Σύνδεση Samsung b650

konsge

New member
31 August 2009
7
Καλησπέρα στο φόρουμ. Είμαι νέο μέλος και τελείος άσχετος με τα audio-video. Πάραυτα εχθές αγόρασα μία lcd samsung b650 40'' και προσπαθώ να την συνδέσω με το dvd μάρκας xoro hsd8430 μέσω hdmi αλλά μου βγάζει το μύνημα "κανένα σήμα" ενώ μέσω scart παιζει κανονικα επίσης έχω και ένα home cinema onkyo 5.1 πενταετιας το οποίο δεν ξέρω πως να το συνδεσω στην τηλεόραση, βασικά εβαλα το λευκο και κοκκινο καλωδιο av στις υποδοχες της τηλεορασης αλλα δεν παιζει παροτι ετσι ειχα συνδεδεμενη την παλια crt philips... παρατηρησα δε οτι υπαρχει υποδοχη οptical 1 kai 2 στον ενισχυτή και αντιστοιχα μια υποδοχη στην tv.
Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα ήμουν υπόχρεος.
Ευχαριστώ.

Για το xoro hsd8430, αφού έχεις συνδέσει το HDMI καλώδιο και στις 2 συσκευές (τηλεόραση - dvd), και έχεις και την σύνδεση scart, ψάξε στα μενού της εικόνας για να βρεις ρύθμιση στο τι έξοδο θα βγάζει το dvd player. Λογικά κάπου θα έχει επιλογή για scart ή HDMI. Αφού δεις τι υπάρχει,
μην πειράξεις κάτι, αλλά γράψε μας τι έχει μέσα στα μενού...

Για το xoro hsd8430, αφού έχεις συνδέσει το HDMI καλώδιο και στις 2 συσκευές (τηλεόραση - dvd), και έχεις και την σύνδεση scart, ψάξε στα μενού της εικόνας για να βρεις ρύθμιση στο τι έξοδο θα βγάζει το dvd player. Λογικά κάπου θα έχει επιλογή για scart ή HDMI. Αφού δεις τι υπάρχει,
μην πειράξεις κάτι, αλλά γράψε μας τι έχει μέσα στα μενού...
Αν καταλαβα καλα μου λες να επιλεξω την σωστη θυρα από την λιστα που θα δειχνει η τηλεοραση, ομως αυτο το εκανα διοτι ουτως ή αλλως στο μενου σου κανει εγχρωμη την θυρα που εχει συνδεθει καποιο καλωδιο εν αντιθεση με τς αλλες που ειναι γκρι. Μονο τοτε μου βγαζει το μυνημα στην οθονη κανενα σημα, αλλιως σου λεει συνδεστε καποια συσκευη στην θυρα...
Σκεφτομαι και το σεναριο να φταιει το καλωδιο...

Όχι. Σου λέει να ελέγξεις από το μενού του dvd αν δίνει έξοδο στην hdmi θύρα.
(από τη σύνδεση scart που δουλεύει)
Oκ θα το ελεγξω, με το θεμα του ήχου μήπως να συνδεσω ενα καλώδιο optical απο την τηλεοραση στον ενισχυτή?

Θες τον ήχο της τηλεόρασης να παίρνεις ή τον ήχο που θα περνάει από το dvd?
Θέλω να μπορώ να ακούω από τα ηχεία του ενισχυτή και τα κανάλια της τηλεόρασης και τις ταινίες dvd.

Τελικά είχε ρύθμιση το dvd για ενεργοποιηση της hdmi.
Για τον ηχο σύνδεσα το dvd με τον ενισχυτή μεσω coaxial...