συνδεση samsung home cinema με ενεργο subwoofer

kost1980

New member
30 April 2009
33
χαιρετε σε ολους
συγχαρητηρια για την καλη δουλεια που κανετε
Εχω μια ερωτηση και θα ηθελα να μου δωσετε μια απαντηση για να δω τι θα κανω
Λοιπον ας μπω στο θεμα
πριν λιγες μερες εγινα κατοχος μιας Samsung ue55c8000 και ενος compact home cinema samsung HT-C6930 . Tο προβλημα μου ειναι οτι το home cinema δεν εχει καθολου μπασο και σκεφτομαι την αγορα ενος ενεργου subwoofer για την καλυτερη ακουστικη των χαμηλων συχνοτητων . η συνδεση του subwoofer γινεται με καλωδια κοκκινο μαυρο πανω σε μια εξοδο του dvd που ειναι και ενισχυτης για την οδηγηση των υπολοιπων ηχειων. Το subwoofer γραφει πανω τα watt και την αντισταση που ειναι 3Ω, Η ερωτηση μου ειναι τι ενεργο subwoofer να αγορασω(δηλαδη τι αντισταση να εχει το ενεργο subwoofer και ποσα watt) και πως θα συνδεθει πανω στο dvd ?
ευχαριστω προκαταβολικα γιατι δεν ξερω και παρα πολλα πραγματα

Το συγκεκριμένο σύστημα μάλλον έχει παθητικό subwoofer. Οπερ σημαίνει ότι δεν μπορείς να συνδέσεις ενεργό s/w αν δεν έχει ανάλογη έξοδο προενίσχυσης (pre out). Μπορείς να ανεβάσεις μία φωτογραφία της οπίσθιας όψης του Samsung; Για να δούμε τις υποδοχές που διαθέτει.

Παιδιά έψαξα και βρήκα μια εικόνα στο ίντερνετ..

samsunghtc6730speakerco.jpg

Δυστυχώς δεν έχει preout για subwoofer.

Όλα γίνονται.

1. κοιτάς για ενεργό sub με είσοδο Hi Level in (δηλαδή μπόρνες ηχείων που θα πάρουν το σήμα ισχύος, θα το μετατρέψει σε line εσωτερικά κλπ, κλπ).
2. Φτιάχνεις ένα καλώδιο που από τη μία πλευρά να έχει βύσμα όπως του Samsung.

Θα χρειαστεί να πας σε κανα μαστόρι της γειτονιάς το samsung να δει πως είναι το βύσμα και να σου φτιάξει το καλώδιο.

Όλα γίνονται.

1. κοιτάς για ενεργό sub με είσοδο Hi Level in (δηλαδή μπόρνες ηχείων που θα πάρουν το σήμα ισχύος, θα το μετατρέψει σε line εσωτερικά κλπ, κλπ).
2. Φτιάχνεις ένα καλώδιο που από τη μία πλευρά να έχει βύσμα όπως του Samsung.

Θα χρειαστεί να πας σε κανα μαστόρι της γειτονιάς το samsung να δει πως είναι το βύσμα και να σου φτιάξει το καλώδιο.

Σωστός φίλε pleo..απλά θέλει μοντιφιά..

Αν καταλαβα καλα η εισοδος hi level in του ενεργου subwoofer ειναι 2 ξεχωριστες μπορνες πανω στο sub και η καθεμια παιρνει ενα μονο καλωδιο πχ το κοκκινο απο την εξοδο του dvd οπως φαινεται στην φωτο την προηγουμενη που δειχνει τις εξοδους του dvd και στην αλλη μπορνα το μαυρο καλωδιο.Ρωταω γιατι το καλωδιο που συνδεει το παθητικο subwoofer της samsung ειναι ενα απλο καλωδιο κοκκινο μαυρο οποτε εχω το καλωδιο με τον ανταπτορα της samsung και το μονο που χρειαζομαι ειναι να αγορασω το ενεργο subwoofer με τις 2 μπορνες απο πισω (η πρεπει να γραφει κατι αλλο?) Αν καταλαβω τι πρεπει να αγορασω στα ποσα Ω πρεπει να ειναι γιατι και η εξοδος γραφει 3Ω και το παθητικο sub γραφει 3Ω? και ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση σας