Σύνδεση Subwoofer

johnhatz4

New member
5 September 2010
6
Καλησπέρα σας, είμαι νέος στο χώρο του HOME CINEMA. Πρόσφατα μετά από πολύ κόπο κατάφερα και έστησα το δικό μου HOME CINEMA.
Αποτελείται από :

Philips 40PFL5605H
ONKYO TX - SR308
Pioneer DV 220K
Panasonic DMP BD 65
και ηχεία το 5,1 ΣΕΤ της JAMO A 102 HCS 5

Από απόδοση είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για τον χώρο που διαθέτω.
Στο θέμα μας τώρα :

Αγόρασα ένα καλώδιο για το Subwoofer γιατί αυτό που είχε μέσα η συσκευασία των ηχείων ήταν της πλάκας. Συνδεώ το μονό το RCA στην έξοδο του ενισχυτή και στην άλλη πλευρά που καταλήγει στο sub, έχει το καλώδιο έναν διακλαδωτή που βγάζει δυο RCA. Αν θες τον βγάζει και έχει πάλι μονό και το συνδέεις στο sub.
Ερώτηση : πρέπει να χρησιμοποιήσω τον διακλαδωτή ή όχι.
(Το sub έχει LEFT και RIGHT πίσω στην είσοδο και οι οδηγίες έλεγαν στο LEFT να μπεί το μονό το RCA που είχε μέσα στην συσκευασία)

Ευχαριστώ!

....Ερώτηση : πρέπει να χρησιμοποιήσω τον διακλαδωτή ή όχι.
(Το sub έχει LEFT και RIGHT πίσω στην είσοδο και οι οδηγίες έλεγαν στο LEFT να μπεί το μονό το RCA που είχε μέσα στην συσκευασία)

Καλημέρα και καλώς ήρθες.

Δεν χρειάζεται ο διακλαδωτής. Σύνδεσε το καλώδιο στο left in του υπογούφερ.

Re: Απάντηση: Σύνδεση Subwoofer

Καλημέρα και καλώς ήρθες.

Δεν χρειάζεται ο διακλαδωτής. Σύνδεσε το καλώδιο στο left in του υπογούφερ.

Τότε για ποιο λόγο υπάρχουνε R & L Line in και η χρήση της διχάλας? (αφού όλοι πάντα με το sub πουλάνε και τη διχάλα).
Επίσης οι 4 υποδοχές High level (left +- Right +-) πότε αξίζει να χρησιμοποιηθούν?
Ευχαριστώ.

Αν θες χρησιμοποίησε την διχάλα και δες μόνος σου αν σου προσφέρει και τι σου προσφέρει. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα καταλάβεις τίποτα.

Re: Απάντηση: Σύνδεση Subwoofer

Τότε για ποιο λόγο υπάρχουνε R & L Line in και η χρήση της διχάλας? (αφού όλοι πάντα με το sub πουλάνε και τη διχάλα).
Επίσης οι 4 υποδοχές High level (left +- Right +-) πότε αξίζει να χρησιμοποιηθούν?
Ευχαριστώ.

Μια για χρήση με στερεοφωνικό ενισχυτή. Επίσης οι υποδοχές High level είναι χρήσιμες όταν στην ίδια περίπτωση δεν υπάρχει έξοδος προενίσχυσης. Εφ' όσον οι υποδοχές είναι τέσσερις, τότε οι δύο είναι έξοδοι. Δηλαδή καλύπτεται και η περίπτωση ενισχυτή που έχει μόλις μία έξοδο ηχείων. :2thumb22sup:

Μάλλον θα κάνω μια δοκιμή να δω αν υπάρχει διαφορά, αλλα απ'οτι κατάλαβα δεν θα υπάρχει και δεν χρειάζεται ο διακλαδωτής. Πάντως πραγματικά είναι το μόνο καλώδιο που με την αλλαγή φάνηκε η διαφορά. Το sub οδηγείται πιο σωστα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας