Σύνδεση τηλεόρασης με laptop μέσω HDMI

Akrok

New member
27 December 2013
39
Αγόρασα από τα Public ένα καλώδιο HDMI 1.3v για να συνδέσω το laptop με την LCD (το καλώδιο είναι 3m και δεν υπάρχει στο επίσημο site του μαγαζιού exxter μάρκα).

Έχω την εντύπωση ότι η μεταφορά της εικόνας δεν είναι και τόσο καλή. Ιδιαίτερα στο μαύρο.

Μήπως είναι κακής ποιότητας το καλώδιο και χρειάζεται να το αλλάξω ή γενικά η αναπαραγωγή ταινίας μέσω HDMI στην τηλεόραση από laptop είναι κατώτερης ποιότητα από όταν την βλέπεις με τον media player.

Ειναι καλη η ποιοτητα εγγραφης? στη μικρη οθονη του υπολογιστη ολα φαινονται καλα αλλα οταν μεγαλωνουν οι ιντσες ολα αλλαζουν.
Δεν ξερω απο windows αλλα με mac με ενα απλό καλωδιο η εικονα ειναι μια χαρα, δεν παρατηρησα αξιολογη διαφορα με ακριβοτερο θωρακισμενο που εχω. ΔΕν ξερω αν τα 3 μετρα που μου φαινονται αρκετα επηρεαζουν το αποτελεσμα. Εχω πιο κοντο καλωδιο 1.5 μετρο.

Αγόρασα από τα Public ένα καλώδιο HDMI 1.3v για να συνδέσω το laptop με την LCD (το καλώδιο είναι 3m και δεν υπάρχει στο επίσημο site του μαγαζιού exxter μάρκα).

Έχω την εντύπωση ότι η μεταφορά της εικόνας δεν είναι και τόσο καλή. Ιδιαίτερα στο μαύρο.

Μήπως είναι κακής ποιότητας το καλώδιο και χρειάζεται να το αλλάξω ή γενικά η αναπαραγωγή ταινίας μέσω HDMI στην τηλεόραση από laptop είναι κατώτερης ποιότητα από όταν την βλέπεις με τον media player.

Ρύθμισε το brightness και το contrast με τα πατερνάκια του avforums.

http://www.avsforum.com/t/948496/avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration

Προφανώς δίνεις σήμα full RGB (0-255). Μήπως το μαύρο σου είναι πεπλάτο και ξεπλυμένο?

Ποια τηλεόραση έχεις?

Όλα τα καλώδια HDMI κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά , δηλαδή μεταφορά ψηφιακών δεδομένων , όπως το να αλλάξεις καλώδιο usb δεν σημαίνει ότι θα έχεις καλύτερη εκτύπωση από τον printer έτσι και κάποιο άλλο καλώδιο δεν θα έχει καμία απολύτως επίπτωση στην εικόνα.

Η τηλεόραση είναι μια Samsung LE40A536T1FXXH. Ενώ στην οθόνη του laptop φαίνεται ότι υπάρχουν χρωματικές διαβαθμίσεις του μαύρου, στην τηλεοραση είναι απλώς ένα έντονο βαθύ μαύρο

Απάντηση: Re: Σύνδεση τηλεόρασης με laptop μέσω HDMI

Η τηλεόραση είναι μια Samsung LE40A536T1FXXH. Ενώ στην οθόνη του laptop φαίνεται ότι υπάρχουν χρωματικές διαβαθμίσεις του μαύρου, στην τηλεοραση είναι απλώς ένα έντονο βαθύ μαύρο

http://www.projectorjunkies.com/?p=366