Σύνδεση TV,DVD,DVD Writer,δορυφορικού δέκτη.

Πάνο ρίξε ένα σχέδιο γιατί φαίνεται περίπλοκο και μαζί βάλε και περιγραφές για τις scart θύρες , εισοδοι έξοδοι ... Είναι διαφορετικά αυτά και θα πρέπει να συμβουλευτεί και κάνα manual ...

Οκ.Μάλλον η ζέστη φταίει γιατί έχουμε βρεί την λύση εδώ και ώρα.-bye-

Κάτι τελευταίο.Η ποιότητα εγγραφής πιστεύω με αυτήν την συνδεσμολογία πρέπει να είναι απαράλαχτη έτσι τόσο για δορυφορική όσο και για αναλογική?

Θα μπερδευτουμε τελειως στο τελος :Banane0: :grinning-smiley-043

Λοιπον, να τα παρουμε παλι ολα ενα ενα, για να μην γινει μπερδεμα.

Βασιλη, στη συνδεσμολογια που σου ανεφερα, ειναι αληθεια οτι δεν εχω μεσα το VHS. Πιστευω οτι δεν το χρησιμοποιεις τοσο συχνα. Προσωπικα το δικο μου το χρησιμοποιω οταν εχω καποια παλια βιντεοκασετα και θελω να την μετατρεψω σε DVD για να μην αλλοιωθει περισσοτερο η ποιοτητα της εικονας. Επομενως οποτε θελεις να δεις απο βιντεοκασετα ειτε να γραψεις στο DVD Recorder, απλα θα βγαζεις το Scart του δορυφορικου δεκτη που θα εχεις συνδεδεμενο πανω στο Recorder και θα βαζεις το Scart του βιντεο. Ενταξει μεχρι εδω?

Παμε παρακατω. Αρχικα ειπαμε οτι η 1η RGB θυρα της τηλεορασης σου θα συνδεθει με το DVD Player, αφου σε ενδιαφερει η ποιοτητα της εικονας στις ταινιες που θα βλεπεις. Κλεισαμε με το 1ο RGB.

Στο 2ο RGB θα συνδεσεις το δορυφορικο δεκτη. Υποψιν οτι εννοειται με αυτα που λεω οτι ο δορυφορικος σου δεκτης εχει 2 εξοδους Scart, οπως μας εδωσες αν καταλαβουμε. Αρα εκλεισε και η 2η θυρα RGB στην τηλεοραση.

Στην 3η RGB θα βαλεις το DVD recorder. Εκει δεν σε ενδιαφερει το σημα που θα στελνει το DVD Recorder αφου τις ταινιες σου τις βλεπεις απο το player που εχεις συνδεδεμενο στην 1η RGB. Κλεισαμε με τις θυρες Scart της τηλεορασης.

Πες μου απλα μεχρι εδω ολα ενταξει?

Επισης θελω να μου πεις κατι σχετικα με την ψηφιακη ΕΡΤ που δεχεται ο δεκτης σου. Για να πιανεις το σημα, πρεπει να εχεις συνδεδεμενο στο δεκτη απλο καλωδιο κεραιας ή παιζει και μεσω του πιατου του δορυφορου?

Δεν νομίζω πως έχει διαφορά στην ψηφιακή , γιατί απλούστατα είναι ψηφιακή εικόνα και έτσι θα την δείχνει κάθε τηλεόραση και δέκτης , ωστόσο απο ότι θυμάμαι δεν υποστιρήζει ελληνικό τελετεξτ όπως και πολλά άλλα μοντέλα αλλά μάλλον αυτό δεν σε απασχολεί και πολύ τώρα, αργότερα όμως θα σε απασχολήσει διότι στην ψηφιακή τηλεόραση μπορείς να ενεργοποιήσεις και υπότιτλους , όμως αυτό είναι εγγενές με το τελετεξτ και θα σου τα χαλάσει , προσοχή δεν μιλάω για ξένες ταινίες που δείχνουν έτσι και αλλιώς υπότιτλους μέσα απο την εικόνα ...

Επίσης η κεραία θα μπεί διαδοχικά στο rec μετά στον combo και μετά στην TV , ώστε να μην έχεις απώλεια απο τον recorder αλλά απο τον combo δεν έχει σημασία , δεν αλλιώνεται ...

Επίσης θα έχεις ένα ακόμα καλώδιο μεταξύ combo και recorder ώστε να μπορείς να γράφεις απο τον Combo ...

Επιμένω ότι ένα σχήμα με τις συσκευές και τις μεταξύ τους συνδέσεις θα βοηθήσει περισσότερο , να το κάνω εγώ;

Last edited:
Εφτιαξα αυτο το σχεδιο στα γρηγορα για να δωσω μια καλυτερη εξηγηση

syndesiix6.jpg

Και οπως λεει και ο φιλος Jos3ph καλυτερα να συνδεσεις:

RF out recorder -> RF(αναλογικο) in του δεκτη
RF out δεκτη -> RF in τηλεορασης

Με την προυποθεση ομως οτι μονο ετσι μπορεις να δεις τα επιγεια ψηφιακα. Διαφορετικα εισαι μια χαρα με το σχημα που σου εφτιαξα.

ξέχασες το rf της απλής κεραίας στο combo

Δλδ απο κεραία σε recorder rf μετά σε combo και μετά στην TV ...

Παρεπιπτόντως , ζωγραφική δεν χρησιμοποιείς; πρώτη φορά βλέπω σχέδιο σε τετράδιο , φωτογραφισμένο για up to web ... Η πρωτοτυπία σε όλο της το μεγαλείο ...

Jos3ph said:
ξέχασες το rf της απλής κεραίας στο combo

Δλδ απο κεραία σε recorder rf μετά σε combo και μετά στην TV ...

Παρεπιπτόντως , ζωγραφική δεν χρησιμοποιείς; πρώτη φορά βλέπω σχέδιο σε τετράδιο , φωτογραφισμένο για up to web ... Η πρωτοτυπία σε όλο της το μεγαλείο ...

Το εγραψα παραπανω για τη συνδεση που λες.

Οσο για τη ζωγραφικη, αφηνω σε εσενα να το κανεις με AutoCad! ;)

Σας ευχαριστώ και τους 2 για τον ενδιαφέρον σας.

Η συνδεσμολογία είναι οκ.Το VHS χρησιμοποιείται ελάχιστα πλέον.

Τον δέκτη δεν τον έχω ακόμα (είχα έναν φιλικό για γνωριμία και δοκιμές) συνεπώς δεν θυμάμαι απο που παιρνει σήμα για τα επίγεια.

Θα μελετήσω όσα μου είπατε και με την παραλαβή του δέκτη αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα θα επανέλθω.:ernaehrung004: