Σύνδεση Ραδιοενισχυτή

dimitris.40

Established Member
Καλημέρα σε όλους τους φίλους του FORUM.Εδώ κ μερικές μέρες είμαι κάτοχος ενός ραδιοενυσχυτή DENON AVR-1910.Αγόρασα τον συγκεκριμένο ενισχυτή μετά απο πάρα πολύ καλό ψάξιμο κ διαβάζοντας για όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά.Ειμαι κάτοχος επίσης μιας LCD LGLH4000 47" πού κ αυτήν την έχω αγοράσει πρόσφατα.Στο όλο σύνολο περιλαμβάνεται κ ένας ψηφιακός δορυφορικός δέκτης XCRUICER απο τον οποίο βλέπω διάφορα δορυφορικά κανάλια.Το προβλημά μου είναι το εξής.Πως μπορώ να συνδέσω την τηλεόραση κ τον δορυφορικό δέκτη στον ραδιοενυσχυτη ετσι ώστε να παίρνω ήχο απο τα ηχεία του HOME CINEMA.Εχω χάσει την μπάλα με τις υποδοχές του ενισχυτή κ το manual του ενισχυτή δεν βοηθάει σχεόν καθόλου.Μπορούν να συνδεθούν όλα τα μηχανήματα στον ραδιοενισχυτη????Μπορώ να έχω ήχο στα ηχεία του HOME CINEMA από τα επίγεια κανάλια της τηλεόρασης??????????Χρεάζομαι κάποιο καλώδιο HDMI για να πάρω κ ήχο κ εικόνα από την τηελεόραση κ απο τον δορυφορικό δέκτη???????Τι καλώδια θα πρέπει να αγοράσω??????Περιμένω να με βοήθήσετε με τις πολύτιμες γνώσεις σας γιατί έχω απελπιστεί ........Να είστε όλοι καλά κ σας ευχαριστώ πολύ.
user_online.gif
progress.gif

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του FORUM.Εδώ κ μερικές μέρες είμαι κάτοχος ενός ραδιοενυσχυτή DENON AVR-1910.Αγόρασα τον συγκεκριμένο ενισχυτή μετά απο πάρα πολύ καλό ψάξιμο κ διαβάζοντας για όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά.Ειμαι κάτοχος επίσης μιας LCD LGLH4000 47" πού κ αυτήν την έχω αγοράσει πρόσφατα.Στο όλο σύνολο περιλαμβάνεται κ ένας ψηφιακός δορυφορικός δέκτης XCRUICER απο τον οποίο βλέπω διάφορα δορυφορικά κανάλια.Το προβλημά μου είναι το εξής.Πως μπορώ να συνδέσω την τηλεόραση κ τον δορυφορικό δέκτη στον ραδιοενυσχυτη ετσι ώστε να παίρνω ήχο απο τα ηχεία του HOME CINEMA.Εχω χάσει την μπάλα με τις υποδοχές του ενισχυτή κ το manual του ενισχυτή δεν βοηθάει σχεόν καθόλου.Μπορούν να συνδεθούν όλα τα μηχανήματα στον ραδιοενισχυτη????Μπορώ να έχω ήχο στα ηχεία του HOME CINEMA από τα επίγεια κανάλια της τηλεόρασης??????????Χρεάζομαι κάποιο καλώδιο HDMI για να πάρω κ ήχο κ εικόνα από την τηελεόραση κ απο τον δορυφορικό δέκτη???????Τι καλώδια θα πρέπει να αγοράσω??????Περιμένω να με βοήθήσετε με τις πολύτιμες γνώσεις σας γιατί έχω απελπιστεί ........Να είστε όλοι καλά κ σας ευχαριστώ πολύ.
user_online.gif
progress.gif

Κατ'αρχήν καλορίζικος ο ενισχυτής! Για τα υπόλοιπα μην απελπίζεσαι και θα λυθουν γρήγορα..ξεκινάμε λοιπόν:

- Συνδέεις με οπτική ίνα (ή με RCA αν δεν έχει) την έξοδο ήχου της τηλεόρασης στον ενισχυτή.
- Αν διάβασα σωστά απο το λίγο που έψαξα, ο δέκτης σου έχει έξοδο scart, άρα θα πρέπει να πάρεις ένα καλώδιο απο scart σε rca (κίτρινο-κόκκινο-άσπρο) και αυτά θα τα συνδέσεις στις εισόδους sat του ενισχυτή.
- Αν θέλεις να βάλεις DVD με έξοδο HDMI ή blu-ray, τα συνδέεις κι αυτά με το HDMI καλώδιο στην αντίστοιχη είσοδο του ενισχυτή.
- Από τον ενισχυτή συνδέεις ένα HDMI απο την έξοδο (HDMI OUT) σε μια αντίστοιχη είσοδο της τηλεόρασής σου.
- Για να ακούς ήχο απο την tv θα πρέπει να την επιλέγεις απο το μενού του ενισχυτή σου.

Σε κάθε περίπτωση ο σκοπός είναι κάθε πηγή να πηγαίνει πρώτα στον ενισχυτή και μετα να επιλέγεις εσύ τι σήμα θέλεις να δώσει ο ενισχυτής στην τηλεόραση (απο δορυφορικό δέκτη, dvd κλπ).
Ελπίζω να σε βοήθησα - καλή συνέχεια-bye-

Καλορίζικος και καλοάκουστος και απο εμένα ο νέος ενισχυτήςσου.
Αυτά που ρωτάς τώρα είναι εύκολα στην λύση τους και προηγούμενα ο Σπύρος σου είπε τι πρέπει να κάνεις.Ξεκίνα με βάση αυτο τον οδηγό και όπου κολάς μα ξαναρωτάς.
Παράλληλα μιά αναζήτηση στο Club με λέξεις κλειδιά απο το μηνυμά σου ,θα σε βοηθήσει δίνοντάς σου ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.
Καλή σνέχεια.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά για την πολύτιμη βοήθεια σας ήταν όντως πολύ εμπειρεστατωμένη ξεκινάω να συνδέω ακολουθώντας τις οδηγίες σας πιστεύω δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα αν παρουσιαστεί ξανά κάτι θα εποικοινωνήσω κ πάλι μαζί σας ευχαριστω πάρα πολύ για την βοηθειά σας να είστε καλά.κ πάλι ευχαριστω....

Απάντηση: Re: Σύνδεση Ραδιοενισχυτή

Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά για την πολύτιμη βοήθεια σας ήταν όντως πολύ εμπειρεστατωμένη ξεκινάω να συνδέω ακολουθώντας τις οδηγίες σας πιστεύω δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα αν παρουσιαστεί ξανά κάτι θα εποικοινωνήσω κ πάλι μαζί σας ευχαριστω πάρα πολύ για την βοηθειά σας να είστε καλά.κ πάλι ευχαριστω....

Αυτό δεν σημαίνει ότι εαν λύσεις το πρόβλημά σου δεν θα σε ξαναδούμε εδω....έτσι Δημήτρη;

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του forum.Σας ευχαριστώ παρα πολύ για την πολύτιμη βοηθειά σας για την συνδεση του ενισχυτή.Τελικά τα κατάφερα αν κ δεν έχω κ πολύ χρόνο να ασχοληθώ λόγω της δουλειάς μου αλλα απο τον χειμώνα θα τον απολαύσω.καθημερινά διαβάζω εδω μέσα κ ενημερώνομαι συνέχεια.Δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλύψω αυτό το υπέροχο FORUM.Να είστε όλοι καλά κ σας ευχαριστώ πολύ όλους σας.