adaptive) και όχι ασύγχρονη. Λογικά, το m2tech Hiface θα είναι πολύ καλύτερο.

Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο και ο Player που χρησιμοποιείς (περισσότερο από όσο μπορείς να φανταστεις)

Όσο για το ότι το Quad παίζει HiRez αρχεία, μάλλον γίνεται downsampling από το PC.

Last edited:
Tο player με το οποίο παίζω είναι το jriver. Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως έχω κάνει καμία πατάτα με τις ρυθμίσεις. Θα ψάξω για σωστό setup. Εκτός και γνωρίζει κανείς από ρυθμίσεις. Ψάχνοντας σο site της trends διαπίστωσα ότι το trends παίζει αρχεία μέχρι 16/48. Φαντάζομαι ότι δεν είναι και τόσο καλό αυτό. Δε με βλέπω να το γλυτωνω με την αγορά dac. Ευχαριστώ πάντως ξανά για την ανταπόκριση.

Tο player με το οποίο παίζω είναι το jriver. Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως έχω κάνει καμία πατάτα με τις ρυθμίσεις. Θα ψάξω για σωστό setup. Εκτός και γνωρίζει κανείς από ρυθμίσεις. Ψάχνοντας σο site της trends διαπίστωσα ότι το trends παίζει αρχεία μέχρι 16/48. Φαντάζομαι ότι δεν είναι και τόσο καλό αυτό. Δε με βλέπω να το γλυτωνω με την αγορά dac. Ευχαριστώ πάντως ξανά για την ανταπόκριση.
Διάβασε για να ενημερωθείς από διάφορα νήματα εδώ: Computer Audio Guides και Software
Σου προτείνω να δοκιμάσεις το Foobar2000, που μπορείς να κατεβάσεις από εδώ:.

Να το εγκαταστήσεις ως portable (ότι πιο απλό) και να κατεβάσεις όλα τα components. Αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες στην αντίστοιχη πιο πάνω σελίδα του Foobar.

Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ASIO4ALL, που μπορείς να κατεβάσεις από εδώ:

Δεν πιστεύω να γίνει κάτι, αφού η κατασκευάστρια έχει παραδεχτεί ασυμβατότητα, αλλά πάλι δεν έχεις τίποτε να χάσεις.

Αν βρείς μία άλλη κάρτα USB σε PCI δοκίμασε το. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Αλλοιώς θα πρέπει να κατευθυνθείς σε άλλη λύση.

Εδώ είμαστε και θα τα συζητάμε. -bye-

Καλησπέρα και πάλι.

Μετά από ένα μήνα έγινε η δοκιμή με το m2tech Hiface χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή του φίλου μου, σε σύνδεση πάνω στο Quad. Ε λοιπόν ο ήχος καμία σχέση με ότι έχω με το Trends. Τώρα το σύστημα παίζει όπως όταν χρησιμοποιώ το Quad σαν cd player. Τα σώματα πλέον υπάρχουν, η εικόνα έχει βάθος και το μπάσο έχει αποκτήσει καλύτερο έλεγχο (όλα αυτά σε σύγκριση m2tech Hiface vs trends).

Εδώ να επισημάνω ότι οι παραπάνω διαφορές πολλαπλασιάστηκαν χρησιμοποιώντας και για πρώτη φορά το Pure Player το οποίο έδειξε σημαντική διαφορά από το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ (JRiver Media Center).

Οπότε η αγορά του m2tech Hiface θα γίνει. Επειδή υπάρχει το πρόβλημα με τον AMD επεξεργαστή, επικοινώνησα με την AudioSoul όπου μου αναφέρανε ότι στα τέλη του μήνα έρχεται το m2tech Hiface 2 όπου θα λύνει τέτοιου είδους ασημβατότητες.

Ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθεια. Δυστυχώς για εμάς στην επαρχεία η δυνατότητα δοκιμών και ακροάσεων συσκευών είναι αδύνατη, οπότε το forum θα είναι πάντα χρήσιμο.

Απάντηση: Re: Σύνδεση Quad CDP-2 με υπολογιστή και χρήση του ως DAC

Δυστυχώς για εμάς στην επαρχεία η δυνατότητα δοκιμών και ακροάσεων συσκευών είναι αδύνατη, οπότε το forum θα είναι πάντα χρήσιμο.

Φίλτατε δυστυχώς δε μπορούμε να υποκαταστήσουμε την ακρόαση όπως παρατήρησες και μόνος σου.
Πάντως πολλοί από τους φίλους/διαχειριστές του avclub είναι μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα και άρα καταλαβαίνουμε απόλυτα το πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι η δυσχέρεια του να ακούσεις κάτι στο χώρο σου χωρίς να σου κοστίσει ο κούκους αηδόνι.

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Τελικά αγόρασα το m2tech hiface 2 και δουλεύει με τον AMD επεξεργαστή του υπολογιστή μου. Τέλος καλό όλα καλά πλέον. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Κουλή από την Audiosoul για τη βοήθεια του και τον επαγγελματισμό του καθώς και όλους τους συνφορμίτες για τή βοήθειά τους.

Τέλος να αναφέρω και δύο λόγια σχετικά με τη μεταβολή του ήχου στη σχέση hiface vs trends: ταχύτερο μπάσο, αισθητά μεγαλύτερο βάθος εικόνας, και επιτέλους φωνές και σώματα των οργάνων όπως ήξερα ότι δίνει ο Unison.